✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Wednesday, August 4, 2010

Home » , , , , , , » ..:: Contest Mengapa Si Dia Menjadi Pilihan Hati ::..

..:: Contest Mengapa Si Dia Menjadi Pilihan Hati ::..

Salam Reader's..

oke.
actually, dah lame i nak join contest nih. 
tapi sentiasa je takde masa nak wat entry. al maklum lah.. i kan bakal bini prime minister..
ahakz!
ampun my chenta hati. u la prime minister di hati i..
hehe..oke.
kali ni join pasal si dia..
ohh. siapakah yang di maksudkan dengan si dia itu? ahaks! 
oke. i dah faham sebenarnya maksud cik lynn kita nih. saje je buat-buat tak paham. hik3..
oke. sila layan banner contest beliau.


alooh..alooh..alooh...shuwet nye cik lynn oii..
i pun nak shuwet2 jugak laa..haha..
oke. i kena buat karangan oke untuk join this contest.
mari kita layan sama-sama apa la yang i merepek dalam karangan i tuh..
hehe.. layannnnnzz...

ehh??dah start ea version karangan? ahakzz..sowi ea cik lynn, i tak berapa nak pandai buat karangan ikut ayat-ayat formal nih. tapi i try oke. kira ayat campur-campur boleh kan?hik3..

ehhmm.oke. i kenal beliau masa umur i 18 tahun oke. currently umur i dah nak jejak 22 tahun. makna nya, dah hampir 4 tahun lah i kenal beliau. perkenalan we alls macam biasa. tak lebih dari seorang rakan sekelas. ehm. ye. diulangi sekali lagi, rakan sekelas only. masa umur i 18 tahun tuh, that's mean, i baru first semester di Politeknik Johor Bahru. we alls amek bidang yang sama, Diploma Pengurusan Hotel dan Katering. hahaha. actually i tak jangka yang hubungan we alls yang bermula atas dasar persahabatan itu bakal bertemu episod cinta yang i kira paling indah sekali. psstt.. u alls nak tahu tak, dulu i ni banyak sangat boyfriend oke. semuanya i cerita kat my chenta hati. tapi dia wat cam biasa je la. kan we alls kawan jewk. haha. oke. sambung cerita. we alls kawan macam biasa. i ni pun, takde sikit pun perasaan pada beliau. sebab i anggap beliau kawan sahaja. oke. masa berlalu. hari-hari i menangis kerana lelaki. ye. LELAKI. sebab semua lelaki yang i kenal, tak pernah jujur dengan i. ada yang buaya darat. ada yang lidah bercabang. macam-macam lelaki i kenal. terlalu banyak oke. sampai kan sekarang ni i dah tak boleh ingat nama-nama they'alls itu. sampai la masa we alls semua dah semester 3. masing-masing sibuk cari tempat praktikal. i cari gak. tapi tak tahu kat mana lagi nak cari. semua tempat i try call. sampai satu masa tuh, auntie i yang sekarang i tinggal rumah dia ni pun suruh i try tanya kat The Legacy Melaka. *psstt..dulu nama Avillion Legacy Melaka adalah The Legacy Melaka oke *..i pun drop la my resume kat situ. pastu bila balik poly, member-member ni pun dok tanya, dah dapat belum tempat praktikal. i kata, i dah drop by my resume kat beberapa tempat. they'all pun ikut drop sekali. yang drop resume kat The Legacy termasuk lah my chenta hati ngan sorang lagi member klas we alls. nama dia Aina. sekali tiga-tiga we alls dapat surat suruh datang interview. i memang excited nak pergi. sebab i dah takde lagi tempat yang panggil interview. yang lain takde feedback pun. hampas betul. so, yang ikut i pegi interview tuh my chenta hati je. Aina tak pergi sebab dia kata jauh. and then dia dah ada tempat praktikal kat kampung dia, terengganu. so, we alls jela yang pergi. dah interview2 tuh, we alls dapat training kat situ. tapi, sebab tempat tuh tak provide tempat tinggal untuk trainee, my chenta hati wat keputusan last minute nak training kat JB. i sedih gila. tak tahu kenapa. maybe sebab takde kawan kot nak training same-same. then, 14th January 2008 we alls pun start kat tempat masing-masing. mula-mula memang janggal. sebab takde member langsung yang i kenal kat hotel tuh. tapi lame-lame dah oke. dekat hand phone i memang ada setting kat calendar date of birth budak-budak kelas i. sampai 31st January, i wish happy birthday kat my chenta hati. actually i wish macam biasa je. takde maksud apa-apa oke. tapi maybe ayat yang i taip untuk my chenta hati tu agak gedik-gedik kot. hehe. dia da anggap lain. hehe.sampai la we alls habis training, we alls balik poly untuk teruskan semester 5. hmm.. i tak sangka, di semester ini jugak la i couple dengan beliau. sebabnya? arghh..i tak tahu. susah nak cakap. maybe beliau terlalu amik berat tentang diri i kot. i ni memang suka orang yang take care lebih nih. hehe. beliau memang layan i dengan baik. beliau suka bagi message dekat i bila i boring. beliau suka buat lawak bila i tengah sedih. haha. the most important thing is..beliau orang fisrt yang bagi i bunga. YES! bunga. i tak pernah dapat bunga dari ex-ex i yang dulu oke. sila jangan pelik. beliau bagi i bunga ros sekuntum je. memang simple. tu kenangan yang i tak boleh lupa. sebab beliau memang tak reti nak romantik-romantik oke. bila dengan i, beliau try untuk jadi romantik. huhhh..i nak nanges la u alls bila taip entry nih. sure! i nak nanges. dah la i taip ni sambil dengar lagu Rossa. i suka lagu Rossa oke. hehe. hmm. sambung cerita. 14th July 2008. memang i tak boleh lupa. maybe i bagi message yang menyentuh hati beliau. tapi i don't care. lepas dari tu, i terus menyulam kasih bersama beliau. sampai saat ini. oke. kenapa beliau? susah nak cakap. u alls yang selalu datang blog i, yang dah kenal i, mesti dah tau i ni jenis orang yang macam mane kan? i ni childish tau u alls. even i ni anak first dari 6 siblings. i memang nak orang yang i sayang tu selalu ada dekat dengan i..bagi perhatian pada i..sebab tu bila beliau nak pergi belajar kat Shah Alam, tinggal i sorang-sorang kat Melaka nih, i sedih sangat. i nak beliau sentiasa ada di sisi i. tapi lastly i dapat jugak terima hakikat yang beliau pergi sana bukan untuk main-main. beliau nak menuntut ilmu untuk kesenangan we alls jugak. i redha. andai memang jodoh i dengan beliau, pasti tak kemana kan? u alls doakan i oke.







oke la u alls. panjang jugak i mengarut kan? haha. i ni pantang di bagi peluang sikit. terus melampaui batas. hehe. oke. jom layan gambar pulak oke. ehmm. ni gambar my chenta hati..


i sayang beliau sangat-sangat. hope beliau cinta i yang terakhir.
ni pulak gambar i..hehe..sape tak kenal i kan?bab tayang muka, memang i juara.hahaha..


hehe..oke. yang ini pulak gambar we alls berdua. berdua lebih baik.ahakz!


oke. i hope i menang ehh cik lynn??..ehehe.. papai!

♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

44 Chumel(s) comment ヅ:

Pinky Pixie said... [Reply Here Bebeh!]

so sweet. pnjag gila entry tu.. sempat mnghayatinya.. kamu dan dia mmg tabah kan. walau berjauhan tapi hati tetap dekat. yang saya ni, bile dia smbung blaja di sgamat jer, mula la bz, saya ditinggalkan. sedih taw. moga kamu bkekalan ye yunk. amin.

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Pinky Pixie

yatie..sabar oke..bercinta mmg menduga.but, keikhlasan tu penting. kalo dia dah tak suka, biarkan dia. yg penting, u teruskan hidup u.jgn jatuh! u kena jadi wanita yg tabah. i cakap utk diri i sekali.

Siapa Lin?? said... [Reply Here Bebeh!]

@Pinky Pixie

Masa lin putus dulu, lin sedih jugak cik pinky...
tapi satu jek..
ingat..

" ade yang lebih baik daripada die "

ok??? namo cedih2 la...

Bit Zamri said... [Reply Here Bebeh!]

wahhh! dah lama korg...4 tahun sudah...
semoga ke jinjang pelamin tau!
nanti jemput...hihi~

karangan yang baik!
saya bagi A++ hihi~

Bit Zamri said... [Reply Here Bebeh!]

nak join!
tp xrajin tulis karangan...

Siapa Lin?? said... [Reply Here Bebeh!]

thanks for join..
heheh~~
suka2 bca..
checked!
good luck!

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Bit Zamri

thanx bit! hehe.. karangan tk ikut format. :)

Siapa Lin?? said... [Reply Here Bebeh!]

entah..karangan pmr jek kot..
cerita pasal mcm kenal pun dh lebih banyak PMR..hehehe

Siapa Lin?? said... [Reply Here Bebeh!]

anyway..
lagu baru la cik nurul...hehehe

BUNGA said... [Reply Here Bebeh!]

panjangnya karangan dia.. mesti SPM ni dulu BM dapat A kan?? hehe..

gud luck yer.. smoga anda dan chenta hati bersatu.. Amin :)

azieda razak said... [Reply Here Bebeh!]

@nurul chumel
gud luck cik nurul..
t ikut sme...

azieda razak said... [Reply Here Bebeh!]

@Siapa Lin??
cik lin...
i x sempt nk join lg...
msh byk mse kan...
t i join ea...

azieda razak said... [Reply Here Bebeh!]

@Pinky Pixie
sabo ea cik pinky...
si dia blja kat sgmt ea??
sgmt kat ne??

azieda razak said... [Reply Here Bebeh!]

@Bit Zamri
btl2..
t nk kawin jgn lupe jmpt ktorg ea...
walaupun kite x bape kenal.. =(

makbed said... [Reply Here Bebeh!]

alalalala... cuwiitnye diaaa. haha. banyakkan bersabar ok. semoga berakhir ke jinjang pelamin. AMIN~ (cam pantun lak)

Bit Zamri said... [Reply Here Bebeh!]

karangan format blogger..hihih~

makbed said... [Reply Here Bebeh!]

saya pun wat gak. ngeheheheh...

mari kita lihat.

http://blekros.blogspot.com/2010/08/contest-mengapa-si-dia-menjadi-pilihan.html

Siapa Lin?? said... [Reply Here Bebeh!]

ade lirik lagu..hehehe
kreatif2..

Saya Adalah 'Cik Putput' said... [Reply Here Bebeh!]

ouch so sweeet..
moga berkekalan ke jinjang pelamin and akhir hayat ya..
nnt nikah jgn lupe jemput..
sy mahu ddk di meja VIP..
wahahaha~

Mawar_berduri said... [Reply Here Bebeh!]

wah..Romantik gitu...gud luck .. :)

DiAhaNi ApAnDi said... [Reply Here Bebeh!]

wah..menarik cerita..semoga kekal ke akhir hayat okay...

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@BUNGA

sound check3x..i dapat 5C oke BM masa SPM.. bapak teruk..padahal president BM society..hahaha...

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@azieda razak

ala azida..mesti i jemput punya..yg area2 selatan, u alls must to attend my wedding oke! ahaks! mcm nak kawen esok je i nih. haha

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Saya Adalah 'Cik Putput'

boleh..xde hal la put..u jadi pengapit i pun boleh..hehe..

Siapa Lin?? said... [Reply Here Bebeh!]

@azieda razak

join taw..
sampai 28 ..lama lagi..
heheh..
join x..support2..

Siapa Lin?? said... [Reply Here Bebeh!]

@azieda razak

alo..namo la mcm tue..
kat sini kan kita kenal..
hehe..
leh jadi kawan2..kan? kan?

Siapa Lin?? said... [Reply Here Bebeh!]

@makbed

nice2 cik makbed nyer...
seronok tgk korng tulis kisah cinta korng

Siapa Lin?? said... [Reply Here Bebeh!]

@Saya Adalah 'Cik Putput'

kita suruh cik nurul sediakan satu khemah untuk blogger2 jek..
hahaha

emieysandra said... [Reply Here Bebeh!]

wah..kisah cinta yg bermula dr persahabatan, same la..ehehe
macam nk jOin contets ni jgk, tp tgk dulu la..

gudluck yer kamu!
~_^

nurarabella said... [Reply Here Bebeh!]

alahhaiii kakak.
x kawen ngn arep ak xtaw la nk ckp pe...
huhu.
carikan pakwe utk ak kak? haha

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@nurarabella

cis!ko memang!
nnt aku carikkan mamat nepal utk ko!
hahah.. :)

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™