✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Monday, September 20, 2010

Home » , » Malware datang menyerang para blogger!! AWAS!

Malware datang menyerang para blogger!! AWAS!

Salam Reader's!!~

hye u alls. nowadays, u alls semua mesti banyak yang aware kan pasal serangan malware dekat segelintir laman web yang kita sendiri tak sangka yang serangan tuh wujud. tadi blog kechentaan i ni pun dah kena. sabar je la. hari tu sebab kena serang malware pasal ada banner "Gengblogger", then baru sekejap tadi pasal i banyak post entry yang ada link dengan Hmetro. sedih betul. padahal, tu sumber rujukan yang bagus tau.

syabas kepada blogger yang aware pasal benda penting ini. kalau dibiarkan, buruk padah nya kepada blog kita tau. oke. kalau u alls nak tahu lebih lanjut, u alls boleh refer dekat blog CikguDahlia ni.

MALWARE adalah singkatan untuk perkataan MALICIOUS SOFTWARE

then, untuk pengetahuan u alls, maybe blogger yang guna mozilla firefox tak perasan pasal benda malware ni. tapi, untuk pengguna Google Chrome macam i ni memang lah sangat senang untuk mengenalpasti malware tersebut.  u alls boleh check dekat sini untuk tahu dengan lebih lanjut tentang malware.

grr!!~


so, start from today onwards, berhati-hati lah ketika berhadapan dengan masalah-masalah sebegini. sebab virus-virus yang tak berkenaan ni memang ada. so, take care ye u alls! and happy blogging!

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

6 Chumel(s) comment ヅ:

asfz lily said... [Reply Here Bebeh!]

xsuka virus!!
grrr~
hilang mood bw taw..

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply Here Bebeh!]

laaaaaaa.. patot la cik avast xsenang duduk.. rupa2nya ni puncanya.. thanx sbb share.. ^_^

Pinky Pixie said... [Reply Here Bebeh!]

nurul, mcm mane nak gune google chrome.. huhu

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@NuSaNa NoSa 91

yupss!!
nvr mind.
sharing is caring kata..!!~

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Pinky Pixie

download je kat google.nanti u nak bukan internet, tak pyh klik dekat mozilla dah, just klik kat google chrome je la.nnt i bagi link nak download google chrome.

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™