Thursday, October 21, 2010

Home » , » Tips Mengurangkan Jumlah Visitor Blog Anda

Tips Mengurangkan Jumlah Visitor Blog Anda

Salam Reader's!!~

hye u alls. today i nak share one of my experience dalam dunia blogging oke. i dah buat experiment, and its works! haha. experiment pasal macam mana kita nak menurunkan traffic blog kita dengan pantas, tangkas dan tuntas!

Seperti yang u alls tahu, tips nak dapat visitor yang ramai memang ramai yang share kan? ramai yang publish cara-cara berkesan nak tingkatkan jumlah traffic blog. tapi, mana ada orang yang publish pasal nak turunkan jumlah visitor. haaa.. i nak publish ni. 

oke. start from this week, i telah melancarkan mogok hampas ke atas blog i. facebook pun i jarang-jarang on. on pun sekadar untuk reply comments then i off balik. oke. today, sudah hari khamis. i rasa happy sebab experiment i berjalan dan berlangsung dengan jayanya. Nurul memang nak kena penampar kan? sepak sikit!!~ oke. sila baca tips berkesan di bawah ye.

  • Kurangkan publish entry. oke. kalau selalu, u alls publish entry sehari dalam 4-5 entry, tapi try kurangkan kepada 1 entry je sehari.
  • Jangan blogwalking. haa. ni tips berguna. selalu u alls rajin blogwalking ke blog teman-teman blogger, tapi now u alls try tak payah blogwalking. tunggu je traffic masuk dengan slow and steady.
  • Jangan Reply Comment. haa. comment yang berlambak-lambak tu u alls approve jela. tapi tak payah comment pun. biarkan ianya tersadai di situ.
  • Abaikan Mesej Ringkas Shoutbox Anda. try tak payah reply mesej-mesej tersebut.
  • Tak payah buat tag atau amek award yang blogger lain bagi. hmm.. yang ini i selalu buat. sentiasa takde masa. memang lah traffic u alls akan slow motion. 
bernas kan tips i? macam nak kena pelempang pun ada. hiks! tapi itu lah experiment yang i dah buat ke atas blog kesayangan i ni. u alls, maafkan i. faktor utama i buat experiment tu hanyalah kerana mood i yang sentiasa ada pasang surutnya. problem hidup i bertimpa-timpa. i sedih. tapi i tak boleh nak ekspresi kan sangat dalam blog even blog ini blog i. ramai yang bagi pandangan dan pendapat yang tersendiri. ada yang suka dan ada yang menyampah. itu semua i kena ambil kira. i bukan seorang wanita yang mementingkan diri sendiri. 

whatever pun yang terjadi, sumpah i masih sayangkan blog ini. i sayang sangat. sebab dengan blog ni jelah i dapat luahkan segalanya. i mintak maaf sekali lagi sebab i suka ikutkan sangat emosi i. terima kasih kepada u alls yang setia memberi pendapat dan sokongan kepada i. bagi yang tak suka, i pun tak paksa u alls suka blog i. kalau dah tak suka, apa kata u alls keluar dari blog i dengan cara baik. tak payah lah tinggalkan komen yang boleh menyakitkan hati i. buang masa je. sebab i takkan publish, sebaliknya i delete. 

oke. thanks u alls. wish me better from the past oke. salam.

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

4 Chumel(s) comment ヅ:

✿ CikCimi said... [Reply Here Bebeh!]

er?
pulak da.
patotnya tambahkan visitor.

Tomato Gurl's Life said... [Reply Here Bebeh!]

haha..tips camni pun ade..hehe..

erm ni 1st time ke ek ciktom jenguk sini??tapi blog ni siyezly cantik!!!

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Tomato Gurl's Life

memang u first time masuk sini..
i dah lama stalk u..u yg tak pernah dtg cni..huhu..sdey!! T__T

neway, thanx! :)

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™