✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Monday, July 19, 2010

Home » , , , , , » ..:: Kucing Mati ::..

..:: Kucing Mati ::..

Salam Reader's.

Entry ni entry paksa.
I tak mau ingat dah peristiwa tuh.
Tapi my chenta hati yang suruh i taip entry ni.
Sebab beliau kata i pembunuh.
Hah??
Walaweh..
sedap2 mulut beliau je cakap i pembunuh. habis satu office i cakap i pembunuh.

Peristiwa ni berlaku pada waktu pagi hari Sabtu lepas.
I kan keje morning shift.
Pagi tuh takde siapa2 pun kat umah sebab Cik Ayu and family semua balik kampung.
I nak pergi keje pagi tuh, suasana baru lepas hujan.
So, kat luar tu basah2 gitu.
I start engine kereta macam biasa.
Siap panaskan engine lagi tau. Gate sume dah bukak. Sebab pakai remote control je. hehe.
When dah ready nak gerak, i drive la cam biasa.
Sampai kat gate, baru i teringat nak tutup lampu. I ni tak suka membazir current. Ahakz!
So, i bukak pintu kereta, i switch off la suis lampu tu macam biasa.
Pastu suddenly i terperasan satu objek yang tak bergerak. Apakah???
Laaa..kucing rupanya..
I tengok2 sebijik macam dia tidur.
Sebab semalam masa i reverse kete, dia tidur kat belakang motor.
Bile plak la dia tidur bawah kete i plak ni?
Posisi dia tuh betul2 tengah2 kedudukan kete i. So, i tak langgar la. Sebab bukan dekat dengan tayar.
So i terus jela pegi keje.

On the way gi keje tuh, i bagitau my chenta hati.
Beliau cakap dah mati kot. boleh?
aduih.makin pening kepala i. sebab seekor kucing je pun.

Masa i dah nak abis keje, i call Cik Ayu. Cik Ayu dah balik dari kampung.
Cik Ayu kata kucing tu memang dah mati. Uncle Mail dah tanam dah kat belakang rumah.
Masa i call tuh satu office i dengar. Sebab i call dekat back office.
I bagitau my chenta hati, beliau kata "aiyo..sayang pembunuh.."
Kuang asam betul..
Orang2 kat office lagi la kuat menyakat. Ada ke they'all kata nanti kucing tu datang dalam mimpi i laa..
Datang tepi tingkap la..what so ever la...
Hampagas betul!!

i ni actually sayangkan kucing..tp secara senyap2 jew..aduih..kantoi..
But, i tak nafikan, yang i geli ngan kucing. so, rumah i nanti tak boleh ada kucing or binatang2 ea..
i tak suka.
Sebab tu i tak suka pegi zoo. tengok binatang. i geli la. i dah try, tp tak boleh.
kalo teddy bear yang patung tu takpe. sebab tu bukan binatang sebenar..
haha..tp i suka yang ni..
momo..hmm..i like!
tata!

♥The End♥
Photobucket
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

12 Chumel(s) comment ヅ:

LyNn HaMzAh said... [Reply Here Bebeh!]

alahai...bukan disengajakan pun...jd abaikan la apa org lain nak ckp...

Saya Adalah 'Cik Putput' said... [Reply Here Bebeh!]

owh..
kucing put tgh patah kaki pulak..
huhu~ asyik bergaduh je..
cian je..

Bit Zamri said... [Reply Here Bebeh!]

wahhh..... cian tucing itu...hihi~

intanurulfateha said... [Reply Here Bebeh!]

omaigod
kesiannye kucen tu ekk
sep baek de org tnamkan bangkai die

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply Here Bebeh!]

relax, relax..
setakat ni, xde apa2 akta sal bunuh kucing.. mungkin sbb kucing bukn binatang liar kot.. ha3~

AiN Z said... [Reply Here Bebeh!]

sedihnya... takpe.. itu semua takdir.. hhuhuhu.. dah lah saya tak leh tgk kucing mati..

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@LyNn HaMzAh

tu la..masalah nye, i tak langgar pun kucing tuh..huhu..sedey btul..

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Saya Adalah 'Cik Putput'

La..cian kucing put..so, tgh dlm pantang la tuh yek?hehe..

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Bit Zamri

tu la..tp i tak bunuh kucing tu..betull...hhuhuh..

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@intanurulfateha

tu la..naseb baik uncle i dah tanam.
kalo tak tanam lagi, i yg nanges tgk bangkai tuh..i dah la allergic bangkai.
huhu..

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@NuSaNa NoSa 91

huhu..tp kadang2 kucing ni liar gak..abis kaki i di cakar nye..sabo je la..

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@AiN Z

i pun same..takleh tgk bangkai..
sedih..ari tu siap nak ter'accident' sebab nak mengelak dr bangkai kucing kat tgh jln..huhu..

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™