✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!

Sunday, February 13, 2011

Home » , , , » Tips Popular kan Blog | Nurul Version

Tips Popular kan Blog | Nurul Version

Salam.

Popular? Famous? ohh. Mungkin pada awal-awal penglibatan korang dalam dunia blog bukan untuk itu. Tapi bila sudah lama berlayar dalam arena blogging, tentu nya korang akan rasa begitu seronok nya korang bila first time korang cash out pendapatan korang dari agen pengiklanan yang menaja korang. Pasti nya korang akan berlumba-lumba untuk sentiasa update dalam semua perkara. 

Melihat pula bloggers yang sudah lama dalam dunia blogging ini. Lihat sahaja redmummy.com, pendapatan beliau melalui blog sahaja boleh membantu beliau untuk selesa dalam hidup. Takkan korang tak nak rasa pendapatan hasil dari usaha korang sendiri even hanya duduk di hadapan PC atau pun komputer riba. Segala nya di hujung jari anda!
Jom! I share sedikit tips untuk melariskan or popularkan blog korang supaya blog korang akan dapat earn pendapatan yang lumayan hanya dengan melibatkan diri dalam blogging.

  • Blogging dengan sihat. Jangan lah blogging semata-mata untuk melepaskan rasa marah dan tidak puas hati korang kepada seseorang itu. Akibatnya, readers akan berasa tidak selesa dan mula menjauhkan diri dari blog korang. 
  • Rajin. Korang kena rajin lah pergi ke blog-blog yang lain. Tak kisah lah kalau korang suka ke tidak. Cukup dengan tinggalkan pesan 'Hi!', pastinya owner blog tersebut akan berasa selesa dengan korang. Korang juga pasti akan mendapat kunjungan balas dari blog tersebut.
  • Join mana-mana gathering bloggers untuk berkenalan dengan bloggers lain. Pastinya tidak rugi sebab bloggers yang korang jumpa tu confirm akan melawat blog korang bila korang dah exchange url blog korang kan?
  • Join lah contest yang dianjurkan oleh bloggers lain supaya blog korang dikenali.
  • Jangan jadi silents readers je. Bila korang dah lawat blog lain, dah baca artikel blog itu, rajin-rajinkan lah diri korang untuk komen artikel tersebut.
  • Jangan sombong. Ini penting sebab kalau kita sombong, semua orang tak suka. 
  • Selalu update entri. Tapi, pastikan entri yang korang update tu berfaedah. Jangan lah entri yang tak bermoral. Kalau boleh, elakkan lah berpolitik dalam blog.
  • Fikir positif. Dengan berfikiran positif, korang boleh hasilkan idea-idea yang bernas dan bermutu tinggi.
  • Tak perlu cantik, tapi perlu cerdik. Tapi biar cerdik, asalkan jangan menipu!

oke. hope dengan tips yang I share di atas, akan membantu korang untuk menghasilkan blog yang bernutu tinggi dan POPULAR !!!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

27 Chumel(s) comment ヅ:

Pinky Pixie said... [Reply Here Bebeh!]

sangat setuju! hehe.

rindu kamu. sorry lame x singgh sini =(

KHAIRUNNIESA said... [Reply Here Bebeh!]

haha..nice tips!tp segan la plak kalau nk popular2 ni...mmg kdg2 ada gak rasa nk jd cm tu..ehe..tp malas la..ckp la sekadar menambah kwn di setiap pelusuk negeri ni..bg nisa la..lain org lain pndapat kn..(^_^)

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@KHAIRUNNIESA

betul tu..hehe..
tak semua org nak famous, tp entry ni just for sharing only.. hehe.. :)

S. said... [Reply Here Bebeh!]

tapi kalau komen semata-mata untuk publisiti pun susah juga kan? ada yang tak baca pun tup tup tinggalkan link blog. Hmmmm :-/

noraim said... [Reply Here Bebeh!]

thanks kak kongsi tips neh :)

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@S.

hmm.
betul jugak tu.
tu salah satu promosi blog tuh.
haha!

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@S.

hmm.
betul jugak tu.
tu salah satu promosi blog tuh.
haha!

Azim Nor'aini said... [Reply Here Bebeh!]

owh..macam tu kah..
kena rjin lagi nie..
baru bleh popular...kikikih~

Haziq Haiqal said... [Reply Here Bebeh!]

Mulai dari hari ni, nak elakkan meletak entri marah2 orang hahaha...
thanks kak for the tips ^^

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Haziq Haiqal

welcome..
tamo la marah2..
nnt tk comey..
hehe.. :)

Are-Gya said... [Reply Here Bebeh!]

saye nk copy..minx share ye.. =)
creadit kamu

Miss D'ya said... [Reply Here Bebeh!]

thanks sebab share info yg bguna sekali ....sume tips ni boleh diguna pakai.. ;)


http://miss-dya.blogspot.com

Pija said... [Reply Here Bebeh!]

tips yang bagus..hehe ok masa untuk blogwalking!

aff said... [Reply Here Bebeh!]

hi.. ;)

http://thelifestealer.blogspot.com/

aff said... [Reply Here Bebeh!]

hi ;)

http://thelifestealer.blogspot.com/

fadzlielah yusof said... [Reply Here Bebeh!]

nice blog!

singgah pulak ke blog saya!i'm new blogger =)

http://fantasticfella.blogspot.com

fadzlielah yusof said... [Reply Here Bebeh!]

nice blog!

singgah pulak ke blog saya
http://fantasticfella.blogspot.com

fadzlielah yusof said... [Reply Here Bebeh!]

nice blog!

singgah pulak ke blog saya.i'm new blogger =)

http://fantasticfella.blogspot.com

Yasmine Afandi said... [Reply Here Bebeh!]

nice blog and followers :)

tlg follow balik k :)

http://babyshakeblog.blogspot.com/

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2013 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™