Thursday, December 2, 2010

Home » , , » Celcom The Best!

Celcom The Best!

Salam Reader's!!~

hey alls. semalam before I pergi kerja, I singgah Calcom Centre. Celcom Centre kat Melaka ni yang I tahu yang dekat Melaka Raya tu je. So, I pergi sana bawak I punya celcom broadband. Almaklumlah, next week kan I pindah rumah. So, haruslah I activate broadband I. 

I masuk-masuk je terus isi form and ambil nombor. Sekejap je dalam 5 minit cam tu, nombor I naik. So, I pergi kat kaunter tu. mak aih! hensem nya mamat ni! huh! dah la senyum.~~ lalala~~ oke. stop Nurul! 

oke. I cakap dekat beliau yang simkad broadband I problem. Lepas tu beliau check-check la. I dah tau dah memang ada bills yang I tak settle. Yelah. I tak guna, buat apa I nak bayar kan? Beliau pun cakap lah. "Ini bukan simkad problem cik, cuma ada payment yang u tak settle lagi ni.." oke. I senyum je. "Encik, macam mana lah I nak settle? Since I bayar 4 bulan yang lepas, I just boleh guna sekali je. Lepas tu bila I nak guna pulak, dia tulis No Device Found. macam mana I nak guna? sebab tu I tak bayar.."

Lepas tu I tanya beliau, berapa bil I. Tiba-tiba beliau cakap.."RM209.00 cik.." Aduih. nak tak nak kena lah  bayar. Terus lari budget I untuk bulan ni. Luckily point bulan ni masyuk sikit. Kalau tak, mesti I dah lari dah. Postpone next month baru bayar. 
Lepas dah settle semua nya tu, beliau pun replaced simkad broadband I kepada simkad yang baru. yeay! Then beliau suruh I pergi test dekat testing site. oke. I test my broadband, oke. I happy.

Sometimes, I rasa macam nak tukar ke jenama broadband yang lain jugak. sebab kadang-kadang, broadband ni lemmmmbabsss nak maaammmmmmppsss... tapi bila fikir-fikir balik, I dah lama kot dengan celcom. phone I pun guna line celcom. and ternyata service yang they alls provide selama ni kira oke la. tak la menjengkelkan I.

But...who knows, one day I tukar kepada jenama broadband yang lain pulak. tapi kan, kita as a costumer ni bukan pandang sangat dengan promotions yang besar-besaran tuh, as long as service yang they alls provide tu memuaskan hati, selagi tu lah kita akan gunakan. Tak mustahil yang one day I akan berubah hati. ye tak?? :)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

0 Chumel(s) comment ヅ:

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™