Sunday, October 17, 2010

Home » , » Sharing Is Caring!

Sharing Is Caring!

Salam.

Hai korang! Ruangan ini I sediakan untuk memudahkan korang mencari Tutorial Blog, Cara nak tambah Side Income melalui blog, Tips, Panduan Berguna  dan Resepi yang I pernah shared sepanjang I blogging. Kira best of the best lah kan. Sebarang komen dan maklum-balas, sila kemukakan di ruangan komen. Hope korang berpuas hati dengan segala isi kandungan blog ini. Thanks! ^‿^
Tutorial Blog
Tutorial 13 : Meletakkan Code Box Dalam Blog
Tutorial 14 : Most Popular Keyword
Tutorial 15 : Tutorial Untuk Letak Scroll Box Dalam Blog
Tutorial 16 : Tutorial Reply To Comment
Tutorial 17 : Tutorial Like and Share Facebook Button
Tutorial 18 : Tutorial Untuk Buat Tab Menu Comel
Tutorial 19 : HTML Color Code
Tutorial 20 : Tutorial Meletakkan Border di keliling Blog
Tutorial 21 : Tutorial Menukar Ayat bagi Linkwithin
Tutorial 22 : Tutorial Cursor Comel
Tutorial 23 : Tutorial Hover Effect pada gambar apabila disentuh cursor
Tutorial 24 : Tutorial Sparkling Cursor
Tutorial 25 : Tutorial Tajuk Widget berlatar-belakangkan gambar comel
Tutorial 26 : Tutorial Membuat Menu Navigasi Breadcrumb
Tutorial 27 : Tutorial Center kan Header Blog
Tutorial 28 : Tutorial Hover Dashed di bawah link atau gambar
Tutorial 29 : Tutorial Entry Ber-password
Tutorial 30 : Tutorial Icon Comel sebelah Bloglist
Tutorial 31 : Tutorial Samakan Saiz Imej/Gambar dalam Posting
Tutorial 32 : Tutorial Remove Navbar
Tutorial 33 : Tutorial Customize Your Comments Box 
Tutorial 34 : Tutorial Follow and Dashboard tumblr button
Tutorial 35 : Tutorial meletakkan link dalam posting 
Tutorial 36 : Tutorial Rotate Menu Bar
Tutorial 37 : Aneka jenis bentuk border untuk post title dan sidebar title
Tutorial 38 : Tutorial Delete Subscribe to : Post Comments (ATOM)

 Side Income Blog!
$ 1 : Nuffnang
$ 3 : Says
$ 4 : Heartbeat
$ 5 : PrelaunchX

Tips dan Panduan 
Tips 1 : Tips Percintaan Jarak Jauh
Tips 2 : 30 Perkara Perempuan Tak Sempat Beritahu Lelaki
Tips 3 :Tips Mengurangkan Visitor Blog
Tips 4 : Cara Penggunaan Foot Detox Patch
Tips 5 : Tips Elak Penyakit Kencing Manis - Diabetes
Tips 6 : Tips Mudah Jauhi Rokok
Tips 7 : Kesan Penggunaan Foot Detox Patch
Tips 8 : Tips Kekalkan Percintaan
Tips 9 : Tips Mengelakkan Diri dari Dirogol!
Tips 10 : Tips Wanita Yang Disukai Lelaki
Tips 11 : Tips Perkara Yang Menyekat Rezeki
Tips 12 : Tips Makanan Penyebab Lupa
Tips 13 : Tips Cara Nak Cover Malu!
Tips 14 : Tips Nak Popular kan Blog
Tips 15 : Rahsia Bulan Kelahiran by Dr. Fadzilah Kamsah
Tips 16 : Tips Memujuk Lelaki yang sedang Merajuk
Tips 17 : Petanda Hati kita Keras
Tips 18 : Tips Petua Merawat Senggugut
Tips 19 : Tips Nak dapat banyak earning dalam blogging
Tips 20 : Tips Cinta - Cinta Itu Ibarat Menunggu Bas
Tips 21 : Surat Cinta Cik Awek untuk Encik Boyfriend yang merajuk!
Tips 22 : 6 Kelebihan Hari Jumaat
Tips 23 : Niat Puasa Ramadhan
Tips 24 : 9 Sebab Hubungan Cinta Tidak Mampu Bertahan
Tips 25 : Tips nak Kuruskan Badan
Tips 26 : 5 Tips Membuang Selulit by Kevin Zahri
Tips 27 : 20 Sebab Tidak Perlu Minta Maaf
Tips 28 : Khasiat Solat 5 Waktu

Nasihat dan Pengajaran 
1. 10 Petanda Dia Jodoh Kita
2. Wanita dan Airmata
3. 25 Perkara yang Tidak Boleh dilakukan ketika Memandu
4. Kelebihan Bulan Zulhijjah
5. Breast Cancer
6. Sesi Soal - Jawab antara Rasulullah s.a.w dengan Iblis Laknatullah
7. Meaning of Love?
8. Berbohong dan Menghampiri Zina
9. Wanita yang Terindah
10. Antara Punca Kebahagiaan
11. Cinta Itu Umpama Menunggu Bas
12. Kelebihan Bulan Mulia, Bulan Ramadhan
13. Puasa Sunat Bulan Rejab
14. Abang, tunggu Mak di Syurga ya?
15. Mana Mak?
16. Kenapa sorang ibu boleh jaga 10 anak, tapi 10 anak tak boleh jaga sorang ibu?

My Favorite Recipes 
Recipes 1 : Chocolate Cheese Cake
Recipes 2 : Blueberry Cheese Tart
Recipes 3 : Resepi Orang Bujang
Recipes 4 : Resepi Kegemaran ketika di rumah sewa
Recipes 5 : Lepat Liat
Recipes 6 : Bread Pudding Cheese with Raisin

oke dear!
Will be update from time to time!
 mmuuuahhh!!~ :') 
ヾ(●⌒∇⌒●)ノ

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

52 Chumel(s) comment ヅ:

intan said... [Reply Here Bebeh!]

Dik..ajar akak mcmmana nak letak widget yang mcm box lovely guest tu? kita leh tau brp yg online..negara mana tgh online..x reti la dik.hehe

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@intan

owh yeke? ingatkan semua org tahu..nnt adik buat tutorial tu ye..

DiaUmaiNiNaz said... [Reply Here Bebeh!]

tq..Dinaz dh buat button READMORE...heee.

kue ziya said... [Reply Here Bebeh!]

me kaseh la kamu,,bnyk info2~

kue ziya said... [Reply Here Bebeh!]

kakak~ ajar saye buat tab menu cam kakak tu .. cumel sangat la kakak punye tab menu 2

kue ziya said... [Reply Here Bebeh!]

kakak..cam mane nak buat tab menu cam akak tu?

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@kue ziya

oke.
nnt akak buat tutorial ye dik.. :)

kue ziya said... [Reply Here Bebeh!]

hee~ ade lagi soalan la ..*hee~*
mcm mane nk letakkn post kite 2 kat page yng kite nak? bab2 nak masukkan link 2 saya tak berape faham la kak *hee*

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@kue ziya

opss. lupa lak. nnt akak update cara nya.

sue sofian said... [Reply Here Bebeh!]

salam singgah..

berjaya ikut beberapa tutorial ni! meh la jenguk blog Sue.. credit utk awak! (sambil tlg promote blog awak juga.. hihi)

New Entry Sue: .: Finally Berjaya Edit Blog :.

syieda said... [Reply Here Bebeh!]

akak nurul..time kasih ye? tuto akak byk syieda apply dlm edit blog mlm td..nk komen tiap2 tuto byk lak..

conclusion: syieda amik byk gak..ekekeke..ma kasih ya?

Aisumi Chan Kawa'i said... [Reply Here Bebeh!]

wahhhh.. byk tutorial.. blh tunjuk ajarku sifu ^__^

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Aisumi Chan Kawa'i

saya budak baru belajar lah sumi.
hehe.. ;)

chOcOlatE yUmmy said... [Reply Here Bebeh!]

baru berjinak ngn blog..thanks share=)

Cik Lyana Jais (Aryana) said... [Reply Here Bebeh!]

salam.nurul.nak mintak tlg leh x??tlg tngokkan blog yana jap.yana try wat hover bnyak kali xleh la

Jannah Collections said... [Reply Here Bebeh!]

Salam dear..boley editkkn blog akak tk? huhu need ur helpp...akak ade inbox kt fb personal...tolong reply asap ye dek...tq tq tq

NURFERL said... [Reply Here Bebeh!]

@Nurulchumelnak kotak komen comel cani jugak.. huk..

Sue_Echan said... [Reply Here Bebeh!]

cute la blog awak nurul.. tanx for ya info ye...

ain soofiyah said... [Reply Here Bebeh!]

nak tanye cmne nak buat banner embed tu boleh x?

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@ain soofiyah

banner tu saya tempah.
sebab saya pun tak reti nak buat sendiri. huhu..

ZieShop said... [Reply Here Bebeh!]

salam..nak minta tunjuk ajar boleh...

mas_cuttiey said... [Reply Here Bebeh!]

Kak Nurul nice blog . . Mas skew . . Mas mix izin ye follow akk pnye tuto??

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@mas_cuttiey

boleh dear..
dah jd kang jgn lupe kredit ye?
hehe..

Princess Angel said... [Reply Here Bebeh!]

akk ccmner nk wat banner kat atas tajuk blog tu ae????? sy crik kt tuto tak dak pon ,,,,,,,

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Princess Angel

banner yg mane yekk?
nuffnang tu ke or yg advertisement tu?

FarahAtiqah said... [Reply Here Bebeh!]

Assalammualaikum akk yg chumel ^_^
Thanks sesangat sangat kak s buat tuto2 tu.. Sekarang blog sye dah lawa skitt.. skit jelah akk punye lgi lawa... Jemputlah dtg ke blog sye ye kak.. Harap akk dpt follow skali ^__^

yad'z said... [Reply Here Bebeh!]

hype... nak tanya ... icon yang sebelah link 'nuffnang love me' tu... tak sama dengan icon untuk bloglist kan? boleh ajar macam mana buat untuk linklist? sebab saya try guna tutor untuk bloglist punya, tak jadi...

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@yad'z

mmg tak payah guna tuto tu..
just add gadget >> add html/javascript pastu guna link gambar tu, dan link kan ayat yg kita nak. tu je.. faham? kalau tak faham nnt i buat tuto..

zatie miera said... [Reply Here Bebeh!]

nk tnya kat mne nk wat banner yg cute2..plz help me..;']

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@zatie miera

sy buat guna adobe photoshop jek...
:)

Princess Angel said... [Reply Here Bebeh!]

kak , nak tanye neyh , cmner akk cntikkan blog neyh ? ape tajuk tuto yang prlu sye crik bile nk wat box-2 tu? 1 lagi sye nk tanye , bile kitew nk suro org update kan blog kitew kene byr melalui ape kak? keyh tu jer ,, harap akk tolong sye sgt-2 byk pertanyaan yang sye nk tanye akk byk sgt-2 sebb sye tak faham tajuk tuto-2 akk too

Princess Angel said... [Reply Here Bebeh!]

kak , nak tanye neyh , cmner akk cntikkan blog neyh ? ape tajuk tuto yang prlu sye crik bile nk wat box-2 tu? 1 lagi sye nk tanye , bile kitew nk suro org update kan blog kitew kene byr melalui ape kak? keyh tu jer ,, harap akk tolong sye sgt-2 byk pertanyaan yang sye nk tanye akk byk sgt-2 sebb sye tak faham tajuk tuto-2 akk too

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Princess Angel

tak faham tak apa..box2 yang mane yg adik mksudkan? oke..kalau nak suruh org update, biase nya org akan suruh bayar melalui bank in..

Nur Juma said... [Reply Here Bebeh!]

TERIMA KASIH TUTORIAL FOLLOW JUMA YA
http://mnj-officialblog.blogspot.com/

Faziana Izaty Abdul Rahim said... [Reply Here Bebeh!]

okay.. skarang nie sy da ad account nuffnang.. tp sy xtau camne nk add iklan nuffnang dlm blog sy.. camne ye? blh ajarkan x?

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™