Wednesday, October 27, 2010

Home » » Tutorial untuk letak code box dalam blog

Tutorial untuk letak code box dalam blog

Salam Reader's!!~

hye u alls. tutorial ini terhasil daripada permintaan Cik Lulu Caldina.
beliau mintak tolong i ajar buat code untuk letak banner beliau dekat sidebar.
tapi untuk letak code banner tu, u alls must to learn how to make a code box.


oke. now. lesson time with cekgu Nurul. ecehhh.. :)
ni tutorial 2 in 1 tau. so kena belajar betul-betul ye.
oke.
kalau nak interpret whatever code for pictures, just go to photobucket.com
and then upload that picture or banner.
once dah upload, automatically picture or banner yang u alls upload tu akan keluar sekali dengan code. then code tu lah yang kita guna untuk apply dalam blog, oke?

now. once u alls dah ada code, u alls kena belajar cara nak buat kotak untuk letak code u alls tu.
oke. firstly, u alls go to Design >> Page Element >> Add Gadget >> HTML/Javascript

then, copy code kat bawah ni.

<textarea name="textarea" cols="20" rows="4" wrap="VIRTUAL">Code Blog U alls</textarea>
dan ini hasil nya!

oke. then u alls save la.
senang kan? oke. try and error. selamat mencuba! :)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

2 Chumel(s) comment ヅ:

Wana De'Amor said... [Reply Here Bebeh!]

menggila cari tuto utk code bar ni..cm nk jerit bila dh jadik..warghhh! i loike..muah~

Farid bin Aspar said... [Reply Here Bebeh!]

Terima kasih. Kod yang agak simple berbanding dengan kod-kod lain.

Pendapat saya pada blog ini, iklan nuffnang di sebelah kanan menyukarkan pembaca menekan button 'post a comment'

Komen dari Minda Insan. Terima kasih.

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™