Wednesday, October 20, 2010

Home » , , » Wanted! Rumah Untuk Disewa Dikehendaki Segera!!!!

Wanted! Rumah Untuk Disewa Dikehendaki Segera!!!!

Salam Reader's!!~

hye u alls. hmm. seharian pusing bandar melaka adalah sungguh memenatkan. ya! sangat memenatkan! i bersama my best friend, Rose meronggeng secara berdua-duaan mencari rumah untuk disewa hari ini. sehari suntuk we alls pusing bandar melaka kononnya nak carik rumah yang boleh we alls duduki segera.

Tapi i pelik lah. rumah-rumah kat area melaka ni banyak yang kosong. tapi tak diletakkan any notice board pun kat depan rumah tu. sungguh sakit hati! ada yang letak phone number, tapi mahal nak mam***............. huish!

Hmm. sabar jela. i nak mintak tolong u alls, reader's kesayangan i. tolong lah inform i as soon as possible kalau u alls dapat tau ada rumah untuk disewa. i dah penat lah kerja ulang alik dari bandar melaka ke merlimau tiap-tiap hari. duit i habis dekat minyak je. padahal i boleh kumpul duit tu untuk benda lain. sad!~~ T__T

oke. i list kan ciri-ciri rumah yang i kehendaki ye. kalau ada yang u alls jumpa, tolong contact i segera!

  • Rumah area Bandar Melaka. tak jauh sangat dengan Hotel Avillion Legacy Melaka dan Hotel Equatorial. sebab i dengan kawan-kawan i tu kerja dekat dua hotel ni je. 
  • Sewa bulanan adalah diantara RM250 hingga RM 500. kalau dapat lagi murah takpe lah. tapi jangan yang lagi mahal dari itu. i belum mampu lagi..
  • Rumah jenis teres setingkat ataupun dua tingkat yang mempunyai sekurang-kurangnya 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. kawasan berpagar dan selamat.
  • Apartment pun boleh. asalkan ada 24 hours security, yang tak tinggi. ground floor atau 1st floor boleh la kot.
  • And the most important, kawasan tu hendaklah selamat dari kegiatan tidak bermoral. tak payah la i nak explain. semua kegiatan tidak bermoral ni i tak suka oke.
oke u alls. tolong i oke. i need as soon as possible. kalau boleh, bulan depan i dah start stay rumah tu. tolong ye u alls! thaks!!~ :)

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

8 Chumel(s) comment ヅ:

ProfHariz said... [Reply Here Bebeh!]

i duduk penang cam mn nak carikan :P
xpe2 semoga dapat rumah yang diperlukan itu :)

New Entry ProfHariz
Jom Kongsikan Sejarah 20102010 Korang

✿ CikCimi said... [Reply Here Bebeh!]

hahaha.
dorang tanak bagi nurul sewa la tuh.
gegear je rumah kosong uh.
:P

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@✿ CikCimi

cimi..
tolong lah carikkan i rumah sewa..
pls..
sangat mahu!

♥♥LiSsA♥♥! said... [Reply Here Bebeh!]

cik nurul try surf kat internet jer.
lisa dlu susah gak cari umah sewa. rumah sewa skg ni pun jumpa kat internet.
kalo nak try kat pangsapuri tun perak belakang the store tu pun bnyak gak kosong. tapi kwasan tu blacklist. hehehe

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@♥♥LiSsA♥♥!

huhu..
i tak nak dok situ!
sebab i dah pernah dok situ tahun lepas. azab nya. menakutkan. moto kawan i pun dah banyak kali kena pancit..side miror kena curi..takut je..even dekat ngan tempat keje, sumpah i taknak dok situ lagi. dah puas dah google kat internet..semua tak sesuai lah lisa..

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™