✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Saturday, September 11, 2010

Home » , , , , » Rasa down sangat bila diperkecilkan walaupun i besar!

Rasa down sangat bila diperkecilkan walaupun i besar!

Salam Reader's!~

u alls.
i baru balik kerja.
serious! i ngantuk gila!
tapi gagah lagi nak menaip entry.
bila dah jadik hobi, apa-apa pun kita sanggup buat kan?

teringat lagi pasal kritikan hebat semalam. i takkan lupa. 
biar lah. untuk pengetahuan u alls, i memang cepat down.
i memang selalu mengalah.



i terima segala kritikan.
tapi kan lagi elok kalau kita kritik dengan cara yang membina.
dengan bahasa yang elok sikit.
i tau i tak perfect. i tak pandai. i takde degree, master, PHD segala bagai. tapi i sedia untuk belajar. sebab i tau yang i belum cukup ilmu. masih kurang sangat-sangat. sebab tu i kerja kat bahagian front desk. i nak gain experience. i nak improve my english language. biar la sekarang ni orang nak cakap apa pun. janji i ada niat nak belajar.

u alls nak tau tak.
sepanjang i kerja hotel line, i tak pernah pulak kena gelak bila i cakap dengan mat salleh or minah salleh yang datang check in kat hotel tempat kerja i nih. bagi diorang, as long diorang faham, enough. sebab niat kita nak sampaikan maklumat. bukan nak exam bahasa inggeris. or amek MUET untuk kedua kalinya. and Alhamdulillah, result MUET i oke. tak la sampai takde band langsung. huk3!!~



i masih nak belajar kalau ada yang sudi bantu.
u alls. bagi semangat dekat i oke.
i need sebuah kritikan membina. bukan menghancurkan.
thanks.

♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

6 Chumel(s) comment ヅ:

HONEYBEE ANJELL said... [Reply Here Bebeh!]

salam nurul. relax okay? saya ada baca pasal kritikan tu. betul, at least nurul ada rasa nak belajar. my papa pun kerja hotel tau. dia suka kalau anak-anak buah dia blaja english. siap suruh amek newspapers, magazines yang guests tinggalkan. mat salleh mmg baek. dorg xkan kesah, janji paham. kalau xpaham pun, dia cuba paham jugak. tu lah yg i suka pasal mat salleh ni. sopan dgn semua. x mcm sesetengah org yg maen hambur je kan. oops. u can do it, sis!

Siapa Lin?? said... [Reply Here Bebeh!]

sabr nurul..lagi pun kan nurul...
bg pendpt lin..
kalau orng yang betul pandai pun x ckp die pandai kat depan orng ramai..betul x..
maksudnyer orng yng power english pun xkan bgtaw die pandai english..
hehehe...
lagi ok..kalu kita improve...

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@HONEYBEE ANJELL

thanx mel.
speechless. i tau u pun boleh bantu i kan kalo i nak belajar? :))

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Siapa Lin??

betul tu lin.
kalau lah dia ade kat tmpt nurul pun, mest dia akan malu. segan la bila cara pnympaian entry nurul ni tonggang langgang.sedih sgt!~

syasyort said... [Reply Here Bebeh!]

Sabar ajelah Kak Nurul.. Saya selalu kena marah dan kutuk sebab English saya teruk dulu, tapi setiap orang ada pendapat sendiri, tapi bukan semua orang reti nak sampaikan pendapat dorang dengan cara yang elok.

At least Kak Nurul cuba juga cakap, biarlah orang kata tunggang langgang pun, asalkan Kak Nurul cuba.

Anggap je lah komen orang yg kutuk akak tu sbgi pembakar semangat :) You'll get better someday, and maybe better dari orang tuh ! :D

p.s Saya suka baca blog akak :)

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@syasyort

thanx dik..
akak pun suka baca blog adik.. :)
keep coming blog akk ye..
:)

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™