✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Saturday, April 30, 2011

Kekecewaan T___T

Salam.


Setiap insan mahukan kebahagiaan dalam sesebuah perhubungan.
Bukan kesempurnaan yang dicari, tapi ketulusan hati dan ketakwaan kepada-Nya yang paling UTAMA!
Ya Allah, ampunkan lah hamba-Mu ini. Temukan lah aku dengan bakal suami yang akan membimbing aku menuju ke Jannah-Mu! Sesungguhnya aku sangat lemah dan masih banyak kekurangan dalam mencari redha-Mu! T__T
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, April 29, 2011

Jangan Pernah Berubah (Video)

Salam.


Video ni pun untuk awak. Awak hayati lah lirik lagu nih. 
Semoga cinta kita kekal hingga ke akhir hayat! =.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, April 28, 2011

Hadiah Cinta Nurul buat Arief (Video)

Salam.

Awak, video ini saya hadiahkan untuk awak.
Supaya awak sentiasa ingat saya dalam hati awak.
Dan semoga awak takkan lupakan saya sampai bila-bila..


Awak sangat istimewa di hati saya dan saya yakin, takkan ada insan lain yang boleh gantikan tempat awak dalam hati saya. Thanks sebab sudi menyayangi diri saya. :)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, April 27, 2011

Antara Punca Kebahagiaan :)

Salam.


أَحۡسَنَ ٱللَّهُ إِلَيۡكَ‌ۖ وَلَا تَبۡغِ ٱلۡفَسَادَ فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۖ إِنَّ ٱللَّهَ لَا يُحِبُّ ٱلۡمُفۡسِدِينَ

Dan tuntutlah dengan harta kekayaan yang telah dikurniakan Allah kepadamu akan pahala dan kebahagiaan hari akhirat dan janganlah engkau melupakan bahagianmu (keperluan dan bekalanmu) dari dunia dan berbuat baiklah (kepada hamba-hamba Allah) sebagaimana Allah berbuat baik kepadamu (dengan pemberian nikmatNya yang melimpah-limpah) dan janganlah engkau melakukan kerosakan di muka bumi; sesungguhnya Allah tidak suka kepada orang-orang yang berbuat kerosakan.

(Surah Al-Qasas 28: Ayat Ke 77)
Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:":Empat perkara yang membawa kebahagiaan iaitu wanita yang solehah, rumah yang luas, jiran yang baik dan kenderaan yang selesa.!"(Riwayat Ibnu Hibban)
Pokok Kebahagiaan
i) Kehidupan yang selesa adalah suatu bentuk kehidupan yang dialu-alukan oleh Islam di mana kehidupan yang sempurna memerlukan empat elemen asas yang penting iaitu:
a) Wanita yang solehah- iaitu isteri yang baik yang dapat menguruskan keluarga dan rumahtangga dengan sempurna.
b) Rumah yang luas yang boleh memberikan keselesaan untuk bermesra dengan keluarga dan anak-anak di samping dapat melapangkan fikiran dengan baik dan tenang.
c) Jiran yang baik kerana jiran merupakan orang yang paling rapat selepas sanak saudara dan keluarga. Jiran yang baik dapat menjamin keharmonian hidup bermasyarakat sehinggakan ikatan kejiranan itu boleh bertukar seakan-akan sebuah kelurga yang kasih-mengasihi dan saling mengambil berat di antara satu sama lain.
d) Kenderaan yang selesa kerana ia memberikan kemudahan dalam segala urusan.
ii) Antara tabiat buruk yang mengancam kebahagiaan hidup ialah berfoya-foya dengan kehidupan mewah, boros harta dan membazir ketika berbelanja. Tabiat ini sering disebut dalam al-Quran sebagai punca kehancuran beberapa umat yang terdahulu.
iii) Kemewahan hidup berbeza antara satu zaman dengan zaman yang lain, mungkin mewah pada suatu ketika dahulu, tidak dianggap mewah pada hari ini, kerana perbezaan masa, suasana dan pendapatan menjadikan ukuran kemewahan turut berbeza.
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wanita Yang Terindah

Salam.
Aduhai wanita... sungguh mahal dirimu di mata lelaki, tetapi mengapa masih ada lagi yang tidak menyedari? Dirimu sungguh agung di mata lelaki dan terlalu mulia di sisi Penciptamu. Namun itu semua hanya jika kau tahu mengagungkan dan memuliakan dirimu sendiri.
Menjadi wanita adalah satu anugerah yang paling indah. Seharum mana pun wangian kasturi tidak mampu menandingi wangian budi pekertimu, lembutnya gumpalan kapas masih tewas dek kelembutan tingkahmu. Halusnya butiran pasir yang menjadi peneman setia si pantai masih tidak dapat menandingi halusnya tuturmu.
Duhai wanita... Sebenarnya maruah diri yang kau galas lebih berat daripada bongkah-bongkah batu yang besar. Kau menepis dengan penuh sabar setiap godaan nafsu dunia yang datang bertubi-tubi hingga hampir mengheretmu ke kancah yang penuh onak duri. Percayalah wanita, akan ada bahagia di akhir kesengsaraanmu asal saja kesabaran menjadi bentengmu.
Wanita ku... Terima sahaja cemuhan dan makian yang muncul bederu -deru ibarat halilintar yang singgah di cupingmu, terima saja itu dengan senyuman dan ambil saja sebagai halwa telinga yang mengajarkan mu erti kesabaran. Itu sebenarnya dendangan sumbang dari bibir-bibir sumbing yang ingin melihat mu tersungkur. Percayalah akan ada berita manis yang singgah dicupingmu suatu masa nanti asal saja gunung kesabaranmu tidak pernah kau tarah.
Saudara wanitaku, iman mu adalah perisai, agamamu adalah landasanmu di setiap langkah yang kau atur. Jangan sesekali kau biarkan anasir songsang memperkotak-katikkan imanmu apatah lagi agama yang kau kandung hanya kerana nikmat duniawi semata-mata. Jangan kau gadaikan maruahmu yang tidak ada galang gantinya hanya kerana mengejar sesuatu yang tidak mungkin bisa kau kendong.
Andai kata kau tersungkur, segeralah bangkit dan sekiranya kau tersasar jauh dari landasan hidupmu, atur kembali langkahmu bersama titipan iman dan mulakan dengan langkah yang baru. Sedangkan Sang Jentayu yang kepatahan sayapnya masih bisa hidup bertongkat paruh apatah lagi kau yang dianugerahkan akal fikiran. Jangan bersedih wahai wanita, andai apa yang kau ingini tidak kau beroleh di dunia, percayalah syurga itu sentiasa menantimu.
Bulatnya iman dan taqwa Sumaiyah ketika dihunuskan tombak ditubuhnya, demikian jugalah bulat imanmu harus kepada Penciptamu. Peganglah kata kata ini, "Kau sebenarnya tidak akan tersasar seandainya keimananmu kau jadikan sebagai tunjang dalam kehidupan".
Wanita, biar tawadukmu lebih menggungung daripada kejelitaanmu, biar keayuanmu terpancar dek kerana lemah gemalainya perilaku. Biar kebijaksanaanmu terpampang oleh tingginya ilmumu. Jangan sesaat pun kau lupa setianya Masyitah pada Tuhannya, agungnya kasihKhadijah kepada agamanya dan perjuangan srikandi-srikandi agama terdahulu.
Jadikan agamamu sebagai tunjang yang memperkasakan akidahmu.Biar kesabaranmu menjadi benteng perjuanganmu dan lebarkan imanmu dengan sejuta lapis sifat mahmudah. Jadilah kita wanita paling bahagia.
- Sumber Artikel iluvislam.com
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Berbohong dan Menghampiri Zina

Salam.
Rasulullah S.A.W telah melarang lelaki dan wanita yang bukan mahram (dihalalkan nikah antara keduanya) daripada berkhalwat (berdua-duaan di tempat yang boleh dikategorikan sebagai terhindar daripada halangan untuk melakukan maksiat yang berlaku antara lelaki dan wanita). Larangan yang dikemukakan oleh Rasulullah S.A.W  dalam hadithnya ini yang menggunakan lafaz nahi (tegahan) membawa maksud pengharaman perbuatan berdua-duaan yang dimaksudkan tersebut. Berikut merupakan hadith-hadith yang menggambarkan pengharaman tersebut:
1.Sabda Rasulullah S.A.W yang diriwayatkan oleh Ibnu Abbas bermaksud: Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat maka janganlah berkhalwat dengan wanita yang tidak ditemani oleh muhramnya (lelaki yang haram dinikahinya).
2.Sabda Rasulullah S.A.W yang diriwayatkan oleh Bukhari: Janganlah sesiapa dikalangan kamu (lelaki) berkhalwat dengan wanita yang bukan muhram antara keduanya melainkan sekiranya wanita tersebut ditemani oleh mahramnya.
وَلاَ تَقْرَبُواْ الزِّنَى إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَسَاء سَبِيلاً
"Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zinaitu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk."
(Surah Al-Isra' 17: Ayat Ke 32)

Arahan untuk tidak membenarkan lelaki dan wanita daripada berdua-duaan dalam erti kata khalwat di atas bukanlah kerana buruk sangka terhadap kedua-dua mereka tetapi ia bertujuan untuk memelihara mereka daripada terjebak kepada perkara-perkara yang termasuk dalam larangan-larangan Allah yang lebih berat seperti bercumbu-cumbuan, berpeluk-pelukan malahan sehingga ke peringkat zina.
Ini adalah disebabkan ketika mereka berdua-duaan, syaitan akan menjadi orang tengah yang bertanggungjawab untuk membisikkan tindakan-tindakan maksiat seterusnya yang perlu dilakukan oleh mereka berdua sepertimana yang dijelaskan oleh Rasulullah S.A.W dalam hadithnya yang bermaksud: Jauhilah kamu daripada berkhalwat dengan wanita (yang bukan muhram kamu). Demi Allah yang jiwaku berada dalam genggamanNya, tidaklah seseorang lelaki berkhalwat dengan seorang wanita melainkan syaitan akan mendatangi mereka berdua. Rasulullah saw telah bersabda yang maksudnya: “Mana-mana lelaki tidak akan berdua-duaan (berkhalwat) dengan perempuan, melainkan pasti syaitan akan menjadi yang ketiga”. (Riwayat At-Tirmidzi)
Wanita adalah dilarang berkhalwat dengan lelaki yang bukan muhrimnya di mana berkhalwat tidak semestinya berlaku di dalam rumah sahaja tetapi ia juga boleh berlaku di tempat-tempat yang sunyi tanpa dihadiri atau dilihat oleh orang ramai seperti di taman, tasik, pejabat dan sebagainya. Perlu diingat syaitan merupakan makhluk yang bijak (menghasut). Selagi ada kesempatan yang terluang, ia akan menggoda manusia untuk melakukan perbuatan yang terkutuk.
Oleh itu kita hendaklah sentiasa berwaspada. Jangan sekali-kali menghampiri pintu yang menghumban ke neraka seperti melakukan khalwat yang akhirnya menjebakkan diri kepada zina dan sebagainya.
Apabila kamu berdua-duaan, kamu telah melanggari Perjanjian dengan Allah Swt. Apabila ditanya oleh ibubapamu, kamu berpotensi untuk berbohong.
Sumber : Iluvislam
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Video Soley Soley | Hantu Kak Limah Balik Rumah

Salam.



Tergelak I sorang-sorang bila tengok video clip nih. Lawak gila!

"I'm trying to smile even I know it is too hard.. Hmm.. Sighhh...."
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Dear my love, good luck sayang!

Salam.

Dear My Lovely Boy..
Remember all this things. I am sure that you will be success!

  • You’re the best! Keep this up! My prayers are with you!
  • Listen to your heart and be generous – that will lead you to success. The best of luck to you!
  • Always be the best because when you are, the good luck will follow you.
  • Believe in yourself and keep on fighting odds in life and one day you will have success by your side.
  • Rapidly move towards prosperity and good luck to you!
Awak, saya doakan awak berjaya dunia dan akhirat. Walaupun bila saya dah takde nanti. Awak jaga diri awak baik-baik. Saya sayangkan awak sampai hujung nafas saya yang terakhir. Percayalah, hanya awak yang saya cinta. Tiada yang lain dapat mengganti diri awak. Thanks kerana buat saya bahagia. Saya SAYANG awak!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, April 25, 2011

Hati Aku Menangis

Salam.

Korang. 
Tolong lah faham.

I tak pernah rasa nak kongkong sesiapa.
Tapi I nak orang tu faham yang I SAYANG Dia.


I pasrah terhadap apa yang berlaku.
Biar masa yang menentukan.
Hanya airmata jadi teman setia. :'(
T___T
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, April 24, 2011

Lirik Lagu Cinta Antara Kita | Duta ft. Baizura Kahar

Salam.

Feel lagu nih.
Jom layan!


Lagu: Cinta Antara Kita
Artis: Duta ft. Baizura Kahar

Duta:
Sejak dari dulu
ku menyintaimu
kau tahu begitu namun kau berpura
ku masih teringat kau peluk diriku
yang telah membuat ku menyintai mu

Sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu
mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rinduimu

Duta:
Cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

Baizura Kahar:
Setelah kau pergi jauh dari sisi
tiada ku cinta selain dirimu
ku ingin bersama dgnmu selamanya
walaupun sehingga ke akhir nyawa
mungkin kau tak mengerti
maksud ku dulu pada dirimu
kiniku kan menyinta dirimu itu sehingga ke akhir waktu

Baizura Kahar:
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu sayang….

Duta:
sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu

Baizura Kahar:
mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rindumu

Duta:
Cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu

Baizura Kahar:
Hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu sayang….

Duta and Baizura Kahar:
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg…
ku kan berjanji
menyintamu syg...
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Gambar Pertunangan Asyraf Muslim dan Dayana

Salam.

Semalam I dah post pasal Majlis Pertunangan Asyraf Muslim dan Dayana kan.
So, hari ni I akan post pasal gambar pertunangan mereka pulak.

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

gambar majlis pertunangan ashraf muslim
Photo from : Beautiful Nara

Hope hubungan mereka berkekalan sampai ke jinjang pelamin.
Congrates for both of them!

Psstt! 
"Bila pulak lah time I untuk bertunang dan berumah tangga yek?"
Fuhh! Alamak! malunya!  :P
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, April 23, 2011

Majlis Pertunangan Asyraf Muslim dan Dayana

Salam.

Lastly, bertunang jugak lagi sorang artis nih.
I suka tengok muka dia.
Sweet jek.


Tak sabar nak tengok video pertunangan Asyraf Muslim dan Dayana.
Mesti cun habis lah!
Sebab CST Production yang jadik photographer rasmi they all.
Mesti gempak.
Anyway, Selamat Bertunang to both of you! :)



Pssst!
Nurul: Boleh tak I nak jadikan CST Production as my photographer untuk my wedding jugak?
Encik Bobo: Tak payah! Geng Tangan Kekok pun boleh buat lah!
Nurul: Cis! Sape tuh? Tak popular nya! Best sangat ke? Huh!


Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Jom tambah duit dengan ipanelonline!

Salam.

Kalau ada blog, tapi tak cari peluang untuk tambah pendapatan memang rugi. Janji, rezeki yang kita perolehi itu HALAL, I rasa takde salahnya. oke, untuk para pembaca di luar sana yang nak try untuk menambah pendapatan melalui internet. I ada caranya! Jom daftar ipanelonline.com untuk mulakan langkah pertama anda!

Klik untuk mendaftar sekarang!
iPanelOnline.com

Hanya jawab survey yang diberikan, dan mata ganjaran korang akan terkumpul!
Yang lagi best, korang boleh cash out segera tanpa ragu-ragu dan segalanya memang pantas!

Tak percaya?

Korang boleh tanya mereka-mereka ini!
Jom! Apa korang tunggu lagi tu?
Cepat sign up dan terus kumpulkan point korang hari ini!

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tutorial Border di keliling Blog

Salam.

Ada seorang rakan blogger request tutorial ini. 
So, better I share.
Kang kalau I tak share, kang I sendiri yang lupa. hihi!




tengok. kan ada macam border dekat keliling blog I kan?

oke. untuk buat macam yang I buat tuh, just follow instructions kat bawah ni yek.

First of all, korang kena pergi dekat Dashboard -> Design -> Edit HTML -> Tick Expand Widget Templates.

Tekan Ctrl+F dan cari code di bawah;



.content-inner atau .main-outer 


Then bila dah jumpa code tu, korang copy and paste kan code kat bawah ni betul-betul dekat sebelah code yang first tadi.



border: 3px solid #000000;


Then akan jadi macam ni;



 .content-inner { border: 3px solid #000000; 


atau



 .main-outer { border: 3px solid #000000;


Yang I highlight warna merah tu ialah warna border yang akan korang apply dalam blog korang. Untuk tukar warna lain, korang carik dekat [ HERE ] oke. Lepas tu replace je tau.

Ketebalan dan saiz tu korang boleh adjust sikit dekat 3px tu. Korang nak lagi tebal, guna lah 5px or nak lagi nipis, guna lah 1px. Tapi, biasanya standard orang guna 3px je. Dah cun dah. >.<

Lepas dah siap tu, korang preview dulu tau. Takut-takut ada error. Then, bila dah perfect tu, korang save la. 

Selamat Mencuba korang! =.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, April 22, 2011

Cleopatra Stratan

Salam.


Comel kan?
Geram gila tengok muka budak kecik nih.
Dah la comel, pandai nyanyi pulak tuh.
Sape tak geram!

Seriously, I minat gila dengar lagu-lagu dia.
Comel dan bersahaja!

Cleopatra Stratan (born October 6, 2002 in ChişinăuMoldova) is the youngest person ever to score commercial success as a singer, with her 2006 albumLa vârsta de trei ani ("At the age of 3"). She holds the record for being the youngest artist who performed live for two hours in front of a large audience, the highest paid young artist, the youngest artist to receive an MTV award and the youngest artist to score a #1 hit in a country ("Ghiţă" in Romanian Singles Chart).[1]

Sumber from Wikipedia

Jom layan lagu Numar Pin'la Unu pulak!
Klik play kalau nak dengar!

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, April 21, 2011

Cantik salah, tak cantik pun salah

Salam.


I tak peduli. 
Orang nak kata I cantik ke, I buruk ke.
Itu diorang punya pasal!

Asalkan, I tak kacau orang.
Then tak buat something yang tak baik.

Err...
Tapi kan......


Ada ke orang cakap I ni cantik????
-woi! jangan perasan lah Nurul!

=.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, April 20, 2011

Proses Membuang Lemak Tepu (UNTUK WANITA SAHAJA !!)

Salam.

Dah lama gila tak jogging. Since I start kerja, sampai lah ke hari ni. Adalah dalam 2-3 kali jerk pergi jogging. Tapi kan, bila melihatkan bentuk badan yang semakin naik secara mendadak, I teruskan niat untuk berjogging. Bukan jogging sahaja oke. Menari poco-poco dengan senam-robik sekali tau. HAHA! Jangan jeles oke! =.=

err.. ini aktiviti selingan oke. hihihi! :)

Gay. Terbaek dari ladang! Tah macam mana lah boleh jumpa mamat nih. huih!

Ni time nak tunggu senam-robik start. :)

Enjoy gila ah jogging petang tadi. Gila-gila. Siap main lumba jalan kaki. Siapa jalan paling laju. Siap pasang lagu kuat-kuat. Kitorang tak pandang dah orang keliling nak pandang. Siap main joget-joget kat atas dataran. Kelakar jek. Tapi yang tak leh blah, lepas jogging, terus lapar. Teringin nak makan bakso pulak tuh. HEHE! Ah, kira halal lah. Bakso boleh buang lemak jugak apa... :p

Famous gak kedai makan nih. Sedap lak tuh. Patut la ramai orang!

Ini saya punya BAKSO!

Makan bakso pastu minum Air Mata Kucing. Baru RM 5.50! Nyum3! >.<

oke. makan dulu yeah! =.=
 
oke. Kalau korang semua nak tips untuk kuruskan badan A.K.A nak buang lemak tepu, ikut lah macam saya! Lepas jogging, minum air masak, lepas tu baham lah apa benda yang korang nak baham. Tapi, untuk tips diet sihat, better korang jangan makan nasi. Confirm berkesan. Selamat Mencuba! tata! =.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, April 19, 2011

Ronggeng sambil buat IC baru!

Salam.

Penat. Esok dah la kerja pagi. Tapi sangat happy. Sebab dapat bersama Encik Bobo seharian. Beliau jugak yang temankan I buat IC baru. Yeay! Akhirnya dapat jugak I tukar alamat. Kalau tidak, IC I tu alamat masa I stay dekat KL dulu. Bukan main lama lagi. Tapi beliau sabar menanti. =.=

Ini IC lama I. Muka inesen jek. Tapi chumel lah jugak.

Ini IC baru. Muka hodoh gila. Yarkz! Tak suka!

Oke. Posing jap. 

Lawa gak lanscap JPN nih.

Dah penat tunggu I buat IC, kitorang pergi Jucso untuk melantak. Lepas dah makan KFC, kitorang release tension jap dekat karaoke. Dah lama tak karaoke, semua nyanyi lagu tah apa-apa.

Comel gak patung nih! :)


oke. sila mute kan sound anda kalau tak nak dengar suara I yang merdu ya amat tuh! HAHA!

For the conclusion, hari ni I rasa sangat happy. Next week I akan pindah ke rumah baru. So, siapa-siapa yang ternampak kelibat I di kawasan berhampiran rumah korang tuh, sila lah tegur ya! Sebab I tahu, ada blogger yang stay dekat area tuh. oke, tata! ;)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, April 18, 2011

Blog Baru Encik Bobo

Salam.

Hey korang!
Jom lah lawat blog baru Encik Bobo !
Beliau dah ada blog sendiri tau.

Tak banyak pun yang beliau update.
Sebab blog beliau masih under construction.
Tapi korang dah boleh follow yek.

Click http://ariefsohod.blogspot.com/ untuk pergi ke blog beliau.
Support lah beliau! Tata! =.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, April 17, 2011

J.Co plus Coolblog = Love ♥

Salam.

Apa perasaan korang, bila korang dinner dengan dua benda nih?




J.Co dan Coolblog !

Yummy! sungguh enak sehingga menjilat jari! =.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Kaki Kipas

Salam.

Senang je kalau nak naik pangkat kalau pandai bodek bos.
Huh! Kaki kipas punya budak!

Itu perumpamaan. 
Atau dalam kata lain nya peribahasa.

Tapi I tak nak cerita pasal kaki kipas yang itu.
Sebab I pun kaki kipas jugak.
Tapi bukan kuat bodek.

I kaki kuat guna kipas.
HEHE.
Boleh?

Seriously.
I tak boleh tidur kalau takde kipas.

Since bilik I takde kipas, 
selama ni I tidur dekat living hall jek.

Tapi sekarang, 
I dah ada kipas.
HAHA!



Ini kipas baru saya! =.=

Semalam Encik Bobo balik.
Beliau belikan I kipas.

Sebab I selalu mengadu dekat beliau yang I selalu panas.
Maybe sebab tu I cepat naik angin dan marah-marah kot. hiks!

Oleh sebab tak sanggup nak dengar I memekak lagi,
beliau pun beli lah kipas yang chumel itu.

Terima kasih Encik Bobo ku sayang!
ILYSM sayang! > o <
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™