✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Wednesday, June 30, 2010

..:: Meronggeng Bersama Budak-Budak ::..

Salam reader's..
P.E.N.A.T
itu je yang boleh i gambarkan for this moment.
I baru balik berjalan ngan budak2 ni.
Mak aihh..sape lagi kalau bukan cousin i yang tiga itu.
Nasib baik bukan i sorang. Adik i si Keyla tu pun ada.
Kalo tak, mati la i gamak nya..

Bukan main happy lagi they'all.
Memang they'all ni penuntut janji terhebat.
Si Anis laa..
Dia ternampak pic i ngn my chenta hati makan Mc D hari tuh..

So, suddenly dia pun cakap cenggini..
"Bila kakak nak belanja kakak anis makan??"
Adoishhh..
I pun cakap la..
"Tunggu la kakak dapat duit dulu.."
Dia balas balik..
"Bila kak?"
I saja je cakap..
"Tunggu Rabu minggu depan.."

U alls nak tau tak, sejak hari tu, dia membilang hari nak tunggu hari rabu tau.
Hari2 dia remind i..
Sampai kan i tengah tido pun, dia leh kejut kan..
"Kakak, esok hari Rabu tau..jangan lupa belanja kakak anis makan.."

So, sampai lah hari ni.
I kena jemput dia balik sekolah, sebab i cuti hari ni.
Lagipun uncle mail kena pegi JB..

Masuk2 kete je dia terus tanya..
"Kakak, hari ni hari Rabu. Kakak kata nak belanja kakak anis kan?"
Huhu..
I terus mengiyakan je laa..

So, motif cerita di atas ialah..
jangan berjanji dengan budak-budak.
Sebab mereka ni baru nak membesar.
So, daya ingatan masih tajam.
Benda sekecil2 kuman pun they'all boleh ingat tau.

Jom enjoy pic yang sempat i snap tadi..

four gurlz..hik3..

suka budak Anis ni..

happy gila Sofiah ni..

perghh..macam mane la kalo bawak anak2 sendiri nanti?mesti lagi pening.haha..

suka dapat waffle..

pandai sofiah mamam aiskrim..

Oke.
Itu sahaja.
I penat sangat.
Luckily, tomorrow i keje middle shift.
Ahhhh...aman sikit tido..
Keh3.
Oke.
Tamat sudah.
Tata!

♥The End♥
  Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Tawa Dalam Derita ::..

Salam reader's..
Hmm.. I amat bermuram durja hari ni.
Kenapa nurul?? What is wrong with u?? 
Ni la soalan2 yang biasa di tanya oleh my besties.
Huhhh...satu keluhan berat yang telah i lepaskan tu tak cukup untuk meletakkan diri i pada keadaan yang sebenar..

This morning, i telah di kejutkan oleh My Chenta Hati seperti biasa..
Actually, i dah tau dah yang beliau akan berangkat ke Shah Alam hari ni.
Semalam i rasa cam biasa je. 
Tapi hari ni. Pagi ni. I suddenly rasa sayu sangat.
Maybe dia tak perasan perubahan i.
Sebab hanya i seorang je yang rasa semua tu.

*happy nya detik ni..tyme we all sama2 kursus di Jasin*

Pagi ni.
Beliau berangkat pulang untuk meneruskan perjuangan beliau untuk menimba ilmu selama 3 tahun.
Beliau sudah masuk Semester 2 tahun pertama di UiTM Shah Alam.
Hmm..masih ada 2 tahun 6 bulan lagi.
I rasa lama sangat detik tu.
Tapi takpe. I cuba tabahkan hati.
Walaupun berjauhan. Beliau telah simpan hati i. Beliau dah curik hati i dan tak akan pulangkan nya.

Beliau singgah di Melaka untuk breakfast bersama i sebelum beliau berangkat ke Shah Alam.
Ya. I tak pernah menafikan bahawa beliau adalah insan yang paling banyak berkorban untuk diri i.
I tak pernah rasa di manja, di cinta, di sayang sebegini rupa sebelum ni.
Dan alhamdulillah. Berkat kesebaran beliau yang amat penyabar, hubungan percintaan we all sudah hampir menjejak 2 tahun. Walaupun pada hakikat nya we all saling mengenali lebih lama dari itu.

Oke.
Maafkan i.
I tak dapat nak teruskan menaip entri ni.
Sebab airmata i dah mula membasahi seluruh muka i. 
Encik lappy ni pun dah terkena sekali airmata i. Sorry ye encik lappy.
I terlalu sayu bila beliau berjauhan lagi dari i setelah hampir 2 bulan beliau bercuti.

Oke.
I stop dulu ye.
Tata!

♥The End♥ 

  Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Lensa Buruk, The Contest ::..

Salam reader's..
Arghh..early in the morning..
Orang lain dah sedap-sedap membuta, i je masih tak berganjak dari depan Encik Lappy..
Actually i baru balik kerja..then kebetulan tomorrow i offday..
Seronok lah i berblog malam ni..hihihi..

Oke.
I telah di tag oleh Minie untuk join this contest.
thanx Minie..ingat jugak u nak tag i ye..hehe..
Em. Oke.
Ni contest yang i join ni..

Contest dari Ms Ti Anne..

Hmm..terms and condition nya boleh click SINI..
Oke. Gambar yang i pertandingkan ialah..ehem3..
...
..
.
yaa..gambar ini lagi!!
I memang suka sangat gambar ni ye.
Harap maklum.
Maybe u alls pernah tengok gambar ni jugak yang i pertandingkan utk contest yang lepas.
But never mind. I really like this picture oke.

Tajuk Foto : Nurul Punya Hal.
Model Telefon Bimbit : Sony Ericsson K770i
Slogan : I suka blog Lensa Buruk kerana.. i dapat tengok banyak gambar2 yang cantik2. I kan pencinta keindahan. So, of coz la bila masuk je blog ni, i jadik kagum. Lg 1, I LOVE photography. Fullstop!

So cik tuan punya blog, oke tak gambar n penjelasan i??
Hope i terpilih jadi pemenang nya. Oke.
Tata!

♥The End♥
  Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, June 29, 2010

..:: Gila kah?? ::..

Salam reader's..
huhu..malasnya i hari ni..
Rasa cam nak tido je..
Aduuhhh..sepatutnya i kena pergi bayar bill broadband celcom i ari ni..
tapi terpaksa dibatalkan jela niat i tu sebab kena amik budak Amir dangan Anis dari sekolah..
Sebab Uncle Mail ada hal..
Hmm..amek jelaa..

Nasib baik i keje petang..
So, confirm i lambat sampai punya laa.
Takpe laa..
Sok i offday.
Boley shopping.
ahakz.
Lagipun adik i si Qila tuh ada kat sini.
Kira ada la kawan nak shopping.haha.
Oke. That's all.
Eh.
Lupa lak nak tanya.
Cantik tak signature terbaru i?
haha.
Sila komen ye.
Tata!

♥The End♥

  Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Peserta Contest Foto Couple Paling Hot ::..

Salam reader's..
Ahhhaaaa..
Entry ni khas di 'create' untuk u alls tengok senarai participant untuk contest i..
"Contest Foto Couple Paling Hot"
Yeehhhaaa...
Here we go! Check it out!


......
.....
....
...
..
.
http://norziela.blogspot.com/2010/06/hot-gilew.html
http://lilhubby.blogspot.com/2010/06/join-contest-foto-couple-paling-hot.html
http://beautifulhani.blogspot.com/2010/06/hot-couple-contest.html
http://ikateddy.blogspot.com/2010/06/blog-post_29.html
http://faraylicious.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://namaku-ida.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://pinkygirltalk.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://www.ciklilyputih.com/2010/07/foto-couple-paling-hot.html
http://fatinlovefaiq.blogspot.com/2010/07/contest-couple-paling-hot.html
http://selam-lelopa.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://afirulfaiz.blogspot.com/2010/07/contestcouple-hot.html
http://seliparjepuuun.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://ladymiaka86.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://akusipenuliscerita.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot-by-nurul.html
http://nfahk.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://lanteranhati.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot-by-nurul.html
http://misslysapple.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot-by-nurul.html
http://mulimahmud.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://hudhudpunyablog.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://aeinvircute.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://ohhheemmmgheee.blogspot.com/2010/07/contest-gambar-couple-paling-hot.html
http://syazanayahaya-bennington.blogspot.com/2010/07/391-contest-by-nurul.html
http://gadis-69.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://greenrose1213.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://srikandisyafyka.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://nurainhasan.blogspot.com/2010/07/hot-ke.html
http://edaolala.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://ayuajim.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://mohdsaifulnizamsaid.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot_2288.html
http://lisaafha.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://asrizone.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://nonzero88.blogspot.com/2010/07/contest-hot-couple.html
http://zettynezha.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://bittakslovenest.blogspot.com/2010/07/salam-1-msia-to-all.html
http://kerorokeroppi.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://ikinhamdan.blogspot.com/2010/07/juin-contest.html
http://melissaanjell.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://duniakuemieysandra.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-paling-hot.html
http://sallyluvluv.blogspot.com/2010/07/contest-foto-c-ouple-paling-hot.html
http://layanlynn.blogspot.com/2010/07/contest-foto-couple-yang-paling-hot.html

Oke.
Yang ni je list yang ada dalam simpanan i setakat ni.
Kepada yang lain yang tak join lagi contest ni, i menjemput u alls dengan hati terbuka untuk menyertai contest ni..
Untuk join, klik SINI..
Disamping dapat happy2 join contest, u alls akan dapat tambah kenalan pastu dapat promote blog u alls..
Tak ke banyak benefit nya tu??
hehe..
Oke. Selamat ber'contest'.
Tarikh tutup 31 July 2010 before 12 midnite oke.
Jangan lupa. =)



♥The End♥

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, June 28, 2010

..:: Award Lagi ::..

Salam reader's..
Bangun2 dari tido, i terus mandi..pastu blogwalking la..
Stop kat blog Cik Farah Nabila ni..
baca punya baca, rupanya i di tag oleh beliau.
Ahakz. I suka award!
tadaa!!!

ahahha..nice ke i??hehe..=)

Wokeyh.jom layan soalan2 beliau.

1. Apa yang bermain di fikiran anda sekarang ini ?

Makan sushi ngan yang tersayang. Tp encik chenta hati tak berapa nak suka sushi laa..

2. Apakah nama samaran anda ?

Kakak - ni orang panggil kat rumah.
Nurul - ni panggilan ofismate, bloggers, dlm fb..
Zatie -  ni panggilan dolu2 time muda remaja.time sekolah ngan masa kat kampus.

3. Berikan tiga (3) orang yang anda sayang ?

Family members.
My Chenta Hati.
My kakak angkat.

4. Panggilan untuk si dia ?

♥ B..bobo..cayang.. ♥

5. Hadiah yang anda impikan daripada seseorang yang istimewa ?

Sebuah perkahwinan..
Eceh. gatal sungguh!

6. Blog manakah yang anda suka lawati ?

I paling tak bloeh missed visit blog Intan, Hairi, Ben Ashaari ngan Sepet.

7.Tag kan kepada 15 orang rakan blogger anda ?

Come. I nak tag ni!


Sekian.
Tata!

♥The End♥



Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, June 27, 2010

..:: Yeah..mari kutip award! ::..

Salam reader's..
Fuuhhh...sekarang i free..
So, tadi baru i teringat yang ada award yang i tak amik lagi..
Thanx to FIQ sebab bagi award ni kat i..
terharu gitu sebab ada jugak orang yang teringat kat i..
hehe.


Wah!best blog ke?
ekeh3.
Cam tak percaya je.
Oke.
Actually i kena jawab beberapa soalan lah.
So, lets go!

1.Anda mesti memuji si pemberi award. 

Wokeyh. Thanx a lot untuk FIQ sebab sudi gak bagi i award. I terharu.
Err..i tak berapa pandai nak puji2 orang ni. tp setahu i, FIQ ni cute gaks orangnye. Pandai edit gambar. Tu yang i suka. Lagi 1, i suka gambar kamera DSLR kat header u tuh FIQ. hehe.

2.Sila beri award ini kepada 10 bloggers yang lain.


3.Anda mesti memberitahu kepada 10 blogger tadi. 

Done.

4.Bagaimana anda boleh digelar sebagai blog yang best, great.

Em. No comment la. I rasa banyak benda lagi yang i tak tahu dlm dunia blog ni. Followers i pun x seramai mereka di atas. But maybe keikhlasan i berkarya membuatkan ada sesetengah blogger tertarik. tu je kot. =)

♥The End♥

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Huh. Asyik Muka Kau Je? ::..

Salam reader's..
Haha..ini kisah untuk ari ni.
Tajuk kat atas tuh cukup gempak kan?
Kalo campak kat sape2 lah kan ayat tu, mesti ada yang terguris hati dan jiwa raga.
Alaaaahaii...

Em. 
Memang. 
Asyik2 muka i je.
Takde muka insan lain.
Memang i suka inter frame depan kamera.
Posing segala bagai pose.
U ni muka tak cantik. So kena la wat2 bagi cantik.
Sebab, mana ada orang lain nak puji kalo bukan diri kita sendiri kan?

Hahah.
I pegi Jeti Anjung Batu kat Serkam petang tadi pas balik kerja.
My chenta hati i ni, sejak2 beliau dah nak balik Shah Alam ni, beliau rajin tunggu i balik kerja kat luar hotel.
Ahakz..
so sweet.
So, we all pegi la sama2.
Kat bawah ni la hasilnya.


ekeh3..yes!
Memang balik2 muka i lagi.
Tp i memang suka pun letak muka i pun dlm blog ni.
Hope u alls tak boring tengok muka i.
hehe.
oke.
abis sudah.
Tata!

♥The End♥

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Ini cerita semalam ::..

Salam reader's..
Hye u alls..
I baru lepas dinner ngan family auntie kesayangan..
mam porridge je malam ni..tapi sedap gila oke.

Story pasal semalam ye.
Almaklumlah..i kan busy sket lately ni..
Asal tiba malam je, terus mata cam kena gam..
hari ni oke sket kot.
even balik agak lambat sebab busy gila xxxx tadi..uppsss..

Today i mau cerita..
mai dok rapat2..
hahah.
Actually, semalam pas balik kerja, my chenta hati la, datang jumpa i.
Macam biasa, pas mam rojak favorite, we alls pegi melepakkan diri kat Portuguese Settlement.

Kat sana ada Fiesta San Fedro..
kira cam pesta untuk orang portugis laa..but,
harap maklum.
i tak pergi ye pesta tuh..
I pegi tepi laut untuk tengok suasana laut je.
I kan pencinta keindahan.
Of coz la laut jadi destinasi we all untuk berdating bagai.

As usual, i memang suka sangat berposing nih..
So, u alls layan jela ye pictures bawah ni.. =)

suasana petang di Portuguese Settlement

kisah kami*




Err..sorry ye..
Banyak gambar i je..hehe.
My chenta hati tuh suka jadik cameraman jek.
Hehe.oke la.
Selesai sudah.
Tata u alls.

♥The End♥

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, June 26, 2010

..:: Postpone Lagi ::..

Salam reader's..
Sorry lah u alls.. I penat gila lah..
Actually i ada benda nak story lagi untuk hari ni..
tp mata i ni macam tak mengizinkan jewk..huhu~~

Untuk sape yang ada bagi award, and i tak pegi amik lagi tuh, esok2 kalo i dah free, i amek ye??
Sorry sangat2!!


U alls jangan lah marah or merajuk tak nak bagi award kat i lagi..
Dun worry la..i saaaa..yang sume pengunjung2 blog i yang usang ni..hehe..
Oke la u alls..
Tomorrow i nak keje pagi..
Nanti dah free, i update lagi oke?
Muah!
Tata!


♥The End♥

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Kenangan Semalam ::..

Salam reader's..
Semalam kan i dah promise nak story pasal apa yang berlaku semalam kan..
Oke. Today i cite.
Hehe..benda biasa pun nak kepoh ar nurul..huhu..

I pegi ikut family my beloved auntie gi jalan2,makan2..haha..
At first we all pegi solat maghrib dulu dekat surau yang kat Dataran Pahlawan tuh..sebab we all keluar pun dah petang..alang2 kan...solat la jap..

Pastu, dah dinner time, we all pegi makan kat Restoran Asam Pedas kat Tmn Kota Laksamana..
sape orang Melaka, of coz tau kan, kat mana Asam Pedas paling famous kat sini..


Huih..asam pedas dia memang mengancam u alls..u alls tau tak, selama ni i tak pernah makan asam pedas lain selain dari asam pedas yang di masak dlm family i je..tak kisah la mama i masak ke, nenek i masak ke, auntie i masak ke..tu je yang i makan..sebab asam pedas yang lain sume x sedap..

Tapi, lain plaks cerita ngan asam pedas ni..memang terbaik lah!!
U alls tengok ni ea.. =)


Walaweh!!!
Licin beb!!
Gila2 tak i makan..memang betul2 sedap and harganya pun berpatutan..
I tau tempat ni masa i keje kat JWK dulu..boss i pernah bawak we alls makan try asam pedas kat sini..

After dah kenyang tuh, baru la we alls pegi mydin, beli barang keperluan rumah cik ayu untuk sebulan..
I follow je..
Tu yang semalam balik dah penat gila tuh..
Hehe. Oke.
Abis sudah.
Tata!

♥The End♥

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™