Saturday, November 6, 2010

Home » , , , , , » Riang Ria Deepavali - part 02

Riang Ria Deepavali - part 02

Salam Reader's!!~

hye u alls. hmm. puas sungguh I tidur. Rasa macam tak mao bangun pun ada. tapi mengenangkan hari ini i kena kerja, so nak tak nak i kena bangun jugak lah. I kerja afternoon shift hari ni. So, ada time sikit pagi ni. I nak tunaikan janji I pada u alls pasal moment yang I lalui semalam. Seharian I tidak berada di rumah. Malah, lebih meriangkan hati, I telah menjoinkan diri I beriang ria bersama uncle auntie kesayangan I.

We alls gerak dari rumah pagi semalam dalam pukul 10.15 pagi. Direct menuju ke Ayer Keroh. hmm. This is my first time I jejak kan kaki I di MELAKA WONDERLAND. Selama ni I hanya tahu tempat itu wujud. Tapi dimana dan bagaimana I belum pasti. So, semalam I dah pun jejakkan kaki I ke tempat itu. 


Oke. Now kita cerita pasal entrance fee pulak. I dengar cerita, masa mula-mula pembukaan tempat ini, entrance fee dia hanya belasan ringgit sahaja. Tapi, kali ini masa I pergi public holiday. So, entrance fee untuk we alls adalah RM 30 for Adult and RM 15 for Children. Sungguh mahal. So we alls expect yang kat dalam tu maybe WOW! kan? so, nak try punya pasal, we alls beli jugak tiket.


Oke. setelah I masuk dan merasai sendiri pengalaman berada di sana, I rasa tempat tu biasa je. Lagi syok dan berbaloi kalau pergi A Famosa or Sunway Lagoon. Permainan dia pun terhad. tak syok. takde wet and dry games. semua wet je. huhu.



huh. benda pelampung ni pun kena bayar RM 10. Rent RM 5 , Refund RM 5. geram je. Takleh diskaun lak tuh. hehe. oke. cakap pasal makan pulak. makanan luar memang tak dibenarkan untuk dibawa masuk. siap kena check lagi tu dengan pak guard. hmm. makcik I terkantoi la pulak. haha. Nak tak nak we alls kena beli makanan kat dalam. makanan kat sana kira oke la harga dia. tak lah mahal sangat. sedang-sedang saja. Air Berkarbonat macam coke tu baru RM 2. kira oke la tu. tengok budak ni, rilex je dia makan.



oke. we alls berada di sana lebih kurang 3 jam lebih. Lepas tu semua dah siap tukar pakaian. rambut I habis jadi keras. huhu. dah jalan nak balik tu, dekat depan pintu sebelum keluar tu ada Banji Trampoline. so, budak-budak ni sibuk nak try.



lepas habis main benda alah tu, we alls pun keluar dengan wajah ke penatan. we alls terus pergi makan dekat Asam Pedas Malinja dekat Semabok. nak makan asam pedas yang famous dekat Taman Kota Laksamana, tapi very-very full sampai tak cukup table orang menunggu. parking pun takde. so lepas makan tu semua orang dah letih. then we all pun bertolak balik ke Merlimau.

Next time I nak ajak Budak BLM pergi berkelah pulak. macam best je kan? tak mandi manda pun takpe. asalkan we alls dapat gath macam dolu-dolu kala. haha. untuk bloggers yang lain, sapa nak join??? jom!

oke u alls. I nak pergi kerja ni. tata! :)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

0 Chumel(s) comment ヅ:

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™