✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Saturday, August 7, 2010

Home » , , , , » ..:: stupid! life hotel memang cenggini. kalau rasa tak suka boleh blah! ::..

..:: stupid! life hotel memang cenggini. kalau rasa tak suka boleh blah! ::..

Salam Reader's..

hye u alls. i baru balik kerja nih.
wahh. busy betul hotel hari ni. penat gila layan karenah guest yang macam-macam tuh.
baru nak closing cashier, datang lagi sorang guest. penat gila. rasa cam nak surrender je dari kerja hotel nih. tapi i really like this job. memang menyakitkan kalau kita kena marah dengan guest. kena hentam dengan boss, salah faham antara staff. tapi itu lah yang best. banyak experience yang u alls boleh gain. lagi-lagi bila kerja department yang i kerja nih. segala masam, manis, pahit, tawar, kelat semua jadi satu. 

oke. i admit yang ada lah suara-suara sumbang yang mengutuk pekerjaan i. yelah. kerja hotel. ni mesti banyak buat maksiat. tudung pun tak pakai. hmm. i tak nafikan. sedangkan parents i pun kalau boleh, memang tak nak i kerja free hair nih. tapi, nak buat macam mana. ini kerja yang i suka. kalau i quit sekalipun, then i dapat kerja yang boleh pakai tudung, tapi i tak enjoy kerja tu, nak buat apa? sampai masa nanti, i retire jugak dari kerja nih. 

yang paling i tak boleh terima, bila mana ada mulut longkang yang kata kerja i ni tak ubah macam GRO. yelah. kan kena layan guest, kena senyum selalu, kena cakap lembut-lembut je dengan guest, ayat pun kena manis je. tak boleh nak cakap kasar-kasar and berkelakuan kurang ajar depan guest. ada jugak yang kata budak-budak reception nih gedik. guest gatal pun di layan nya. ohhhh si mulut longkang! u tak tau macam mana kerja i, jangan cuba kritik oke. u tak tahu macam mana presure yang we alls rasa bila kena maki dengan guest pasal all the shits situations, so jangan nak banyak bunyik oke. kalo u alls rasa tak suka dengan kerja yang i buat, u alls boleh blah oke. i tahu apa yang i buat. kerja i halal oke. i tak gadai body depan guest. i tak buat perkara-perkara tak senonoh depan kaunter reception tuh. so, don't put urself at the shit way oke!

arghh. sori la u alls. i memang marah. marah kepada sesetengah pihak yang bodoh sombong. u alls boleh cakap apa saja, tapi i tau nawaitu i hanya untuk bekerja dan gain experience with my job. i just follow the rules yang pihak hotel dah tetapkan iaitu, pekerja reception counter memang tak boleh bertudung. itu saja. i tahu, i dah gadaikan aurat i sebagai seorang wanita muslim. tapi lepas kerja, bila keluar ke mana-mana, i tak lepaskan tudung i tuh. my chenta hati pun tak suka i tak bertudung. beliau kata tak cantik.


lastly, i nak mintak opinion u alls, should i bother what they said or don't bother at all what they said?
huuhhh..letih i fikirkan nya. tolong lah i u alls.. :'(

♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

8 Chumel(s) comment ヅ:

makbed said... [Reply Here Bebeh!]

dont bother. bukannya depa nak bagi awak makan pun. kan kan kan?

ciss... berani mereka itu mengutuk receptionist!! aku pun receptionist gak. emo~

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply Here Bebeh!]

cuba wat istikharah, nurul.. itu yg terbaik.. terbaik utk semua.. hati pon tenang..
yg penting, yakin kpd-Nya ^_^

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@makbed

thanx makbed. i sedih gila org mengata mcm2..tu yang menyampah tuh..i'll try to be myself. tapi disalah anggap. tak sedap la..huhu

lyd said... [Reply Here Bebeh!]

x per nurul..ilek je k...nurul tau ape yg nurul wat..diaorg just tgk dn x alami..selahi kite appy ngan ape kite wat..go on..

pssstt: dulu pn lyd pnh berangan nk keje cam nurul tp x dpt lak...adeh...ishh2...hahaha

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@lyd

haha..yg penting, nawaitu kan?hhmm..thanx for support me lyd.. :)

DiAhaNi ApAnDi said... [Reply Here Bebeh!]

ala, dia orang jeles tu..sebab dia org tak dpt keja kat hotel mcm nurul..think positiv okay..yang penting, rezeki halal..Allah tau apa trbaek utk kta..:D

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™