✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Wednesday, December 1, 2010

Home » , , » Kisah Pemandu Teksi yang Tamak dan perselisihan faham tercetus!

Kisah Pemandu Teksi yang Tamak dan perselisihan faham tercetus!

Salam Reader's!!~


hey alls. Panjang kot tajuk entry I tuh. Ahh. just forget it. Jom u alls. I nak cerita incident yang berlaku semalam. oke. ready oke. sila baca betul-betul dan ambil iktibar oke.

oke. semalam kan I kerja afternoon shift. so, macam biasa lah kerja. agak busy sikit suasana hotel. kira-kira dalam jam 9.40 malam tuh, ada lah guest China ni turun kat lobby hotel. kalau sorang-sorang takpe jugak. ini ramai-ramai. diorang kata nak makan seafood. so, we alls suggested dekat they alls. Portuguese Settlement. tapi they alls kata jauh.

oke. fine. Baizura suggested dekat they alls pergi je sebelah hotel grand continental. kat situ banyak Hooker Stall. bleh pilih macam-macam makanan. so guest tu suruh booking 3 taxi. Taxi yang selalu we alls book tu dah tak ambil penumpang dah. sebab dah nak dekat pukul 10 malam. so, they alls semua dah balik. 

Budak bellmen call taxi yang satu lagi. then taxi tu kata lagi setengah jam baru sampai sebab taxi tu dari Ayer Keroh. wah. guest tu tak sabar. they alls mintak we alls call taxi lain. so, ada satu number dalam system ni. I call dapat. taxi driver tu pun dah dekat area hotel je.

so, I pun keluar lah. I cakap dengan they alls. tiba-tiba guest tadi macam tak sabar langsung, they alls pergi main entrance. ada taxi lain datang turunkan guest lain, tiba-tiba they alls naik taxi tu. perghh. taxi dah booked ni. taxi driver yang 3 tu dah on the way. boleh pulak diorang naik taxi lain.

I call balik taxi driver yang 3 tadi tu untuk cancel kan. Tiba-tiba I balik kena maki. sebab dah tak boleh cancel. Taxi dah nak sampai hotel. 

Once taxi yang 3 tu dah sampai, guest yang booking tadi tak nak naik. sebab taxi tu charge them RM25. blurpp. bapak mahal. cekik darah betul! I pun tercengang tengok si taxi driver bergaduh dengan guest. common sense maa. bukan main mahal lagi. mana lah guest tu nak naik.

Lepas tu taxi driver tu mintak jugak payment dekat guest tu. Guest tu tak nak bagi. Mula-mula gaduh kat main entrance je. Tiba-tiba pulak dah sampai depan counter. ohh. bertekak depan I. aduihh. pening kepala I. we alls call tour guide group tu. Tour Guide boleh pulak lepas tangan. Siap letak telefon. Bellmen naik atas jumpa tour guide tuh, tak pasal-pasal bellmen pulak kena maki. 

Lastly tour guide tu turun kat lobby jugak. Dia nak salahkan we alls pulak. bengang betul! Luckily, ada group Jepun nak booking taxi. so, taxi driver tu blah la. 

Conclusions of this story is, kalau  u alls jadi taxi driver, agak-agak le. jangan lah terlampau cekik darah sangat. Rezeki tu ada. InsyaAllah. selagi kita ikhlas dengan kerja tu, kita akan dapat balasannya. Dan, kalau jadi guest tu, belajar lah bersabar sikit. Akibat tak sabar ni lah yang boleh cetus macam-macam salah faham, konflik dan seantero dengannya.
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

8 Chumel(s) comment ヅ:

Makbed said... [Reply Here Bebeh!]

haha.kena marah je keje nye..

Riana Qistina said... [Reply Here Bebeh!]

nak buat cmna kan...kos hidup makin tinggi, pintu rezeki makin sempit...

hari ni pon minyak plak naik (ron97). Esok ron95 plak nak naik gak kot..ahhh mesti punya la

yg tertindas, makin dipijak. apala nak jadi dgn dunia ari ni

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Makbed

tau takpe..
ape lah nasib jadik seorg Nurul nih..huhu.. :'(

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@hamzah ian

apa lu nak takut?
lu kan kuat?
lu boleh terbang tinggi-tinggi..
har har har...

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@♥-- emieysandra --♥

tau takpe.
tu la salah satu cabaran keje macam I ni...

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™