✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Tuesday, August 31, 2010

..:: Alhamdulillah..menu besh buka puasa hari ini~ ::..

:: Salam Reader's! ~

oke.
mood i hari ini happy.
owh! kenapa i happy??
sebab..i dapat relax kan kepala hotak i yang dah sediakala sengat ini. uhhuukk!! batuk pulak! ahakk!!
oke, sungguh besh oke bila pas penat-penat balik kerja, pergi buat treatment rambut kat saloon..uhhuu~ sungguh release segala tension di minda..ahaakkks!~


minah ini jugak kelihatan happy dan excited membuat digital perm..ahaakks!~
dan..begini lah hasil rambut kami..~


owhh! sesungguhnya, i sungguh tidak suka rambut i kelihatan curl..so, straight is the besh!! just treatment je, already look so nice bebeh..ahhakks!~ perasaan lebih si nurul nih!

then, apabila tiba time berbuka puasa, we alls berbuka gi Restoran Amigo..ermm, u alls tau ke kat mane? kepada yang tahu tuh, sila bagitahu kepada orang yang tak tahu ye..kalau takde sapa2 pun yang tahu, sila klik SINI oke..hope boleh membantu u alls mengenalpasti..ahhakks!~

haaa..setelah di 'google', lastly i jumpa jugak picture this restaurant..
baca sat informations kat bawah nih..

Amigo Steak & Grill
If you fancy some sushi or a juicy steak then don’t miss out on the opportunity to dine at Amigo, which serves up a plethora of Western and Japanese fare. Sink your teeth into the mozzarella chicken, crispy onion rings and the simply succulent sizzling black pepper chicken. Western food has long been a popular option in Malacca but this eatery is the best place to go for some great options with its melting pot of palatable flavours.
Opening Hours: 17:30 – 00:00 
Address: 21-23 Jalan Melaka Raya 8, Taman Melaka Raya, 75000. 
Tel: (606) 283 2684 or (606) 283 2686


oke..done.
we alls makan simple je..
i order Fried Chicken Chop, Tamago Maki and Orange Juice Regular size.
oke. sila lihat menu yang i order..besh tak??

Fried Chicken Chop - RM 9.80

Tamago Maki - RM 3.00
ni bukan sebarang "Maki" ye adik-adik..ini sejenis sushi..i kan penggila sushi..
sebenarnya ada 6 pieces, tapi we alls dah bedal dua, so tinggal 4..ahahaha..!~

Orange Juice (Regular) - RM 3.50

berpatutan kan price dia? banyak lak tuh. memang puas hati. sedap gila. sekali makan, mesti nak lagi!
jom usha makanan yang cda order pulak..

Fish and Chips - RM 11.80

Onion Rings - RM 4.00

Air pulak, cda order Watermelon Juice. harga sama dengan Orange Juice. cuma gambar je tak sempat nak snap. cda dah baham air tuh dulu..hakhakhakk...!~

oke. total makanan we alls semuanya RM 37.40 termasuk 5% service charge. harap maklum ye. takde govt tax..ahhakks!~

u alls tengok lah..harganya berpatutan kan?
puas hati makan. try la u alls.
nanti suggest kat i tempat makan yang besh-besh lagi.
nanti i pergi. dah macam iklan Jalan-Jalan Cari Makan la pulak..ahhakks!~
tapi nak pergi kena tunggu gaji lah..hujung bulan..hahaha...~

ada tempat makan yang besh-besh lagi? share lah dengan i. tak pun belanja i kat situ, nanti i promote. haaa..amacam??hahahaha~~ :)

♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, August 29, 2010

..:: Tips Percintaan Jarak Jauh ::..

.. Salam Reader's ~

oke.
i just wanna share with u alls about 'LOVE'..
ahhaaa.. l.o.v.e~
bila sebut pasal love je, semua bukan main khusyuk..
takpe-takpe. memang u alls harus tau benda nih.

oke.
i dapat info nih from my chenta hati.
tak tahu la dari masa beliau songlap benda nih.
tapi memang berfaedah and berkesan.
so, sape-sape yang rase berjauhan tuh, try tips nih.
mane tau berkesan??
 Setia walaupun jauh

Memang pelbagai dugaan yang kita hadapi apabila kita berjauhan. Ketika kita berjauhan, kita akan terasa sunyi. Orang yang selalu kita jumpa, tiba-tiba kini jauh dari mata. Dan apabila berjauhan, hati menjadi sunyi. Dan pada masa inilah kawan-kawan menjadi penyeri. Namun begitu, walaupun kita masih mempunyai kawan, kawan hanyalah kawan. Ceria bersama kawan tidak sama dengan ceria apabila kita bersama dengan pasangan kita. Di sini, ada yang kecundang. Ada yang bercouple dengan kawan disebabkan terasa sunyi. Fikirkanlah, apa perasaan pasangan kita bila dapat tahu yang kita tidak setia? Dan letakkanlah diri kita di tempat dia. Adakah kita akan gembira dan suka jika kita dibuat demikian?
 Berjumpalah walaupun seketika
Jangan jadikan jauh itu sebagai alasan. Cinta perlukan komitmen. Cinta juga adalah tanggungjawab. Walaupun jauh, cuba cari masa untuk berjumpa dengan si dia. Andai kata si jejaka duduk jauh di utara semenangjung dan si gadis duduk di hujung selatan semenanjung, cuba cari masa yang sesuai untuk berjumpa. Paling tidak pun bila ada cuti panjang. Janganlah tidak berjumpa langsung. Sudah pasti rindu di hati akan semakin memberontak bila kita berjauhan. Jadi, apabila ada masa kelapangan itu, rancanglah untuk berjumpa. Sudah pasti ini akan mengeratkan lagi hubungan dan dapat mengurangkan rasa rindu itu.
 Tanyalah khabar
Setiap malam sebelum tidur itu kalau boleh cuba hubungi si dia tanyakan khabar. Buat secara selang seli. Hari ini anda yang call dia. Esok dia pula. Dengan ini baru la sama-sama merasa susah dan senang. Jangan mengharapkan si dia sahaja yang akan call anda. Sudah pasti dia akan berasa sukar untuk menghubungi anda jikalau dia sahaja yang perlu call anda. Memang cinta perlukan komitmen tetapi ia akan menjadi sukar bila sebelah pihak sahaja yang memberikan komitmen. Jadi sama-samalah membantu dalam membina percintaan ini.
 Sambut hari ulang tahun bersama
Sekiranya tidak sibuk, cuba sambut birthday atau ulang tahun per-couple-an bersama-sama. Sekiranya birthday itu jatuh pada hari bekerja, sambutlah bersama-sama pada hujung minggu tersebut. Luangkan masa bersama untuk seketika sudah pasti dapat mengembirakan antara satu sama lain. Walaupun perjumpaan itu hanya sementara, tetapi kenangan ketika berjumpa bersama-sama sambil menyambut birthday sudah pasti akan terpahat kukuh di hati. Mungkin anda akan tersenyum sendirian apabila mengenangkan kembali kenangan manis sebegitu.
 Jangan jadikan jarak sebagai pemusnah
Cinta jarak jauh memang sukar. Memang meronta-ronta hati bilamana rindu itu datang. Apabila keseorangan, sudah pasti kita akan terasa sangat kerinduan itu. Tetapi ingatlah, jangan jadikan jarak yang jauh itu sebagai pemusnah cinta anda. Jadikan ia sebagai satu cabaran yang akan memberikan anda lebih bersemangat untuk meneruskan cinta itu.



Akhir kata, walauapapun rintangan yang ada, jangan jadikan ia sebagai alasan dan penghalang. Tetapi jadikan ia sebagai sesuatu yang dapat menambahkan kasih sayang kita kepada si dia. Bila jauh kita akan merasa rindu bukan? Jadi jauh itu bukan satu perkara yang tidak baik cuma ianya merupakan salah satu cara untuk memupuk rasa kasih sayang kita dan mengajar kita untuk menjadi seorang kekasih yang setia.

Kebenaran yang membuatkan seseorang itu menangis adalah lebih baik daripada penipuan yang membuatkan seseorang itu tersenyum.. ;)



♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Happy Birthday Nurul~Lovely 22 years old on 27th August ::..

Salam Reader's..

oke.
kalau u alls yang jadik top visitor my blog nih mesti tau kan on 27th August yang lepas was my birthday?? hmm..yang wish, i ucapkan thank you so much oke.. tak kisah la wish guna hand phone ke, thru facebook ke, ym ke, from shoutbox ke.. i'm glad to have u alls in my life tau!

nak tau apa jadik masa 27th August tuh??
u alls boleh read full story kat SINI oke..

thanx for keep coming my blog.
nantikan mystery gift from me oke. 
on 31st August nih i start packing.
1st September, i akan post!
tunggguuuuuuu.....

papai!

♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Berbuka Puasa with Melaka's Blogger ::..

Salam Reader's.. ~

hye u alls.
oke. just wanna share with u alls lah pasal lovely moment semalam.
sungguh syok oke. u alls yang datang memang sporting habis. i didn't expect yang they alls boleh mesra even sekejap je. maklum lah.. that was my first time join gath nih.. so i pun pergi lah with my chenta hati..

memang syok oke. dah la baru first time jumpa, tapi cepat je mesra. besh!!
i dapat kenal-kenal ngan they alls nih.. heidi shafiq , zetty , intan , asfz , aimi , cimi , nelly , anna , and ween.. okeyh! meh i share sikit gambar yang sempat i snap last night oke.














lihat lah betapa mesra nya we alls even baru kenal..hik3..
sesungguhnya i bukan lah orang yang sombong..kan? kan? kan??
to my chenta hati, thanx teman sayang pergi jumpa they alls nih semua semalam. i happy sangat! for the conclusions, gath nih memang success [plus] besh!! kalau lagi ramai lagi besh kan? next time, program lepas raya plaks, nak terjah sorang-sorang punya rumah.. intan , u boleh jadik organizer lagi kan?? hiks! i nak membaham kuih raya pulak! hehe.. ;)

oke. done.
papai!
♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, August 28, 2010

..:: Si Nurul Yang Pemalas ::..

Salam Reader's..

oke.
lame sangat kan i tak update?
bukan malas sebenarnya. tapi kesuntukan masa.
takpe. nanti bila dah tak busy, i update oke.

petang ni nak pergi gathering.
u alls yang ada masa tuh jgn lupa dtg.
start kumpul dalam kul 6 nanti.
ada masa lagi nih!
siap cepat!
hehe..
see u buat sapa2 yang pergi oke!


♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, August 26, 2010

..:: tolong remove banner geng blogger anda semua! virus tuh! ::..

Salam Reader's..

u alls. i sedih la tengok blog nih.
makin usang je. sunyi sepi.
kenapa ye?

entah laa. maybe lately ni i makin jarang update.
or.. i makin jarang blogwalking?
ooppsss.. cita pasal blogwalking ye.

i sebenarnya susah nak masuk blog u alls.
mana tak nya, baru nak masuk, ada malware detection. fuhhh.. takut!
nanti harm mr. lappy i kang! so, u alls tolong lah remove kan banner geng blogger tuh kalau nak blog u alls selamat. then nak visitor keep coming ur blog. plishh ehh..

oke la u alls.
tak sabar nak tunggu hari yang bermakna itu. u alls jangan lupa datang tau untuk sama-sama memeriahkan lagi majlis tersebut. jangan lupa bawak hadiah birthday i sekali. hiks! takde lahh..gurau jek! ;)

oke. tu je nak update.
nanti kalau rajin i update lagi!
papai! =)

♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, August 25, 2010

..:: Contest Kad Raya dan Kenangan Silam ::..

..Salam Reader's~

oke. Asy bagi i idea nak update entry!
hiks! dengan join contest nih, dapat la i update entry.
sebab i dah takde idea nak update ape dah.
padahal macam2 lagi benda tak settle.
dengan award yang org bagi tak hambik2..yang mana tag2 yang macam2 tuh i tak angkut2 lagi. sori la my fren, i nih memang camni. kalo i free nanti i amek oke. ~jangan la masam je muka tuh. senyum sikit! kang kurang pahala puasa kang kalau marah2..hiks! ~

oke lah u alls.
tengok banner bawah nih.


wahh. kad raya. dah lame sangat dah i tak bagi kad raya. dulu-dulu masa sekolah excited beli kad raya. kalau boleh, satu sekolah tuh i nak bagi kad raya. tuh belum lagi sekolah-sekolah lama. cikgu-cikgu lagi. kaum kerabat kat kampung. hahh.. macam-macam kan perangai masa budak-budak.

but.. sekarang nih, dah susah nak dapat kad raya.
teringat dulu-dulu masa sekolah, siap berlumba dengan adik i, sape dapat kad raya paling banyak. hiks! i kan femes masa sekolah. selalu jadik juara lahh. hehe. padahal guna tektik kotor. bagi kad raya dulu kat orang. then nanti mesti they'alls balas balik kan? hahaha..

tu belum lagi tiba masa raya.
excited dok kumpul duit raya. haha. paling banyak duit raya yang i pernah kumpul adalah masa i darjah 3. RM 395.30..wohoo..tuh dah kira banyak sangat lah tu kan? takkan pernah cecah RM 500 punya lah. sebab ayah i tuh memang pemalas nak pergi beraya. so, i lebih suka ikut makcik pakcik i pergi beraya. bila i dah balik KL, i pergi umah kawan-kawan sekolah pulak. siap konvoi ramai-ramai. tapi version jalan kaki oke. hak3...oppss..lupa lak. mesti u alls confused kan? i balik KL? hmm.. dulu family i memang tinggal kat KL, tapi bila arwah atuk dah semakin tak sihat, we alls pindah balik kampung. 

oke.
u alls yang lain kalau nak join, sila lah join. besh tau.
sambil-sambil berpuasa nih, tak la rasa lapar sangat kan kalo kita sibuk wat enrty untuk contest nih.
oke. kalao nak join, klik SINI oke. 

oke u alls.
selamat berpuasa! :)

♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Rendah nya martabat orang Islam. Mengapa jadi begini?? ::..

..Salam Reader's ~

hmm.. i sangat kecewa u alls.
kerana sikap segelintir rakyat Malaysia yang hanya tau bermegah-megah dengan benda yang tidak sepatutnya. wajarkah kita sebagai rakyat Malaysia yang menjadikan agama Islam sebagai agama rasmi tetapi tidak mengaplikasikan nya dalam kehidupan seharian. ~huahh..ngantuk dengar ustazah nurul berceramah, hiks!~ .. 

u alls tau tak, semalam i berbuka puasa dekat salah satu restoran di sebuah shopping mall yang besar di Melaka dengan family auntie i. wahh. sungguh memalukan oke. shopping mall bukan main besar gabak. tapi, bila tengok tempat solat dia? alaaahaaii... menyayat hati betul. 

i terpana seketika. huihh? ini ke tempat solat nya?
sebab selalu i datang situ just for shopping or hang out only. tak pernah pun solat kat situ sebab belum tiba waktu solat kan.. ehh, yeke ni nurul?? hiks! cam tak caye je?? .. oke. sambung cite. i terpaksa gak la solat kat situ. no idea nak solat kat mana lagi dah sebab lepas berbuka, waktu maghrib pun dah nak abis. so terpaksa lah..

oke. pas i selesai menunaikan kewajiban i kepada Yang Maha Besar, i duduk kat dalam surau tuh. sementara nak tunggu auntie i pulak solat, mata i meliar memandang sekeliling ruang bilik tuh. hmm. kalau lah pihak pengurusan mall nih betul-betul mengambil berat tentang kepentingan orang Islam yang menjadi majoriti penduduk Malaysia ni kan bagus. i terus pergi ke dinding. terlihat banyak komen-komen dari pengunjung surau itu. i baca. huh.. memang apa yang they'alls komen semuanya betul dan berasas. sebab i pun mengalami situasi yang sama. tengok ni u alls.






hmm..tempat-tempat lain dalam mall nih memang cantik di'renovate'.
tapi tengok pintu surau tuh?
siap nak tercabut.
haaaiiihh..apakah?

cuba lah u alls renung-renungkan yek.
i dah tak kuasa nak berceramah.
huih.. papai!

♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Change of Plan? ::..

Salam Reader's..~

oke. 
i nak announce sikit nih.

Cik Organizer kita dah buat sedikit perubahan lah u alls.
sila perhatikan betul-betul ye.

tempat gath (old) : Dataran Pahlawan
makanan (old) : pot luck [bawa sendiri]

 tempat gath (new) : Jusco Aeon Bandaraya Melaka [yang baru sebelah tesco tuh]
 makanan (new) : Kentucky Fried Chicken [sila bawa duit lebih ye]

wah..nasib baik CIK INTAN kita nih inform early.
kalau lambat, i dah kena makan KFC 2 times lah..
sebab sehari sebelum tuh pun i macam nak makan KFC gak dengan my chenta hati.
hihi..kan birthday i..hiks!

oke la u alls. hope dapat jumpa u alls this Saturday.
papai! ;)
♥NuruLchumeL prOductiOns♥ 
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, August 23, 2010

..:: Nak tahu berapa nilai blog u alls?? ::..

..Salam Reader's~

oke.
hari ni i nak share sikit general knowledge yang baru i gain masa i blogwalking tadi.
 i singgah kat blog Hanem nih. tertarik pulak dengan salah satu widget beliau. pasal value of our blog.
sangat suka sebab blog i nih bernilai agak banyak jugak.
tapi i rasa, mesti la u alls punya ada yang lagi banyak kan??
oke. website i..or blog i nih just bernilai RM 52,066.66 sahaja.

i tak tahu mende ni hanya sekadar suka-suka ataupun benda fakta.
tapi kalau lah benda nih betul, memang lah sebenarnya nilai blog kita nih amat lah tinggi.
ianya bukan boleh diciplak or ditiru oleh sesiapa pun. melainkan dengan keizinan tuan punya website. so, kalau ada yang kena sue pasal meniru atau meng'copy' 'paste' isi kandungan data daripada pemilik website tuh, adalah memang wajar lah. betul tak? memang lah kadang-kadang pemilik website itu sendiri tak sedar sebab terlalu banyak website yang ada di alam maya nih. tapi dibuatnya kalau owner website tuh sedar, pastu dok perhatikan u alls yang sedang sibuk galak meng'copy' 'paste' dengan sewenang-wenang nya tuh? macam mana? u alls boleh didakwa di bawah Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 tau.




oke. kat atas tuh adalah nilai website kecintaan i nih.
kalau u alls berhajat nak tengok jugak value u alls punya website, sila klik SINI ya?

u alls kena tau yang our website nih terlalu berharga. memang lah kita main untuk suka-suka. ataupun ada yang guna untuk business ke, apa ke. tapi nilai nya amat berharga tau.



so, sayangilah website u alls! :)



♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Attention! i dah kehilangan lagi! ::..

Salam Reader's..

before i sleep. i nak drop some words kat sini.
i sedih sangat.
bila kehilangan yang agak lama ni terlalu menyeksa.
kenapa agak nya Mr. Nuffnang buat blog i macam ni??

Buffered earning i langsung dah takde.
bila semua dah berubah jadik metered earning, terus blog i kosong.
sunyi sepi.

sedih. i loyal with them.
tapi ini yang i dapat?
baik i beralih je kat ads lain je kalau macam ni.
*touching*

hmm..
kenapa ye??


rindunye i dengan buffered earning yang dulu.
even just 2 ketul je. i still appreciated them.

haihh..nuffnang, apa la nak jadik nih???


♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, August 22, 2010

..:: Yeay! tiada halangan untuk pergi ke gathering itu! ::..

Salam Reader's.. ~

u alls. i dah tau duty roster i untuk next week which means esok dah masuk next week gak kan? memang i menantikan duty roster next week nih [23~29Aug].. yeay! i kerja pagi lah!!
because on 28th Aug insyaAllah akan berlangsung satu gathering for blogger.
yupp. untuk sapa-sapa yang tinggal kat area selatan tuh, rajin-rajin kan lah diri u alls utk join this gathering. nih first time i join gathering tau. sebab before this, selalu kan gathering asyik buat dekat area KL je. i kan kerja tak tentu masa. so, since CIK INTAN dah decide nak buat gathering kat Melaka nih, of coz lah i nak join. peluang tuh. hiks!


so, siapa-siapa yang nak lebih mengenali antara satu sama lain, u alls adalah dialu-alukan untuk men'join'kan diri u alls ke gath kali nih. bukan senang tau orang tuh nak organize gath. hiks! time nih la kita nak mengeratkan silaturrahim sesama rakan blogger. betul tak? then bukan senang tau nak jumpa i...hehe.. siapa yang nak jumpa u nurul??perasan lebih sudah.. hiks!

oke la u alls. lagi ramai, lagi bagus kan?
jumpa di sana! =)

♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™