✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Saturday, June 5, 2010

Home » ..:: Lagenda Budak Setan ::..

..:: Lagenda Budak Setan ::..

Salam reader's..
Huhu.. Actually, i baru je balik dari my hometown semalam.. Penat x abis lg, pagi td dah kena masuk keje..mmg dah biasa berkeadaan letih macam ni..dah non-stop dah..

Last thursday, ade la satu incident yg berlaku di office i..pergh..jari i terluka lagi..kali ni bukan calang2 punya luka..mmg mkn dalam..sampai bwk gi klinik..nasib baik sume company bayar..kalo x, kepedihan lah jari i tatkala itu..siap kena injection lagi kat lengan kiri i..sakit nye sampai sekarang masih terasa tau..hmm..i nk upload gambar jari i, tp x sanggup laa..takut u alls sume nangis tgk jari i..terlalu sadis..huhuhu..so, i batalkan la hasrat nk meng'upload' tuh..

On the same day, and the same date, i balik kampung.. mmg dah planning ngan my boy nak tgk wayang.. so, rasa x sedap lah kan tibe2 nak cancel plak juz pasal jari i yg terluka ni..so, i pegi gak ke tempat yg di janji kan tanpa memberitahu beliau..gamble gile..

I mmg excited sebenarnye nak menemui beliau..lagi2 sebab i dah lame sgt x jumpe beliau then i excited nak tgk cite Lagenda Budak Setan tuh.. terlalu menarik perhatian..sebab i tgk on the first day movie tuh ditayangkan..mane x excited..hehe..

*jgn lupa saksikan di pawagam berhampiran anda sekarang!!*

Mmg x sia2 kalo beli tiket mahal pun..cite dia mmg best..touching pun ade..meh i cite sket ea..

'Mengisahkan seorang budak ni..nama dia Kasyah..lakonan Farid Kamil, mmg nakal habis lah..suka sgt wat perangai kat kampus..sampai dah berkali2 kena warning ngan Naib Canselor kampus, tp tetap x serik.. Kasyah ni ade tubuhkan team "anti-perempuan"..bapak poyo..sebab ade la kisah silam die.. Suddenly dia tertangkap cintan ngan sorang minah ni..at 1st dia actually dia nk kena kan budak baru kampus..dgn letak cicak dlm tin coke..rupe2 nya tin coke tuh kepunyaan minah yang dia syok ni..name minah tuh Ayu..lakonan actress favorite i..sape lg kalo bukan Lisa Surihani..comey gile..beria2 si Kasyah ni mintak maaf kat Ayu sebab letak cicak dlm tin coke tuh..tp ayu xnk maafkan kecuali dengan syarat Kasyah kena mintak maaf ngan semua org yang pernah dia buli..Kasyah sanggup wat..sampai kena pumping 300 kali kat tgh panas pun dia sanggup wat..*gile dahsyat panahan cinta ayu*..Bermula lah episod cinta diorg..sampai lah satu mase Kasyah yg dah final year tuh kena pegi wat research kat kwsn pedalaman n meninggalkan Ayu selama 1 tahun lebih..Kasyah xnk pegi sebenarnye, tapi Ayu suruh pegi gak sebab utk tamatkan degree dia tu, dia mesti kena wat research tuh..*kasyah ni budak graphic design*.. So, Kasyah pegi la dengan berat hati..Seperginya Kasyah, dtg plak mamat yang bernama Azmi..lakonan Que Haidar..dia ni merangkap ex boy Ayu laa..Ayu benci Azmi sebab Azmi pernah curang ngan dia..pastu pemarah and kuat cemburu x tentu pasal lak tuh..Azmi dtg ke kampus Ayu utk bwh ayu balik sebab Mak Ayu sakit..kena serangan jantung..Mak Ayu ni nak Ayu kahwin ngan Azmi..tp Ayu x nak..Oleh sebab mak dia cam dah nazak je, so ayu pun ikut jela perintah mak dia..*gila sedih time ni*..Kahwin ngan org yg dia x cinta..Azmi mmg betul2 kejam..Lepas je diorg kahwin, Azmi tetap dgn perangai lame dia..kaki perempuan, pemarah, n kuat naik angin x tentu pasal..sampai lah satu malam..Azmi balik dari keje la konon nye..Ayu tengah tengok majalah yang Kasyah bagi kat Ayu b4 dia pergi..Azmi tiba2 naik angin, n pukul Ayu..siap bakar majalah Kasyah tuh..*kesian gile Ayu time ni*..sedih sgt.. Ayu lari dari rumah and bawak kete laju2..Bammmmmm!!!! Ayu terlibat dlm nahas ngeri yg melibatkan sebuah lori besar..'

Dah3..cukup setakat tuh je yg i bleh cite..nnt kan kalo i cite lebih2, x syok plak u alls tgk kan..haha..nak tau kesudahan nya, tgk la sendiri ye di pawagam berhampiran anda..sekarang gak!! hehe..rugi kalo x tgk tau..cite die mmg best..

*hehe..sempat lagi i snap pic ngan banner this movie..mmg besh laahh!!*

*khusyuk betol mamat ni mamam..sambil tunggu cite ni start.haha..*


U all jgn lupe tgk tau..then leave me ur comment lepas tgk tuh ok..c ya!! Happy watching!! Adios!!
Kredit to this blogger.. BLOG MAYA.. for the best lyrics..
UPDATE!!

Since jari i luka aritu..mase i ngn my boy pi mamam kfc pas tgk Lagenda Budak Setan, i rase terharu sgt bila mase i x boleh nk mamam ayam tuh, Si Dia tlg i mamam..hmmm..terharu nye...

*if dia betul2 jd my husband kan best..i hope so...*

*bestnye mamam ngn si dia..KFC black pepper crunch baru!!*

Hehe..nak update tuh je..hehe..gatal sungguh dak nurul neh..hehe..ala2 gediqz manja gitu..haha..Adios!! 

♥The End♥

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

0 Chumel(s) comment ヅ:

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™