✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Sunday, October 10, 2010

Home » , , , » Kejam Seorang Jantan

Kejam Seorang Jantan

Salam Reader's!!~

hye u alls. i sangat sedih. tadi ada seorang sahabat i mengadu yang dia baru saja putus cinta. I kenal lelaki tu. sebab lelaki tu EX boyfriend I. i dah agak dah dari awal diorang couple. tapi i simpan dalam hati je. sebab i dah kenal dia lebih 8 tahun. perangai dia memang tak pernah berubah.

actually bukan i nak buruk kan siapa-siapa. tapi i sedih sangat. sampai bila dia nak menganiaya wanita macam tu. dari satu wanita ke wanita yang lain. dia tak pernah serik. dia egois. penuh dengan kepura-puraan. nasib baik i sekejap je bercinta dengan dia. selebih nya hanya teman biasa.

kawan i mengadu dengan i yang lelaki itu dah ada perempuan lain. dah couple dah pun. dia keras hati. walaupun kawan i tu memujuk, merayu, lelaki itu tetap berkeras mempertahankan egois yang penuh sesak di dada. sampai hati. padahal si wanita ini tak tahu apa punca sebenar si lelaki berubah.

si lelaki itu memberikan alasan yang si wanita suka cari gaduh dengan dia. si lelaki marah sangat si wanita itu IM dengan i di facebook. si lelaki egois itu marah sangat si wanita mesej dengan kakak angkat lelaki itu. atas sebab itu sahaja, lelaki tersebut berubah sekelip mata.

wanita tersebut meluahkan kekesalannya pada i. lelaki itu tidak pernah menghargainya. dulu, sewaktu wanita itu bekerja dengan bank, si lelaki amat berbangga. tapi sekarang, bila wanita tu dah kerja Mydin sebagai pembantu akaun, lelaki itu terus berpaling tadah. katanya dia sudah ada perempuan lain yang bekerja government. wah. sungguh mudah. padahal, si lelaki itu yang suruh si wanita berhenti kerja. dia yang halang wanita itu sambung belajar. di mana kah keadilannya?

wahai teman, fikir-fikirkanlah..
dimana letaknya keadilan untuk wanita? adakah wanita memang layak diperlakukan sebegini? kenapa ada jugak lelaki yang memandang rupa paras dan harta benda? sedangkan kita semua sama. diciptakan Allah sebagai hamba. tiada yang sempurna. fikirlah. andai wanita itu bersalah, di mana letak nya salah beliau? andai wanita itu berdosa, tidak layak kah wanita itu diberi kemaafan? sedangkan wanita itu sudah banyak berkorban demi cintanya untuk si lelaki?


sabar lah sahabat ku..
walaupun kita baru berkenalan, tapi aku tahu apa yang ada dihatimu.. perasaan wanita yang ditinggalkan kekasih. memang perit. tapi kita harus terima segalanya sebagai ketentuan. sabarlah. mungkin kamu akan dapat insan yang lebih baik daripada diri nya.. InsyaAllah.. :)

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

6 Chumel(s) comment ヅ:

Makbed said... [Reply Here Bebeh!]

Wah, sangat tak berbaloi-baloi meratapi lelaki seperti itu. Sepak je masuk longkang.

Amni said... [Reply Here Bebeh!]

erk, tak yah merayu la ngan laki macam gitu.. buang karan jee.. huhu

Pinky Pixie said... [Reply Here Bebeh!]

better tinggalkan laki jenis cmtu.. huuu.. suke2 permainkan hati orng. suatu hari nnti, dia akan alami bnda yg dy buat kat org len. percayalah.

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Amni

tapi demi cinta, sang wanita sanggup wat ape aje..

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™