✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Thursday, December 9, 2010

Home » , » Tutorial Reply To Comment

Tutorial Reply To Comment

Salam All !~

oke. tengah duduk-duduk sambil melangok tak buat apa-apa.
Tiba-tiba I teringatkan soalan sorang blogger yang bertanya pada I, macam mana nak reply comment blogger yang comment entry kita. Mula-mula I jawab lah. Reply je la macam biasa kan? Then beliau tanya lagi. Beliau nak reply kepada specific person yang komen entry tu.

ohh. baru I faham.
Reply To Comments.
oke. meh I ajarkan.



First of all.
Dashboard - Edit HTML - Tick Expand Widget Templates

oke. lepas tu cari code ini.
<data:commentpostedbymsg>
atau
<data:commentpostedbymsg/>
macam biasa lah. tekan ctrl+F untuk find oke.

Then paste code di bawah ini selepas code di atas.
<span class='comment-reply'><a expr:href='&quot;https://www.blogger.com/comment.g?blogID=4477213573651703335&amp;postID=&quot; + data:post.id + &quot;&amp;isPopup=true&amp;postBody=%40%3C%61%20%68%72%65%66%3D%22%23&quot; + data:comment.anchorName + &quot;%22%3E&quot; + data:comment.author + &quot;%3C%2F%61%3E#form&quot;' onclick='javascript:window.open(this.href, &quot;bloggerPopup&quot;, &quot;toolbar=0,location=0,statusbar=1,menubar=0,scrollbars=yes,width=400,height=450&quot;); return false;'>[Reply To Comment]</a></span>

oke. before korang save, korang kena gantikan yang masukkan ID blog korang di tulisan yang berwarna merah tu. Korang boleh dapatkan ID blog korang di URL pada page Edit HTML tu oke.



oke. lepas tu save tau!
selamat mencuba! :)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

14 Chumel(s) comment ヅ:

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Jeely jelly

tak jadi? hmm. try and error.
maybe ade silap di mana-mana.

farah jaamat said... [Reply Here Bebeh!]

x le la..da cube byk kali da tw..hihi

α∂αωιʏαн αʓ-ʓαняαα'(아다위얗 ) said... [Reply Here Bebeh!]

hai....nak tnye....
knp sy pnye blog ble tekan 'post a comment' x kuar pape?? bleh tlg x?

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@α∂αωιʏαн αʓ-ʓαняαα'(아다위얗 )

hmm. macam mana ye boleh jd mcm tu?
I rasa ada la tu mana2 yg error.

Manja (let it be my sweet name) said... [Reply Here Bebeh!]

salam , manja dah cuba tapi x boleh, ade error kat situ

anyss said... [Reply Here Bebeh!]

tak bole pon :( nak nangis .

Hanamiko Sakura said... [Reply Here Bebeh!]

tak boleh pun.. macam mana?? huhuhu.. dah try banyak kali.. =(

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

nampak nya ramai yg tak dapat buat neh. I dah edit balik semua coding, korang boleh check semula k. mesti ada kesilapan kat mana mana tu.

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™