✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Sunday, December 12, 2010

Home » , » Proton Inspira, New Saga, Produa Viva

Proton Inspira, New Saga, Produa Viva

Salam All !~

I teringin sangat nak beli kereta baru. Tapi bila fikir-fikir balik, mana nak datang duit nya? Actually I ada cita-cita yang besar. I nak beli kereta besar. I nak puaskan hati I. 

Hari tu jalan-jalan dengan Encik Bobo, sempat jugak lah merasa duduk dalam Proton Inspira tu. Fuhh. memang syok! Luas gila lah dalam dia. Memang stylo. Rasa macam nak berangan lama-lama dalam tu. Tapi tiba-tiba terperasan salesman tu dah usha slack je. Kitorang cepat-cepat matikan angan-angan tu. huiihh.!~
Pusing-pusing tengok-tengok kereta kat situ, sempat jugak I membelek Proton Saga. I sempat duduk-duduk ambil feel dalam tu. New Saga ni pun oke jugak. Harga dia boleh tahan lah. Puas hati kalau dapat drive sendiri.
I memang minat kereta warna merah. nampak macho gitu. hmm. tapi kalau I masih tak mampu jugak nak dapatkan proton-proton di atas tu, maybe I beli kereta ini je kot..
Kecil, simple, jimat minyak dan selesa. I pun dah start survey-survey harga kereta dekat area-area Melaka ni. Kalau ada rezeki lebih, merasa lah I bawak kereta baru next year. hiks! berangan! 

Whatever pun, korang doakan I dapat kumpul duit cepat-cepat and beli kereta baru oke! tata!!~ :)

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

4 Chumel(s) comment ヅ:

::sherry:: said... [Reply Here Bebeh!]

Waa.. Cik nurul.. same ! same !. Nak kereta baru jugaakkk. hee. Jom doa sama sama dapat beli kereta baru ! =D

Btw, inspira mmg cantik ! ;)

♥♥LiSsA♥♥! said... [Reply Here Bebeh!]

salam. wah bestnyer nak beli kete baruuuu:)
lisa cdgkan cik nurul beli saga tu. harga ta semahal insipra tapi ta de la murah cm viva, and lebih kurang dengan myvi jer.
lisa dlu msa parents tnya nak kete apa,lisa nak myvi, tapi bila tengok harga saga ngn myvi lebih kurang sama dgn saga, terus lisa plih saga.
lagipun saga lagi luas dari myvi n viva.

but it's up to u kalo cik nurul rasa nak beli viva. lisa just bg opinion:)

*suka warna merah jugakkkk.tapi sbb parent yg belikan terpaksa la ikot plihan mereka warna itam. waaaaaa

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@♥♥LiSsA♥♥!

Lissa, bila nak bawak I jalan2 naik kete saga u? hiks!!~ :)

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™