✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Thursday, August 12, 2010

Home » , , , » ..:: Contest Apa Perlu Melati Makan untuk Kurus di bulan Puasa? ::..

..:: Contest Apa Perlu Melati Makan untuk Kurus di bulan Puasa? ::..

Salam Reader's..

ohh. sungguh terharu sebab lagi sekali suzie tag i untuk join contest pulak.
hmm. tapi contest ini macam tak sesuai kot ngan i. sebab i kena bagi suggestion.
Hulala cyg ku suzie..kenapa lah u tag i untuk contest nih?
kan u tau i ni sendiri tak kurus. i gemuk la cyg..

huhu..but, takpe. untuk tidak menghampakan suzie, i join jugak this contest.
sebab i nak share apa menu yang i amalkan kalau rase nak turunkan berat badan. even badan i tak pernah kurus..ahakz!

oke. ini contest from Kak Melati. Kak Melati ni baru balik dari Shanghai tau. So, banyak la give away yang beliau nak bagi kat peserta first contest beliau ini.
oke. i tak nak buang masa u alls untuk baca entry panjang-panjang.
oke. sila usha terms and conditions kat SINI ye. 
jom usha banner dia pulak jom!


cun kan?
oke now.
i nak suggest kan beberapa menu khas yang i amalkan kalo nak diet sikit lah.
sebab biasa nya i ni tak diet pun. maen belasah je sukati nak makan apa. haha.
oke.. jom layannzzz..

Sahur : I suggest Kak Melati makan buah kurma. paling minima adalah 3 biji. nak lebih pun takpe. sebab kurma memang mengenyangkan. pastu minum air suam segelas pun dah cukup. kalau lebih lagi bagus sebab ianya membantu proses pelawasan badan semasa kita berpuasa. oke. done. cuba Kak Melati try. confirm boleh turun berat badan. 

Berbuka : Ambil makanan berat. oke. sebaiknya, masa berbuka tuh, Kak Melati just minum air suam segelas dengan makan buah kurma dulu. lepas tu pergi solat. lepas solat, baru sambung balik. yang ini Nurul selalu buat. oke. dah lepas solat tuh, baru la ambil nasi putih. oppss. jangan banyak ye. satu mangkuk kecil tuh sahaja. pastu Kak Melati digalakkan makan dengan sup. tak kisah la sup ape. tapi yang lebih afdhal, akak makan dengan sup sayur. dalam sup sayur tu, akak boleh tambah fish ball ke, fish cake ke. oke. hidangan kedua pulak akak makan nasi tu dengan ikan stim. seelok nya. jangan makan makanan berminyak sebab ianya mengundang kolestrol oke. lepas tu akak minum susu segelas. tak kisah la jenama apa. pastikan susu rendah lemak oke. kalo macam i ni, i tak minum susu tepung. so, i akan minum susu UHT. yang ada perisa. sebab i tak boleh telan yang plain punya. hik3. demand kan? hehe :)

oke. itu sahaja menu yang i boleh suggestkan.
tak perlu lah hari-hari nak makan menu yang sama.
pelbagai kan menu untuk mendatangkan selera.
tapi just elakkan makanan yang berlemak dan berminyak.
sebab kolestrol adalah musuh bagi kurus. oke?

i tag 3 budak cute ni untuk join this contest oke.


oke. hope Kak Melati pilih i jadi winner oke. i nak sangat Soft Toy Biru tu! comel sangat! macam nak gigit je! oppsss..batal puasa plak nanti..hehe.. papai! :)


♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

5 Chumel(s) comment ヅ:

suzie rahman said... [Reply Here Bebeh!]

hihi nurul..thks..tp u comel ler.xpntg pon kurus x kn..

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@suzie rahman

hehe..i comel ke?
ahakz! malu i!..
hehe.. :)

azieda razak said... [Reply Here Bebeh!]

uik...
kena tag ea...
i join...
i tgh pk kan tips nie...
klu u mng hadiah kongsi ea...
klu i mng hadiah i pya sorg..
hihihi...

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@azieda razak

tak aci..tak aci..kena share jugak..
hehe..join..jgn tak join..i dapt grand prize, u dapat no 2 pun oke gakz! hahaha... :)

Bit Zamri said... [Reply Here Bebeh!]

hahaaha! tenkiu cik nurul....hihih~
cumel la betul toy tuh..
kalo menang buleh peluk2...hihi~

Alamak, xda idea......camne ni...

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™