✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Sunday, February 6, 2011

Home » , , » Become a famous blogger....

Become a famous blogger....

Salam.

Hey korang. thanks sebab masih ada yang sudi  membaca entry I dan masih lagi sudi menjejak blog I. I know that my blog was nothing special macam blog-blog best yang lain. But, I sangat bersyukur sebab masih ada lagi blogger yang menyokong I even blog I ni dah terlibat dalam segala macam spekulasi. Terima kasih banyak-banyak.

For those yang baru singgah blog I, jangan la segan-segan nak usher I. Bila orang peramah, I lagi ramah. Tak nak lah just add and tinggalkan pesan dekat shoutbox, "I follow u. Don't forget to follow me back!" Kalau ada blogger yang tinggalkan message yang macam tu, InsyaAllah I tak layan. Apa salahnya korang try buat macam I masa I baru mula-mula jadi blogger dulu. "Hye dear. Blogwalking here. So nice your blog. Hit me back when u are free.. :)" Kan lebih manis bahasa nya tu. Tak payah nak paksa-paksa blogger lain follow blog kita. Kalau blogger tu datang blog kita dan dia suka, InsyaAllah dia follow tanpa kita suruh. Betul tak?

Nak jadi blog yang famous? Of coz la susah. Apa, korang ingat, dengan post entry sehari tu sekali dua kali, dah boleh famous? Korang bukan artis or fashionista yang memang dah famous. Kalau macam tu, memang lah blog korang cepat famous. Tips nya satu je. Kena rajin. Tak payah bertungkus lumus siapkan entry berjela-jela tapi tulis tah apa-apa. Lepas tu siap upah blogger untuk design blog korang kasi cantik. I rasa tak payah membazir. Baik duit tu korang belanja I. Lagi bermanfaat. hiks!

Bila follower dah ramai sikit, jangan nak menyombong. Pantang ditegur sikit, terus nak melenting. Lepas tu konon nya dapatkan opinion blogger lain. Lepas tu blogger-blogger lain yang tak tahu cerita ni pun hentam dekat blogger yang menegur ni. Kesian blogger itu. Padahal niat nya just nak show his/her opinion only. Tak pasal-pasal kena maki hamun. ish3!!
Nak jadi blogger ni memang nampak senang. Tapi actually kena kuat daya tahan. Fizikal dan mental. So, sabarlah bila ada blogger yang kritik blog kita. Anggapkan benda itu untuk meningkatkan diri kita, bukan mengaibkan dalam kalangan orang ramai. Oke, done.
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

12 Chumel(s) comment ヅ:

KHAIRUNNIESA said... [Reply Here Bebeh!]

morning!good tips wat blogger baru cm nisa ni..ehe..sy budak baru belajar kalau salah tlg tunjukkan..sy janji xkan hentam blog ni pnya..hahaha... bersabarlah wahai cik chumel..peace no war...(^_^)

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply Here Bebeh!]

walau sape pon kita, kita tetap kena rndh diri.. klu x, org akan rasa annoying ngan kita.. kn2?? ^_^

Haziq Haiqal said... [Reply Here Bebeh!]

salam, kak thanks for the tips. Harap2 boleh jadi blogger famous macam akak...

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Haziq Haiqal

dik..akak tak famous dik..
traffic pun sikit je.
mana lah famous. :'(

Mohd Norazwan b. Mohd Nor said... [Reply Here Bebeh!]

tankayu ,, nice post .. so,saya baru dl blogging , so, hit me back ye hahaa.. ewan

NUR FARHANA ZAIDI said... [Reply Here Bebeh!]

saya pon tak famous gak! hehe. ada blog sebab nak tulis untuk kepuasan diri ja kot :)

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™