✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Tuesday, October 5, 2010

Home » , , , » Rendah Kandungan Darah Merah

Rendah Kandungan Darah Merah

Salam Reader's!!~

hye u alls. i baru balik kerja ni. kerja malam. biasa lah. huhu. bila dah lama kerja hotel line ni, i rasa macam kesihatan i dah mula terganggu lah. memang lah perkara ni normal untuk seorang pekerja hotel. tapi, apa yang diperkatakan oleh orang sekeliling memang betul dan sangat masuk akal.

memang kehidupan sebagai hotelier ni kurang social life. takde masa sangat dengan family. lepas tu kerja tak tentu. kadang-kadang pagi, kadang petang, kadang malam. nak ambil tahu pasal kesihatan pun dah tak sempat. kurang tidur. macam-macam lagi lah.


hah. u alls tengok lah gambar atas nih. ada ke nampak macam ciri-ciri manusia yang cukup tidur? hmm. tidak sama sekali. muka lesu macam tak cukup darah. pucat je.

ohh. sebut pasal tak cukup darah, last week ada kempen derma darah kat hotel ni. i pun semangat lah nak menderma nih. amalan murni konon nya. then on that day, i pun datang la nak derma darah. perkara normal nak derma darah mesti lah kena check darah dulu kan. darah i jenis darah O. manusia special. haha. i tengok darah orang lain semua macam pekat-pekat je. tiba-tiba nurse tu amek darah i, apasal cair pulak? huh. i ingat benda normal. rupa-rupa nya i kurang darah merah. siap nurse tu suruh i banyakkan makan kerang, hati, dan.. make sure cukup tidur!

huhu..masalah gak kan? i ni mana ada penyakit. bila dah dengar yang i kurang darah merah, i jadi risau. doc kata, orang yang kurang darah merah senang dapat leukemia. i dah check dah. klik HERE.

takut nya. u alls. doakan i sentiasa sihat ye. gembira kan lah hati i selalu. selagi i masih sihat. thanks u alls. sebab selalu datang lawat i. BLM, do u love me??

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

10 Chumel(s) comment ヅ:

♥ Xett Hereen ♥ said... [Reply Here Bebeh!]

makan kerang banyak2!!!
take care oke!!!

BLM owez luv u!!!

i pon nak cek darah la.
kdg2 i tgk diri i pon mcm mayat.
phewww~
(perasannye haku neh)


hahaha!!!

makbed said... [Reply Here Bebeh!]

banyakkan makan daging merah... makan hati, makan limpa.... makan bayam...


kalau darah merah kureng, bahaya ketika peknen. ekekeke...

fiq said... [Reply Here Bebeh!]

mkn kerang tu betul bleh tambahkan kandungan darah merah tp x elok mkn hati ayam sebab hati tu organ dalaman. Rasulullah s.a.w dah pesan jgn mkn organ dalaman sbb x elok. sbb nyer, hati tu tempat pemprosessan toksin dan racun. mkn kerang byk2 ea nurul. semoga cepat sembuh =)

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@makbed

yeke?
alaa..macam mne nak peknen banyak-banyak kali ni..baru nak bina satu team bola sepak..hehe..

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@fiq

ohh. thanx fiq.
nurul sekarang ni dah jarang nak jumpa kerang lah..
makanan ape lagi ye yang leh tambah darah? hmm..

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™