✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Thursday, February 3, 2011

Home » , , » Blog Review | Ieda student MASA yang komited!

Blog Review | Ieda student MASA yang komited!

Salam.

hey korang. Kali ni I nak sambung blog review. Oleh sebab I sekarang ni busy terlebih, so I telah mangambil keputusan untuk me'limited'kan time untuk membuat blog review ni. Kan I janji dalam entry blog review hari tu yang I nak review seminggu sekali kan? Tapi bila fikir-fikir balik, macam lama sangat pulak dah kan. So, I try nak buat review tu hari-hari. Tapi bila I try hari tu kan, macam rushing sangat lah pulak. I pun ada kerja lain gak kan. huhu. kepoh kan Nurul nih? So, finally I decide untuk buat review ni hanya 2 atau 3 blog seminggu. So, fair. Kalau I ada masa lebih, I buat lebih oke. Jangan marah tau! muaahhhxx!!

So kali ni, I nak review blog Ieda CUMA. oke. Nama sebenar blogger ini adalah Rohida Razali. Sedap nama beliau kan? hmm. From her blog, CUMA tu adalah her buddy. Buddy yang macam mana tu, wallahua'alam. Kena tanya tuan punya badan sendiri oke. Beliau ni student Hospitality Management dari MASA College. Sebab tu I kata beliau komited. Sambil study boleh blogging. Oke dah. Jom kita review blog beliau!




oke. Dah tengok bayang-bayang blog beliau? oke. jom kita terjah blog beliau pulak! check it out! =.=
A TWIST IN MY STORY
  • oke. seriously bila terjah blog beliau untuk kali pertama, I suka sebab combinations color yang digunakan memang cantik. But, I nasihatkan supaya Ieda kurangkan sedikit widget-widget yang tak perlu. Nampak serabut dan messy. Ianya juga menyukarkan blogger yang mempunyai kelajuan internet yang minima. Lambat sangat nak loading sayang! Luckily I punya broadband ni agak laju sebab I stay dekat area bandar. HUHU.
  • Kurangkan taip entry menggunakan center align. Bukan tak boleh. Tapi kebiasaannya center align digunakan untuk explain gambar atau yang perlu-perlu sahaja. Kalau entry panjang, lebih sedap mata memandang kalau u guna justify align. Lagi nampak matang. >.<
  • Yang I suka sangat dengan blog Ieda ni adalah gaya penulisan beliau. Sangat mudah dibaca sebab sangat kurang menggunakan 'short form'. Keep it up dear!
  • Kalau boleh, cuba elakkan highlight-highlight words dalam entry Ieda dengan berbagai-bagai warna. Nampak tak kemas. Sakit mata I yang rabun ni u! hiks!
  • Follower beliau baru 133. Tapi I rasa blog beliau boleh pergi jauh. Sebab beliau ada potensi untuk jadi blogger famous! Good luck dear! =.=
oke. I hope, Ieda tak marah dengan kritikan I ye. Sebab I just show u my opinion. Ini untuk penambahbaikan. Bukan untuk kondem kan sesiapa. I komen blog orang lain, bukan bereti blog I dah bagus. Tapi kan sharing is caring. Hope kita boleh sama-sama meningkatkan mutu blog kita. Oke. untuk berkenalan dengan Ieda CUMA, jangan malu-malu! sila klik di sini ----->> http://proudtobeieda.blogspot.com/
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

4 Chumel(s) comment ヅ:

Irda Syahira™ said... [Reply Here Bebeh!]

wahhh,blog die cntik! :)
btw,nk jugkk blog review bole? hik3. ;)

ieda CUMA said... [Reply Here Bebeh!]

weeee~ tengkiu2... terharu meyh... hehehe... actually baru tgok blog.. almaklumlah baru lps exam.. btw tengs ya sudi review bloh ida.. sukaaaaaa... ida akn btlkn ape yg x brp nk betol kt blog ida tuh... ida baru berbelog je sbnrnye... ta pndai sgt.. hehehe...

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@ieda CUMA

takpe2..tak pandai boleh blaja la syg..jom join gathering! mana tau boleh belajar something? hehe.. :)

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™