✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Monday, October 11, 2010

Home » » Tutorial Kotak Display Award

Tutorial Kotak Display Award

Salam Reader's!!~

hye u alls. 
tutorial lagi. siapa lagi yang mintak, kalau bukan kakak i yang sorang tuh.
beliau memang sedang gigih mencantikkan blog nya.
i doakan beliau success!

oke. kali ini beliau mintak tutorial buat kotak display award.
hmm. macam pelik bunyi nya, tapi actually, benda ni boleh display macam-macam gambar. bukan sahaja award. nak letak koleksi gambar u alls pun boleh. buat macam ni boleh jimat ruang side bar we alls. 

oke. 
firstly, u alls WAJIB ada software photoscape.
kalau siapa-siapa yang tak ada, boleh download HERE ye?
lepas tu, u alls bukak software tu, pergi ke bahagian AniGif.


then u alls boleh choose award atau gambar yang u alls nak display kan tu.


dah selesai pilih gambar, u alls adjust lah nak ikut besar mana. then boleh pilih animation yang menjadi pilihan hati u alls. nak gambar tu bergerak ke kanan ke, ke kiri ke, ke atas ke, ke bawah pun boleh. choose either one oke.


dah settle semua. u alls save.
belum habis lagi!

u alls kena ada akaun photobucket. senang je, sign up macam biasa. free of charge. benda ni perlu untuk translate kita punya gambar atau animation ke dalam bentuk code html atau pun link. senang lah u alls nak buat banner blog nanti. next time i ajar oke.
siapa yang takde akaun photobucket, sila sign up HERE.


u alls upload animation yang u alls save tadi kat kotak hijau tuh.
lepas dah upload, dia akan keluar kotak share this image.
oke. lepas tu u alls copy html code tu. dan paste kan ke dalam side bar u alls. macam biasa lah, kalau nak center kan widget tu, u alls letak <center> dan </center> oke.


oke. done. senang kan?
selamat mencuba ye kawan-kawan!!~
:)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

4 Chumel(s) comment ヅ:

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™