Wednesday, May 18, 2011

Home » , , » Tukar Pakwe/Makwe baru lagi!

Tukar Pakwe/Makwe baru lagi!

Salam.

Seharian tidur, malam baru ada hati nak online. Semalam, I pergi kerja dalam kehujanan. Tapi nasib baik I tak demam. Buat kerja pun smooth jek. Tahu-tahu, dah pagi. Syiok ah!

Tadi masa I mula-mula online, I buka FB dulu. Macam biasa lah, I tengok ada beberapa 'Friend Request'. I approve jela macam biasa. I tengok semua pompuan. 

Tapi rupa-rupanya, dalam banyak-banyak list 'Friend Request' tuh, rupanya ada seorang pompuan nih awek baru member I. Huih! Tak sangka, bertukar lagi makwe dia. Rasa nya, baru tahun lepas kitorang pergi wedding one of my friend. Time tuh, dia bawak awek lama dia. Tak sangka, tahun ni, dah bertukar pulak awek dia. Hmm. Sukati kau lah.

Actually, tak salah pun nak tukar boyfriend or girlfriend. As long, korang setia sudah. Yang lepas tu, lupakan. Mesti ada something yang buat korang break up kan? Takpe, masing-masing ada alasan tersendiri kan. Itu lumrah.

Kadang-kadang, bertahun-tahun kita bercinta dengan orang tuh. Tapi tiba-tiba kita kahwin dengan orang lain. Time tuh, toksah lah nak pelik. Sebab dah banyak example yang I jumpa.

So, dalam bercinta nih kan, tak payah nak mengharap lebih-lebih sangat. Mana tau, satu hari nanti, dengan orang lain pulak jodoh kita?

Dan..

Untuk sesiapa yang rasa-rasa nya dah berkenan kat makwe korang tuh, better cepat-cepat lah cop. Kang tak pasal-pasal ada yang rembat, time tu baru nak gigit jari. Baru padan muka!



Untuk Encik Bobo, I dah nak jadik pengapit nih.
Orang tua-tua kata, sape yang jadik pengapit,
jodoh dah dekat.
So, cepat-cepat lah ye.
=.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

6 Chumel(s) comment ヅ:

dak eina said... [Reply Here Bebeh!]

i ingatkan u yg tukar2 pakwe td.. ngee :D

Cik Ezy said... [Reply Here Bebeh!]

tula.. kalo dh jdoh..
kapel ngn org laen.. kawen ngn org laen..
hehe

emieysandra said... [Reply Here Bebeh!]

dh xde jodoh, kne bertukar jugak =.="

Nurul chumel said... [Reply Here Bebeh!]

@dak eina

alamak!
kalo tukar, mana I nak campak Encik Bobo tuh?
hehe.. :)

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™