✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Tuesday, November 30, 2010

Tips Mengelakkan Diri dari Dirogol! -HOT!

Salam Reader's!!~


hey alls. oke. entri ini khas untuk kaum HAWA oke. sebab nya, mana pulak lah kita nak dengar kaum ADAM kena rogol. Tapi, rujukan ini adalah untuk semua readers. U alls boleh amalkan dan jugak boleh diaplikasikan dalam kehidupan seharian. Info berguna tau nih! Jom!



Sekiranya kamu ingin menuju ke mana-mana destinasi pastikan kamu pergi bersama teman. Elakkan dari jalan berseorangan. 
Awasi ahli keluarga yang kurang siuman agar individu tersebut tidak terbiar dan terdedah kepada bahaya rogol.Ini bagi mengelakkan individu yang kurang bernasib begini dari menjadi mangsa rogol. 
Memberi pendidikan agama dan moral mengenai kekejian perbuatan persetubuhan haram ini. 
Jangan mudah terpengaruh dengan janji yang dibuat oleh individu lain, khususnya janji seorang teman lelaki yang baru di kenali. Pengaruh sebegini ada kalanya mampu membawa kamu di dalam perangkap bahaya. Justeru jangan mudah mempercayai janji untuk berkahwin dengan menyerahkan kehormatan diri kamu. 
Jangan terlalu mudah menurut pelawaan individu yang baru kenali umtuk makan, minum, bersiar-siar atau berkunjung ke rumah mereka. 
Terlebih dahulu minta dan semak kad kuasa orang yang mengaku sebagai penjawat awam seperti polis atau pegawai pencegah maksiat sebelum mengikut arahan meraka.


wallahua'alam.
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, November 29, 2010

Video Lucah Nurul (18SX) -Hot!

Salam Reader's!!~

hey alls.
bila I tengok video ni balik, rasa nak muntah.
rasa loya sangat!
kelakar pun ada.


pada pandangan u alls pulak macam mana??
ada rasa nak menangis tak bila renung video ni lama-lama??
hmm.~
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

ohh Google! ohh Blogger! u alls ni ada problem ke??

Salam Reader's!!~

hey alls. Lately ni, I banyak dapat problem lah u alls. Bukan personal problem ye, but problem dari Google dan Blogger. Google Account I tak boleh signing in. Lepas tu Comment Moderations I tak boleh nak approve comments. 

Come on lah weh. I tengah semangat wajar nak blogging ni! Tiba-tiba jadi macam ni pulak. U alls ada dapat problem yang sama tak? Selama I jadi blogger ni I tak pernah pulak ada problem macam ni.

I baru semangat-semangat nak blogwalking, semangat-semangat nak approve comments u alls, tapi tiba-tiba tak boleh pulak. Apehal ntah!

Susah I nak buat semua benda tau! nak check email tak boleh, nak upload gambar tak boleh. Ni pun I terpaksa buat banyak kerja. Kena upload kat Photobucket dulu, kena copy, paste. Penat kot! nasib baik I tahu nak buat semua tu even leceh! Kalau blogger baru yang kena macam tu, haa?? macam mana?? tak ke fade up they alls??

Photobucket
.nampak tak?? I tak boleh nak signing in langsung! dah buat accounts recovery pun sama jugak! kata akan email dekat email lagi satu, I check-check takde email pun dalam tuh!

Photobucket
.yang ini pulak. masalahnya tak boleh nak approve comments! bila I nak approve, keluar menatang alah nih! macam mana I nak approve comments u alls??

Luckily I tak sign out account blogger ni. Kalau tidak, I tak boleh nak update walau satu huruf pun tau tak? please lah google! jangan lah buat I macam ni!! :'(
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Merokok Menyebabkan Tak Tough?

Salam Reader's!!~

hey alls. Tengok tajuk di atas! Fakta tuh! Merokok akan membuatkan badan tak tough. So, siapa-siapa yang nak badan nya tough, sila jangan merokok dan siapa-siapa yang dah ter....merokok, sila quit sekarang oke.

Hahahahaha...macam-macam lah! Keyword merepek-repek lak tuh kena dekat blog chantek I ni. 'Merokok menyebabkan tak tough'. Apa agaknya benda yang si pencari ingin cari ye?

Photobucket

sial sila explain sekarang! hmm~
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Lirik Lagu Daus AF8 - Kenapa?

Salam Reader's!!~

Jom layan lagu best ni!

Tubuhku menggeletar…
Di hati rasa berdebar
Apabila kau muncul menjelma di depan mata
Aku ketandusan kata kerana lidah rasa kelu
Ku cuba tepis perasaan tapi hati menuntut
Apakah sudah masuk musim cinta?

Katakan kenapa kau buat malamku sukar untuk tidur
Menanti esok tiba untuk berjumpa
Katakan kenapa kau buat siangku asyik mengelamun
Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa?

Ku jatuh hati padamu…
Mataku tidak lekang tak jemu-jemu memandang
Bak kata mereka ‘Yang terbaik dari ladang’
Memberikan perasaan teruja yang menggoda jiwa
Setabah mana hati akhirnya pasti mengalah
Apakah sudah masuk musim cinta?

Katakan kenapa kau buat malamku sukar untuk tidur
Menanti esok tiba untuk berjumpa
Katakan kenapa kau buat siangku asyik mengelamun
Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa? (ulang)

Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa?

"Kenapa ya I sayang sangat dekat beliau..?"
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, November 28, 2010

Google Account. What's Your Problem??

Salam Reader's!!~

weyh!
dari malam tadi I tak boleh nak access akaun google I.
I nak baca email pun tak boleh.
Luckily blog ni I dah setting supaya keep on signing in.

Kalau tak, mati patah jari lah I!
u alls tolong lah I!
macam mana I nak buat ni??

I bengang la!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Stop Child Abuse!

Salam Reader's!!~

hey alls. This morning, I tergerak nak join apa-apa contest dekat Nuffnang. So, I tengok ada satu contest ni macam best je. Ini juga merupakan satu campaign actually. Stop Child Abuse! 

unicef

Actually, campaign ni dah lama dijalankan. Cuma masih ada lagi segelintir pihak yang masih tak sedar dan meneruskan kekejaman mereka terhadap kanak-kanak. U alls, tahu tak kanak-kanak tu adalah anugerah terindah. Setiap insan akan melalui zaman itu. Dan pastinya u alls juga melalui zaman tersebut.

Kanak-kanak seharusnya dididik dengan cara yang betul, bukan lah dengan cara kekerasan. Sebagaimana kita dahulu, mahu dididik dengan penuh kasih sayang, begitu juga mereka.


Terdapat 4 Jenis Penderaan Kanak-kanak yang dapat diklasifikasikan iaitu :-

A) Penderaan fizikal
  • Kecederaan fizikal (dari kecederaan ringan sehingga kecederaan teruk seperti patah atau kematian)
    • Disebabkan oleh tumbukan, tamparan, sepakan, gigitan, goncangan, campakkan, tikaman, tercekik, pukulan (menggunakan tangan, kayu, atau sebarang objek) ,atau apa-apa yang mencederakan kanak-kanak.
    • Dikenal pasti sebagai penderaan tidak kira sama ada penjaga berniat untuk mencederakan kanak-kanak atau tidak.
  • Tiada selalunya ada niat untuk menyakitkan atau menyebabkan kecederaan
    • Ia mungkin disebabkan dari tujuan untuk mendisiplinkan yang berlebihan atau hukuman fizikal
    • Gangguan dari tangisan bayi dan ketidakbolehan untuk mengendalikannya
  • Buli, dan "shaken baby syndrome" termasuk dalam penderaan fizikal

B) Penderaan Seksual
  • Sebarang aktiviti yang bermaksud untuk mendapat kepuasan dan memenuhi kehendak orang dewasa atau kanak-kanak remaja di mana mengikut umur atau perkembangan yang sepatutnya bertanggungjawab dan dipercayai. Ini termasuk:
    • Mempengaruhi atau memaksa kanak-kanak dalam aktiviti seksual yang bertentangan dengan undang-undang.
    • Ini termasuk eksploitasi komersial melalui pelacuran atau penghasilan gambar lucah
  • Setiap kanak-kanak berhak mempunyai seorang dewasa yang dapat menyayangi dan menyokong mereka untuk membesar

C) Penderaan emosi
  • Biasanya sukar untuk dibuktikan
  • Biasanya berlaku bersama lain jenis penderaan dikenal pasti
    • Memperkecilkan (termasuk kaki buli di sekolah)
    • Kerap mengenakan orang lain
    • Memperkecil dan memalukan
    • Menolak perawatan
    • Mengurung kanak-kanak seperti dalam almari gelap

D) Pengabaian
  • Pengabaian berlaku apabila kanak-kanak tidak mendapat keperluan asas yang diperlukan dari orang dewasa
    • Fizikal - (contohnya kegagalan untuk menyediakan keperluan seperti makanan, tempat perlindungan, atau kekurangan pengawasan untuk keselamatan yang sepatutnya)
    • Perubatan - (contohnya untuk menyediakan perubatan atau perawatan kesihatan mental)
    • Pendidikan dan penyeliaan - (contohnya kegagalan untuk memberi pendidikan atau memenuhi keperluan khas yang lain)
    • Emosi
      • Tidak memberi perhatian kepada keperluan emosi kanak-kanak
      • Kegagalan untuk menyediakan penjagaan psikologi
      • Membenarkan kanak-kanak untuk menggunakan alkohol atau dadah lain
    • Diambil kira nilai budaya, piawaian penjagaan dan faktor kemiskinan sebelum kes dilaporkan sebagai kes pengabaian.


oke. untuk info selanjutnya tentang penderaan kanak-kanak, sila klik link ini oke. --->> Penderaan Kanak-kanak Mengikut Konsep Akta Kanak-kanak 2001.

Menurut Seksyen 31(1) (a) Akta kanak-kanak 2001 yang mengenakan denda sehingga RM 20,000 atau penjara 10 tahun dan sebatan dalam kes dera.Sekiranya menyebabkan kematian kes akan dirujuk berdasarkan kes bunuh 302 Kanun Keseksaan, hukuman gantung sampai mati akn dilaksanakan. Jika bunuh tanpa sengaja, kes akan dirujuk berdasarkan Seksyen 304, Kanun Keseksaan dan hukuman penjara maksimum 20 tahun akan dilaksanakan.
So, untuk renungan u alls. Janganlah sesekali mengabaikan dan juga mendera kanak-kanak. Mereka ibarat kain putih. Tiada apa-apa contengan di atas nya. Kita lah yang wajar mencorakkan mereka. Samada cantik atau tidak corak itu, kita yang bertanggungjawab melaksanakan nya.

#this entry has been created to Nuffnang!
thanks for reading. =.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

DSLR dan part time model. (WANTED!)

Salam Reader's!!~
.schedule entry.
~time ni I masih lagi melelapkan mata setelah semalaman mencari idea untuk misi melakukan 'sesuatu'..


wahh. 
bila lah I akan dapat memiliki sendiri benda ni ye??
My Chenta Hati pun tengah idamkan benda alah ni.
Beliau kata, beliau akan dapatkan benda alah ni before raya tahun depan.

hmm.
I rasa beliau mesti dapat kumpul duit untuk benda ni.
Beliau kan penjimat!

I doakan beliau dapat memiliki benda alah ni dengan cepat.
Sebab I dah tak sabar nak jadi model beliau!
I kan kaki posing. Pantang nampak kamera, terus amek part. haha~

hiks!
doakan bobo dapat beli DSLR Camera ni dengan cepat ye u alls!
I tak sabar nak jadi model nih! =.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Senang gila hidup kalau jadi Ben Ashaari

Salam Reader's!!~

hey alls.
I dah kering idea nak update blog.
dah tak tahu nak taip apa.
I takut kalau entry I orang tak suka baca.
Padahal pada hakikatnya, memang tak ramai yang baca entri I.


Alangkah mudah nya hidup sebagai Ben Ashaari.
Idea beliau untuk mengupdate blog memang tak pernah kering.
Yang bagus nya beliau ni, beliau suka blogger-blogger baru dapat kenalan yang ramai sama seperti beliau. Memang mudah menjadi beliau. 

Agaknya, pendapatan hasil daripada Nuffnang beliau pun dah beribu riban.
Ahh. Bila lah agak nya blog I boleh mencapai tahap yang sama ye?
setahun? dua tahun? tiga tahun?

perghh. 
rasa macam nak nangis kan kalau blog yang kita create cun-cun melecun tapi takde orang nak tengok? touching gila. tapi, nak buat macam mana kan? dah orang tak nak tengok, takkan nak paksa??

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, November 27, 2010

Blog Chenta Hati Saya!

Salam Reader's!!~

hey alls. puas I promote blog I yang lagi satu tu. Tapi traffic nya masih tak memuaskan. Apa lagi yang I nak buat ye supaya traffic nya menjulang? hmm.~

Adalah suatu pembaziran kerana for your informations, buffered earning yang aktif dalam blog itu ada LAPAN! I tak tahu entah dari mana wujudnya buffered earning yang banyak itu. Suddenly timbul depan mata I. Tak percaya?? huh.. u alls tengok kat sini.. ------->>> Buffered Earning Semakin Bertambah!



u alls tengok la sendiri! tafsir elok-elok. macam mana ye I boleh meraih begitu banyak buffered earning tu? sedangkan this blog yang aktif dan sentiasa ber'update'! 

Maybe ianya rezeki kami. Rezeki cinta suci kami. so, I mintak tolong banyak-banyak kat u alls. I need u alls punya helps! tolong lah meriah kan blog I tu. dah macam anak tiri I tengok blog tu. Tapi I tak pernah pulak menganggap blog itu anak tiri. sebab I sayang sangat blog tu. I design cantik-cantik. Supaya blog tu tak membosankan bila u alls baca. 

I tak harap follower yang ramai. Cukup sekadar kunjungan u alls. Itu sudah memadai. oke. Thanks tau atas sokongan u alls pada blog I selama ni. Appreciated sangat-sangat! tata!!~ :')
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

. sex moment?

Salam Reader's!!~


.ermm? is it??
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..where is the love?

Salam Reader's!!~


You can't stop loving or wanting to love because when its right, it's the best thing in the world. When you're in a relationship and it's good, even if nothing else in your life is right, you feel like your whole world is complete.
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Alone? Cis!

Salam Reader's!!~

hey alls. baru pukul 11.10AM. matahari baru nak tinggi. Adoyai. This week I am alone. Wah. Ayat! Memang lah. Cik ayu dengan family nya pergi Port Dickson. Cik ayu kata beliau ada reunion kat sana. Maybe esok or lusa beliau balik lah.

I tak kisah pun duduk rumah sorang-sorang. Tapi maybe bosan sikit kot. Kena jenguk-jengukkan si arnab-arnab kat belakang rumah tu. Kena bagi arnab-arnab tu makan. Haisy. Nasib baik arnab. Kalau kucing, I dah surrender dah. I ni takut kucing actually. haha.
Cat
ehh. ada kucing lah! nasib baik comel. siap main tutup-tutup mata pulak dah. 

hmm. hari ni dengan esok I kerja afternoon shift. next week tak tahu lah I kerja shift apa pulak. Next week I dah start bercuti! yeay! cuti 4 hari. sungguh menggembirakan! bukan senang nak apply cuti lama-lama tu. dah lah next week busy. keh3!!~ jahat kan I?

hmm. hope next week tak membosankan. I ingat nak pergi Perak. Attend my friend's wedding. sekarang kan musim cuti sekolah. so ramai lah amek kesempatan nak kahwin. hmm. bila pulak turn I kan? hahaaa.. U are dreaming Nurul!

oke lah u alls. happy weekends! tata!!~ :')
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, November 26, 2010

Buat Aku Tersenyum

Salam Reader's!!~

I sungguh touching bila dengar lagu ni.
Senang cerita, everytime I buka blog I, I akan touching lah.
Jom kita sama-sama layan lagu ni.


Lyrics

Buat Aku Tersenyum Lyrics

Datanglah sayang dan biarkan ku berbaring Di pelukanmu walaupun tuk sejenak Usaplah dahiku dan kan kukatakan semua Bila kulelah tetaplah disini Jangan tinggalkan aku sendiri Bila kumarah biarkanku bersandar Jangan kau pergi untuk menghindar Rasakan resahku dan buat aku tersenyum Dengan canda tawamu walaupun tuk sekejap Karna hanya engkaulah yang sanggup redakan aku
full lyrics
Simple je lirik dia.
Tapi memang akan buat I tersenyum.. :')
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Arnab dengan Rabbit tu sama ke?

Salam Reader!!~

hey alls! arnab dengan rabbit tu sama ke? tu soalan budak kecik. beliau teramat sayangkan arnab baru beliau itu. Sampai pening nak fikir nama apa beliau nak panggil arnab itu. Pagi tadi, I bangun-bangun je, beliau dah ajak I pergi belakang. Tengok arnab. Beliau tahu I kerja petang, terus beliau menggunakan masa yang ada lah kan. Lepas tu, beliau tanya I, "Kakak..kakak..arnab dengan rabbit tu sama ke??" blurbb.. "Sama sayang.."



Yang kepoh nak tengok arnab tu budak kecik yang belakang tu. Tapi bila dah sampai, takut pulak. mengada betul. dah makin cantik pulak I tengok arnab-arnab tu. manja. tak nakal. pastu tak banyak karenah. nak mandikan pun senang.





Aduishh. I tengok arnab tu best je hidup dia. Macam takde apa-apa masalah. Kan best kalau hidup kita pun senang macam arnab. Tapi hakikat alam kita tak boleh sangkal. Cute sangat arnab-arnab tu kan? sampai sekarang budak-budak tu tak tahu nak panggil arnab-arnab tu dengan nama apa. U alls ada idea??
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Kenapa I Sayang Bobo??

Salam Reader's!

I tak mampu berkata-kata.
Sungguh. I tak tahu nak cakap apa.
Baca jela apa yang ada kat bawah ni ye.
Semoga segalanya akan terungkai.



itu je sebab nya.
harap maklum.



Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saya Suka Blog Awak La !

Salam Reader's!!~

hey alls. ahha.. lama dah kot I tak join segmen-segmen blog abang ben ni. Takde masa ohh. busy!! haha. busy lah sangat. tapi kali ni, I nak join segmen ni. I kan blogger baru, so kena lah rajin datang blog orang famous-famous then landing kat blog they alls. betul tak? haha. kan tu cara promosi kan blog.




oke. segmen kali ni memang mudah. hanya senaraikan 5 blog kegemaran yang kita suka. lepas tu, tinggalkan komen di blog kegemaran kita tu. senang kan? oke. jom tengok blog siapa yang I suka oke. 

Sila PILIH 5 BUAH BLOG YANG KORANG SUKA SANGAT MASUK BACA .. PILIH DENGAN BIJAK !






oke. ini dia top-5 blog yang I akan baca dan akan stalk setiap hari. perlu diingatkan, setiap hari ye. I suka sangat! yang lain-lain yang I tak pilih tu, bukan blog u alls tak best, besttt...sangat! tapi dalam banyak-banyak yang best tu, mesti lah ada yang paling best kan? oke. kalau u alls tak percaya yang blog-blog kat atas ni best, try ar pergi jenguk blog they alls. I jamin semua suka!


Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Masalah Rumah Sewa Lagi?

Salam Reader's!!~

hey alls. I pening kepala sekarang ni. I dah usaha. Bukan I tak usaha. Kredit hand phone I dah berpuluh-puluh ringgit habis sebab call owner rumah sewa. Tapi setakat ni, I belum jumpa pun mana satu rumah yang akan I duduk. Ikutkan hati I, dah jumpa je rumah, I terus bayar, and stay. Tapi sekarang ni, I tak boleh nak pentingkan diri sendiri. I terikat. 

Hmm. I kena fikir orang lain. I bukan nak duduk seorang. I nak stay rumah tu berempat. Bila dah jumpa rumah, ada je problem. Hari tu, budak-budak ni dah jumpa dah rumah. Kawasan rumah tu oke. Luas, dekat ngan tempat kerja. memang puas hati lah kan. Tapi, mahal gila nak mammmmpssss... Duit yang kena laburkan masa first month je dah jejak RM2000+..boleh mati tercekik tuh!

Then ada pulak ari tu rumah nya oke. bilik sama besar. sewa pun oke. Tapi jauh pulak nak pergi kerja. Baik I duduk rumah makcik I. hmm.

Dua hari lepas, I dapat rumah dekat Tengkera. Rumah flat je. Rumah dia oke. sewa pun baru RM250. mana nak dapat. Bagi I, rumah tu dah cukup baik dah. Baru tingkat 2. Cantik la layout rumah tu. Tapi, masalah parking motor budak-budak ni pulak. haisyy. 


*senja-senja I cari rumah ni*

Hmm. tak tahu lah sampai bila lagi I kena mencari. I dah pening. Pasal rumah sewa ni, sesak fikiran I. Last choice. Kalau dah tak dapat sangat, I stay je rumah budak-budak hotel I. penat lah macam ni. Duit minyak, duit topup dah banyak habis semata-mata nak carik rumah ni. 

Apa pendapat u alls?..
I dah pening nih!!
Arghh!!!~~$^(*&^%$

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, November 25, 2010

Mengapa diharap andai tak sudi??

Salam Reader's!!~

hye alls.
betul tak maksud tajuk entry I kali ni??

"Mengapa Mengharap Andai Tak Sudi?"

ayat macam best-best je.
tapi korang tau ke apa maksud ayat tu?
hmm!!~


for the conclusions,
ermm..
I sayang beliau sangat-sangat!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™