✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Wednesday, August 25, 2010

Home » , , » ..:: Rendah nya martabat orang Islam. Mengapa jadi begini?? ::..

..:: Rendah nya martabat orang Islam. Mengapa jadi begini?? ::..

..Salam Reader's ~

hmm.. i sangat kecewa u alls.
kerana sikap segelintir rakyat Malaysia yang hanya tau bermegah-megah dengan benda yang tidak sepatutnya. wajarkah kita sebagai rakyat Malaysia yang menjadikan agama Islam sebagai agama rasmi tetapi tidak mengaplikasikan nya dalam kehidupan seharian. ~huahh..ngantuk dengar ustazah nurul berceramah, hiks!~ .. 

u alls tau tak, semalam i berbuka puasa dekat salah satu restoran di sebuah shopping mall yang besar di Melaka dengan family auntie i. wahh. sungguh memalukan oke. shopping mall bukan main besar gabak. tapi, bila tengok tempat solat dia? alaaahaaii... menyayat hati betul. 

i terpana seketika. huihh? ini ke tempat solat nya?
sebab selalu i datang situ just for shopping or hang out only. tak pernah pun solat kat situ sebab belum tiba waktu solat kan.. ehh, yeke ni nurul?? hiks! cam tak caye je?? .. oke. sambung cite. i terpaksa gak la solat kat situ. no idea nak solat kat mana lagi dah sebab lepas berbuka, waktu maghrib pun dah nak abis. so terpaksa lah..

oke. pas i selesai menunaikan kewajiban i kepada Yang Maha Besar, i duduk kat dalam surau tuh. sementara nak tunggu auntie i pulak solat, mata i meliar memandang sekeliling ruang bilik tuh. hmm. kalau lah pihak pengurusan mall nih betul-betul mengambil berat tentang kepentingan orang Islam yang menjadi majoriti penduduk Malaysia ni kan bagus. i terus pergi ke dinding. terlihat banyak komen-komen dari pengunjung surau itu. i baca. huh.. memang apa yang they'alls komen semuanya betul dan berasas. sebab i pun mengalami situasi yang sama. tengok ni u alls.






hmm..tempat-tempat lain dalam mall nih memang cantik di'renovate'.
tapi tengok pintu surau tuh?
siap nak tercabut.
haaaiiihh..apakah?

cuba lah u alls renung-renungkan yek.
i dah tak kuasa nak berceramah.
huih.. papai!

♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

7 Chumel(s) comment ヅ:

♥ Roshazzy Shag ♥ said... [Reply Here Bebeh!]

teruk nya. uff. tp kebanyakan shopping mall besar surau kompem kecik.

db cooper said... [Reply Here Bebeh!]

pemikiran serumpun kena ada, malaysia terlalu guna konsep kapitalis. so ramai2 la beralih kepada sosialis lepas nie,

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™