✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Monday, August 9, 2010

Home » , , , , , » ..:: Contest Ramadhan Yang Penuh Bermakna ::..

..:: Contest Ramadhan Yang Penuh Bermakna ::..

~Salam Reader's..~

"Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan.."
Happy nya i bila tiba bulan ramadhan! bila semua syaitan durjana dah kena ikat kat dalam neraka. padan muka. actually yang buat i seronok sangat adalah bila i dapat berdiet secara bebas. haha. boleh ke macam tuh?hak3..

oke. sempena ramadhan al-mubarak yang bakal tiba ini, i dengan hati terbuka nak join contest yang dianjurkan oleh Cik Zhahora ni..jom usha banner beliau. cunnn... :)

Sila klik SINI untuk join oke... =,=

now. time i nak bercerita pulak.
ermm. macam-macam sebenarnya yang berlaku bila tiba bulan ramadhan.
hurmm. macam i pulak, last year adalah tahun i melepakkan diri dok rumah je sebab baru graduate kan? memang tension dok rumah. asyik makan tido..makan tido je. duit 1 sen pun tak masuk poket.

rutin harian i tahun lepas, early in the morning tuh, mama dah kejutkan untuk barsahur. lepas dah sahur, i dok depan mr. lappy, online sambil tunggu azan subuh. time tuh baru beli celcom broadband. so, kerja i tak lain tak bukan, online jela sepanjang masa. after solat subuh,i sambung online lagi. kalo tak pun, i sambung tido balik. mak aih..bagus nye anak dara nih..tu yang mama asyik membebel je tuh. sebab i anak dara pemalas. tapi cantik

oke. seharian berpuasa memang tak memenatkan sebab duduk kat rumah je. sekali sekala i tolong lah mama kemas-kemas rumah. almaklumlah, bila dah tiba ramadhan nih, maknanya dah dekat la hari raya. tapi hari raya aidilfitri sekarang nih dah tak semeriah dulu-dulu. sekarang masing-masing dah bawak haluan masing-masing. so agak sukar gitu untuk ber'gathering' beramai-ramai untuk ke rumah sanak saudara.

masa buka puasa masa paling syok buat pelantak macam i nih. kalau rajin, i pergi la bazar ramadhan. kalau malas, i masak jela. makan apa yang ada je kat rumah. almaklumlah, bila ramadhan tiba, kena jimat-jimat. kan nak beraya. i suka terkam buah kurma. i suka kurma yang takde biji tuh. sedap.

lepas dah syok melantak, i pun pergi bersolat. baca Yassin. kalau extra rajin, i pergi la tarawikh. i kan pemalas. so kadang-kadang kalo tiba angin rajin tuh, i ikut nenek tarawikh je kat rumah. nak pergi surau, cam malas pulak. sebab kat kampung i tuh tak ramai perempuan yang pergi tarawikh. so, i pun malas la nak pergi.

bila malam pulak, i online lagi. kenangan yang tak boleh dilupakan adalah, i sign up facebook masa bulan ramadhan tahun lepas ye kawan-kawan. i ni actually masih baru lagi dengan facebook tuh. but sekarang nih i makin aktif beronline and dah ada blog sendiri dah pun. syok tau. at least, kita tak kacau org lain kan. sebab kita busy dengan alam maya. hahaha..

oke la. itu sahaja kisah ramadhan yang i dapat share.
nanti-nanti i update lagi kalau i teringat kisah-kisah ramadhan yang lain.
hahhh..lupa pulak. ni antara aktiviti i pada waktu malam bila menjelang nya ramadhan.



saat-saat yang tak boleh i lupa adalah kenangan bersama arwah datuk tersayang. i cucu pertama beliau. of coz lah i amat terasa kehilangan arwah. sebab last year i dapat lagi lihat arwah masa bulan ramadhan. i nampak arwah sakit. i dapat kucup dahi arwah. i amat terasa kehilangan arwah. even kubur arwah hanya lah di belakang rumah i. i sedih sangat. tahun ni i dah tak boleh beraya sambil menatap mata arwah. terkenang kembali saat-saat arwah menjemput i pulang dari sekolah masa i darjah satu. arwah datang tengok i sukan masa hari sukan sekolah. sebab arwah dengan nenek yang jaga i masa i darjah satu. sedihnya.. :'(
'atuk..kakak rindu atuk..'

i nak abadikan gambar arwah atuk i kat sini dan ianya takkan luput dari ingatan i untuk selama-lamanya..
kat bawah ni i share video raya yang i sempat buat tahun lepas. maybe simple je. tapi ia cukup bermakna. sebab ada gambar arwah atuk.. :(


hope Cik Zhahora will accept my contest.
thanx to do this contest. kalo i tak menang pun, i masih berpuas hati sebab ia mengimbau kenangan manis i bersama insan yang i sayang. thanx zhahora! :)

i nak tag ramai-ramai untuk join this contest even syarat-syarat nak 3 bloggers je. i nak tag lebih-lebih ye.
ni blogger-blogger kecintaan i okeh..

♥ Azieda Razak ♥
Cik Putput ♥
Bit Zamri ♥
emieysandra ♥
sellyluvluv ♥
wan hazel ♥
lynn ♥
lyd ♥
♥ hairi ♥
♥ ery farieha ♥
♥ qery ♥ 
♥  sepet ♥
♥ myra ♥ 

Sekian. :) Lastly, i masih mampu tersenyum.

♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

14 Chumel(s) comment ヅ:

emieysandra said... [Reply Here Bebeh!]

emiey ditag!!
wah..sal ramadhan, isk2..dh rindu kt kg.
ok3 nti emiey buat yer laling nurul!!

~_^

sally luvluv said... [Reply Here Bebeh!]

hye wak. . .thnks 4 the tag ya. . .
tp org xleh join la wak. . .
sbb org bukan muslim. . .
lg pown contest nie tuk org islam jew kan. . .
pa2 pown good luck ya nurul. . .

Mish Oura.. said... [Reply Here Bebeh!]

bila bca n3 ni.. rasa nk rya pulak..
ni mmg entry yg reality ni.. :) trutama yang extra rjin ngn busy tuh.. hihi..
good luck yea.. ;)
thnks because join my contest..

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@emieysandra

oke3..jom join ramai2!!syok tau! leh feeling2 raya..baru besh sambut puasa! hehe.. :)

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@sally luvluv

sorry yayang selly..i tak tahu yang u non-muslim..takpe..anyway, besh tak entry i?hehe.. :)

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Mish Oura..

hehe..welcome..
mmg realiti yunk..
cerita benda tak betul watpe kan?
hehe..behave urself btul?hehe.. :)

sally luvluv said... [Reply Here Bebeh!]

nurul entry awk ofcoz la best. . .
nk join tp syg sy bkn muslim hehehe. . .

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@sally luvluv

no worries..lain kali i tag lg oke..
contest yg u boleh join.. :)

intanurulfateha said... [Reply Here Bebeh!]

rajinnye u nehhhhh
i malas, x mo wat lah
wekk!


nk hang out ke?
wiken lah kot bole
tu pun klu i x balik muar hehehhe

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@intanurulfateha

i rajin sebab tangan ni ngah gatal..takde idea nak post latest entry..hehe..sok kerja malam lak tuh..sambut puasa kat hotel la gamak nya..

jom hangout..weekends ni i cuti tau..i nih bukan senang dpt cuti weekends. jom break fasting same2.. :)

Siapa Lin?? said... [Reply Here Bebeh!]

wah..Lin di tag..
Thanks cik nurul..insyaAllah Lin masuk

azieda razak said... [Reply Here Bebeh!]

wah...
azie di tag...
tq cik nurul...
insyallah azie join nanti...

Bit Zamri said... [Reply Here Bebeh!]

Tq tag kite..
kite nak baca dulu ..then akan buat!!!

hihihihh~

myranaqi said... [Reply Here Bebeh!]

thnks 4 the tag..
nnti klu rjin n ada idea myra wt entry erk..tp klu superb mls xde ar entry nyer..pemls punyer olang..huhuu..thnks yunk

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™