✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Visondata pocket WiFi
Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Sunday, May 30, 2010

..:: New Music In My Site ::..

Salam reader's..
Walaweh..besh2..skng i da apply music @ my site.. Almaklumlah, semenjak fullmusic.co.cc tuh ade problem ngan lagu2 dia, so i rase cam x besh jew bile bukak blog, sunyi sepi gitu.. x besh.. x besh.. x besh..!!

Byk initiative yg i da wat, termasuk la suh 
cik intan yg comel yg cute tuh wat kan..tp, maybe dia bz kot..so, i carik lagi initiative laen.. Sampai la timbul 1 idea.. Hehe.. Jelajah Mixpod.com.. 


For ur information, Mixpod ni besh tau.. Sape2 yg nk try wat playlist, and apply dlm blog pun bleh.. try la.. lagu2 pun byk.. or dgn kate laen, very3x easy la..


Hahah..but kali ni i byk lagu Pitbull..coz lagu2 dia mmg syok abes.. Kalo ngah drive, slalu i play lagu2 pitbull.. best..baru la x ngantok..haha..





Hmm..By the way, i just nk mention yg in this moment, i quiet busy.. so, maybe lame i x update.. Nantikan perkembangan baru blog i yg cute mute ni..hehe.. LOVE PITBULL..
Tata!


♥The End♥
Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, May 29, 2010

Menjelang Hari2 Yang Mem'bz'kan..

Salam reader's..
F.Y.I, lately ni i teramatlah bz..hotel fully book taw..almaklumlah..cuti skolah..tmbh2 lg ngan public holiday nye..pening palo den.. Sebab bz punye pasal, i da lupe nk mkn..huh..

So, entri kali ni, i juz nk mention tu jeww..nnt2 bile i da free, i update lg ye..hehe..
See u my lovely bloggezz..!!

♥The End♥
Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, May 26, 2010

..:: Alhamdulillah..Semua Selamat ::..

Salam reader's..
U all, thanx a lot pd sesiapa yg telah menyokong i.. I rase terharu sgt..sebab ramai yg support i..
I dah pun balik dari JB semalam..keletihan melampau telah menguasai diri menyebabkan i terus rebah di tempat peraduan hingga lah jam 8 pg..keh3..gile2 punye tido.. Petang ni plak keje.. Sengal...

Cerita pasal semalam..
I telah pun menghadiri interview SPA di Kompleks Belia dan Sukan Johor Bahru.. Ermm..agak mencabar bg i sebab i x tau jalan..tny punya tny, i jumpe gak tempat tuh.. Depan Stadium Larkin je rupenye..

Amatlah membengangkan, i sampai sane before jam 8..setelah breakfast..tunggu punye tunggu, interview dimulakan..
Arghh..bengang rase dihati bile sequence name of interviewee tuh disusun ikut ic number.. Sakitnye hati.. Makcik2 yg tua2 dipanggil masuk interview dulu..
I yg muda remaja Sweet 17th ni dapat giliran 3rd last..hadoiiiyai...sabar jela..

Luckily, i x rase berdebar pun mase interview tuh..just tangan i sejuk semacam jew laa..hehe..
Sape2 yg salam i mase tuh dpt la rase kan betapa sejuk nya tangan i..hahaha...

Ni la soalan2 yang interviewer tuh tanye kat i..hope ni bleh membantu sape2 antara u alls yg bakal nk hadiri interview SPA mcm i semalam..

  • Apakah nama anda?
  • Perkenalkan diri dan ceritakan latarbelakang diri anda?
  • Apakah tahap pendidikan tertinggi anda?
  • Adakah anda bekerja dalam bidang yang anda pelajari?
  • Mengapa anda berminat untuk bekerja dengan sektor awam?
  • Terangkan tentang pekerjaan anda sekarang?
  • Apakah perbezaan bekerja Front Liner di sektor awam dan sektor perhotelan?
  • Rate hotel tempat anda bekerja?
  • Perbezaan hotel Avillion dengan Equatorial?
  • Apakah isu semasa tentang ekonomi negara yang anda tahu sejak kebelakangan ini?
  • Siapakah Menteri Kewangan I dan II?
  • Siapakah nama Pengarah JPA?

Hahah...gempak x soalan2 dia??hehe..actually, kalo x tau, mmg la susah...
Alhamdulillah..semua soalan2 tuh i dapat jawab ngan lancar je..siap borak2 lagi ngan interviewer tuh.. Beshhh!!!
So, kpd u alls yg nk hadiri interview cam ni..jangan la rase nervous sgt.. Wat cam biasa sudah...
Yang paling penting, tawakkal and sentiasa berdoa..
Wish me luck ok..hope i dpt job tuh..
I rase lega sebab interviewer tuh ade cakap "GOOD" and i ade Chance utk dapat job W27..sebab i pemegang Diploma..

Whatever pun, i dah dpt one of the precious experience..x dapat i lupakan..
Balik dr interview, leh lak i singgah Mc D Jln Skudai, dok layan free WiFi kat situ..


Hahah..anyway, i mmg enjoy gi JB..tah bile la i nk pegi lg..nnt2 i free, i nk pegi lg laa..hehe...
Okies u all.. Wassalam...


♥The End♥
Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, May 23, 2010

..:: Debaran ::..

Salam reader's..
Just wanna drop some words..
Tomorrow i dah nk gerak pegi JB lg...
Tp kali ni bkn utk konvo..haha..
Utk interview SPA jwtn Pembantu Tadbir Kewangan.. for pelbagai jabatan..
I x prepare ape2 pun..just berserah..
Kalo ade rezeki, ade la..
Kalo xde tu, i terus la keje kat tempat keje i skng..
Actually, i not very interest with this job.. tp mengenangkan parents i yg beria2 sgt suruh i pegi, so i pegi jela..
Coz' we all pun already noticed kan yg i pny majo in hotel management line.. tp basic sket2 pasal accounting ni ade la.. but x byk la..
Whatever pun, tu semua bergantung pd rezeki i..
Kalo ade, ade la..
For all my friends, wish me luck ok.. I juz need a lot of support from u alls..
Pray for me ya!
Wassalam..

♥The End♥
Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, May 22, 2010

Cinta Mencintai & Dicintai..

Salam reader's..
today, i nak share sket artikel yg i dpt dari Gua.com.my..
Best..sebab tu i rase nk sgt share ngan u all semua..








Kata-kata cinta yang puitis dan indah sememangnya mampu memberikan impak kepada perhubungan yang terjalin. Walaupun ringkas, madah cinta selalunya mempunyai maksud yang mendalam apabila diperhalusi.

Jika suatu ketika dahulu kata-kata seperti HACKS (Hanya Aku Cinta Kau Seorang) atau CINTA (Cinta Itu Nikmat Tapi Awas!) cukup popular di kalangan remaja yang bercinta, kini disenaraikan pula 15 madah cinta yang dikatakan paling hangat sepanjang tahun ini.

Jika anda tidak mempercayainya, apa kata kamu cuba tujukan madah-madah cinta ini kepada insan yang kamu sukai dan lihat respon yang diberikannya. Jika si dia tersenyum sambil menatap wajah anda, itu bermakna kamu berjaya menyentuh hatinya.

1. Cinta tidak pernah meminta ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan tetapi ia tidak pernah berdendam dan tidak akan membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan. Manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.

2. Jangan simpan kata-kata cinta kepada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia, kerana akhirnya anda akan catatkan kata-kata cinta itu di pusaranya. Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dimindamu itu sekarang selagi dia mampu mendengar dan tersenyum kepadamu.

3. Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat. Selepas menemui insan yang tepat itu, sudah pasti kita akan mengucapkan terima kasih di atas kurniaan yang tidak terhingga itu.

4. Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak lagi berada di sisi kita.

5. Jangan melarikan diri daripada cinta apabila ia berada di hadapanmu. Kerana suatu masa nanti, anda pasti teringat kembali akan cinta tersebut dan menyesali perbuatanmu itu.

6. Cinta bukan mengajar kita lemah tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat tetapi membangkitkan jiwa raga.

7. Cinta berupaya mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat dan kemarahan menjadi rahmah. Itulah kuasa cinta.

8. Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu. Tetapi lebih menyakitkan apabila anda mencintai seseorang tetapi anda tidak pernah memiliki kekuatan dan keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.

9. Kadangkala kamu tidak menghargai insan yang mencintamu sepenuh hati hinggalah anda kehilangannya. Ketika itu sesalan sudah tidak berguna lagi kerana perginya tidak mungkin akan kembali lagi.

10. Cinta ibarat pasu antik yang sukar ditemui dan sukar untuk diperolehi. Tetapi ia cukup mudah untuk jatuh berderai sekiranya tidak dijaga dengan elok.

11. Cinta sebenarnya tidak buta. Cinta adalah sesuatu yang murni, luhur dan diperlukan. Apa yang buta ialah apabila cinta itu menguasai dirimu tanpa pertimbangan.

12. Kejarlah cita-cita yang diimpikan sebelum mencari cinta. Apabila tercapainya cita-cita, maka dengan sendirinya cinta itu akan hadir.

13. Setiap orang punya rasa cinta. Tetapi tidak semua orang pernah merasai cinta. Setiap orang pernah bercinta tetapi tidak semua yang berpeluang mengecapi bahagia.

14. Cinta itu apabila kamu bertemu dan membuat pilihan yang tepat.

15. Manusia tidak jatuh di dalam cinta dan juga tidak keluar daripada cinta. Tetapi manusia tumbuh dan membesar bersama cinta.





Hmm..mmg byk madah2 cinta yg betul jugak kalo difikir2kan..haha..by the way, entry kali ni juz for fun only.. tiada kena mengena dengan yg masih hidup atau pun yg telah tiada.. Wassalam..

♥The End♥
Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, May 18, 2010

Aiman-Cinta Terakhir



♥The End♥
Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, May 16, 2010

Yahoo!! I got it!!

Salam reader's..
Actually i'm very happy right now..
Haa..nk tau kenapa??? hehe..suspen3x...

Tada!!!


Bestnye3x!!!
25hb ni i ade interview job for Pembantu Tadbir Kewangan punye post.. i dah x kisah la ape2 job.. Yg penting, impian i nk keje government termakbul.. even baru interview, i rase excited sgt.. happy..bkn senang nk sangkut benda ni.. lantak la post ape pun..i nk gak..
hehe...~~

For u all yg kat luar sane tuh..rajin2 la update information u all kat this website ye...



Doakan i ye u all.. i harap sgt dpt job ni.. InsyaAllah...

♥The End♥

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, May 15, 2010

Jawatan Kosong Kerajaan??

Salam reader's..
Today, suddenly i terasa bosan ngan life i skng.. Pegi keje, balik keje..
Hidup ngan life as a hotel workers ni mmg terlalu mencabar.. Xde life sgt..
Tetibe tergerak hati i nak follow the advice from my lecturer..
I terasa nk apply jobs from government.. biar terurus sket hidup i ni..
Even dah berpuluh kali i isi borang SPA tuh, tp x pernah dpt, i akan try lagi update tanpa rase jemu..
Then td i visit this website...


Suruhanjaya Perkhidamatan Pelajaran.. utk job DH29.. utk lulusan Diploma cam i neh.. nk sambung Degree x  kesampaian lg..huhu..
Nak apply dia kena pegi website Jobsmalaysia dulu and make sure ada akuan penerimaan permohonan macam ni..



Actually, i buat sume ni utk kesenangan i jgk.. Lgpun i jeles la tgk member2 i yg dah dpt keje ngan government.. sedangkan i still keje jd hotel workers.. Tp xpe la..kite kena ade experience dulu, baru la senang dpt keje yg lebih baik kan??
Lecturer i pun ade ckp, syarat2 nk dpt job tuh kena ade 2 years experience.. So, haruslah i keje dulu.. dpt kan experience 2 tahun, baru la cara... hehe.. i follow his advice mase chat kat facebook semalam..



I hope, 1 day nnt, i akan dpt gak the better job for myself.. InsyaAllah..



♥The End♥

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, May 12, 2010

♥..Indahnya hari ini..♥

Salam reader's..
Today, i betul2 happy sebab i jumpa my boy td..
I betul2 x sangka dia wat surprise kat i masa i balik keje td.. I tought he still at Shah Alam..
Because dia x ckp apa2 pun ngan i.. phm2 je la.. Lately ni kan i x berapa msg dia.. Msg ala2 kadar je.. Kan aritu we all perang besar..hehe..!!
U all nk tau x, td i rase unexpected sgt.. Mane x nye, masa balik keje td, i mcm biase la.. Gi isi minyak kat Mobil Jln Mata Kucing kat Melaka tuh..
Pas abis isi minyak, baru nk start engine, tiba2 ada mamat tegur i kat sebelah.. 
Hahhh.. i betul2 x sangka yg mamat tuh my boy..
Yang lagi i x sangka, tiba2 dia hulur ni...


So sweet.. i x pernah rase mcm ni.. rase diri di hargai sgt2.. 
So amazing.. x dpt di gambarkn apa yg i rase td..
Dia ajak i pegi mkn kat kedai favorite we all.. apa lg, kedai mamak laa..hehe.. pekena rojak..
Alamak..baru ingat yg today i pegi keje lupe bwk wallet..
I told him.. but he said, never mind.. 
I da phm laa.. keh3.. >_< .. 

Sweet sgt2 td.. i dah lama x jumpa dia.. at last dpt jumpa.. i happy sgt..
After that, we all gi karaoke.. Before that, i gi amek adik i yg Gondot tuh kat Poli Merlimau..
Otw nk gi sane, ade plak la road block kat Jln Merlimau tuh.. 
Ape lg, mcm2 ayat kuar dr mulut i neh..
Takut gile.. al maklum la, dah la x bwk licence, ic pun x de.. mmg btul2 mcm pendatang asing..
Huhu..nasib baik lepas coz' dia tgk road tax jek.. Fuhhh...~~

After amek dak gondot tuh, i terus memecut laju ke umah cik ayu utk dptkn my wallet..
Huhh..lagak ngeri betul..!!
Then, i pun drive ke Giant Muar.. Tempat terdekat nk karaoke.. nk patah balik gi melaka x cam jauh lak kan.. So, atas inisiatif tuh, aq pn pegi la Giant jew.. My boy pun dah tunggu kat sane..

Best sgt2 dpt melalak kuat2..
Dah lame x berduet ngan my boy..
As usual, our regular songs..Baldu Biru and Jangan Pisahkan la yg we all nyanyi..
Lagu2 lain tuh mcm2 la.. Then ada 1 additional song yg we all nyanyi td.. "Terlanjur Cinta"..
Best sgt.. i sgt happy sebab dpt jumpa dia.. Saat2 ni la i nnt kan.. 
Last skali we all nyanyi lagu "Baik2 Sayang" yg i pernah letak jd blog song hari tu..
So sweet.. I baru realize yg my boy dah try utk jd yg terbaik utk i.. dah try utk jd seorg yg romantic like my dreams prince charming..

I am very appreciated for all kind of sacrificed that he given to me..
I love him forever more..
And then thanx for this....


Present ni dia bg kat i time konvo aritu.. dia kirim kat ieda, one of our friend..
Sweet sgt.. Dah mcm2 dia wat utk i.. I terharu sgt.. Rase nk menangis.. sebab i tau, xkan ade sape yg sanggup wat semua tu utk i sebab i ni very demanding, childish, mengada2, gedix, mintak benda bukan2, kuat merajuk, very kuat touching, semua nk betul jew, suke sakitkan ati dia, ckp lepas, wat benda asal boleh, then yg paling menyakitkan, i suka mintak break ngan dia..
But he was very patient of me.. Thats why our relation still until today..
Mane ada lelaki yg sanggup tahan ngan perangai i ni.. Except HIM!!
Thanx b.. for everythings..

♥The End♥


Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, May 11, 2010

Ada Apa Dengan Cinta Itu??

Semua orang petah berbicara mengenai cinta,
tetapi bagaimanakah memperolehi cinta yang
terunggul? Untuk mendapat cinta manusia yang
tulus lagi sejati, carilah dan kahwinilah manusia
yang mencintai Allah dan Allah jua menyintainya
supaya terisi makna cinta yang sebenar. Sabda
Nabi SAW: Amalan yang paling disukai Allah
ialah mencintai kerana Allah dan membenci
kerana Allah Riwayat Ahmad
Berpasangan dan cinta adalah naluri dan nafsu,
otak mengawalnya. Jika biarkan cinta kuasai diri
hingga merosakkan hidup, nescaya diburu
penyesalan sepanjang hayatnya. Setiap pasangan
perlu belajar menggemari kegemaran pasangannya
dan memperbanyakkan ciri-ciri persamaan antara
keduanya bagi melancarkan hubungan dan
komunikasi mereka. Untuk saling memahami,
seseorang perlu meluahkan rasa hati. Silapnya
kita sering menganggap bahawa yang meluahkan
rasa isi hati itu sebagai pendendam dan celupar.
Keintiman pasangan dilihat sejauh mana
perkongsian citarasa, fikiran, perasaan, tingkah
laku, hasrat dan keputusan antara mereka.
Keputusan sepakat membawa berkat. Pasangan
yang tidak ada rasa sepakat, tiada saling
bergantungan dan tiada rasa tanggungjawab
adalah antara petanda bahawa keintiman antara
mereka semakin berkurangan.
Kualiti perhubungan antara pasangan dapat dilihat
daripada kualiti komunikasi sama ada positif atau
negatif. Kuasai teknik berhubung supaya maksud
anda difahami. Bersikap terlalu kritis terhadap
pasangan menyebabkan hilang keseronokan
dalam perhubungan malah timbul kebosanan.
Kritikan biar berhikmah agar ia tak tersinggung.
Ingatlah bahawa hati wanita terletak di mulut,
kerana mereka gemar meluahkan perasaan
dengan kata-kata. Mulut lelaki pula berada di hati,
kerana mereka lebih suka memendam rasa.
Sikap cemburu itu pula tandanya sayang, akan
tetapi cemburu yang berlebihan adalah antara
petanda curiga serta ingin menguasai
pasangannya. Cemburu biar kena pada
tempatnya. Pasangan yang bahagia menggunakan
alasan untuk membela antara satu sama lain.
Manakala pasangan yang tidak bahagia berusaha
mencari alasan untuk saling tuduh-menuduh.
Pasangan yang selalu hendak menang,
pentingkan emosi serta egois akan burukkan lagi
perhubungan apabila berlaku krisis. Usah
pentingkan diri tapi banyakkan toleransi. Jika
setiap pasangan mengharapkan cinta mereka
saling berbalas, berlumba-lumbalah mencari kasih
sayang dan carilah keredhaan Allah, itu adalah
sebaik-baik pengharapan.
Cintailah siapa yang kamu cintai, tapi suatu hari
nanti kamu akan berpisah dengannya, tetapi
mencintai Tuhan kekal buat selamanya. Selami
keikhlasan pasangan anda seadanya!




Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, May 4, 2010

Blur Zone..

Salam reader's..
Actually da lame sgt lorh i x post entry kat blog ni..rindu plakz..
hehe..since after convo last week, i bz gile tahap gaban la u allz..
tu yg x sempat nk add entry lgsg tuh..
But today, i jd rajin sket..hehe..keje ptg la katekan..
Actually, last week telah terjadi satu perang dingin antara i ngan boy i.. but sume da settle da... sume ngan cara baik..i yg slh..bukan die..
Xpela..skng ni i ngn khdpn i..and i bg die peluang to focus with his study 100%..
Kalo die free or boring2 ley la call i.. i x nk la gado2 lg.. cam dak kecik..
[hehe..tp hakikatnye perangai i yg cam dak kecik..keh2..]
Blog ni da bersawang da i tgk..nak menjalankan proses clean up pun xde mase..haha..
anyway, enjoy this new song keyh..i really love this song.. 'watcha say' by 'Jason Derulo'..



Lyrics | Jason DeRulo lyrics - Whatcha Say  lyrics



Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Visondata pocket WiFi
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™