Friday, June 3, 2011

Home » , , , » Pink is Chenta! ❤

Pink is Chenta! ❤

Salam.

Entah kenapa. Bila kita berkata tentang chenta a.k.a cinta, mesti warna dia merah jambu. Merah jambu, cam tak best plak. oke, PINK. Pink lebih sinonim dengan wanita sebenarnya. Kerana warna itu sendiri melambangkan kelembutan dan kesopanan yang dimiliki oleh seorang wanita.

Victorias Secret Pink Love

Seriously, dulu I benci warna pink. Entah kenapa I rasa warna pink tuh macam warna fondan! Sedangkan, sebenarnya dalam hati I menidakkan hal itu. Pernah satu ketika, ex boyfriend I bagi I tudung warna pink. I marah beliau. I campak tudung tuh balik kat muka beliau. Kejam nya I waktu tuh. Gara-gara tak suka warna pink. Padahal, itu hadiah hari lahir I yang ke 18 tahun. I ingat lagi detik tuh. Perangai tak senonoh betul!

Tapi sekarang, I mengaku yang I sangat in love dengan warna pink. Pink lambang cinta. Pink lambang kedamaian. Pink lambang kasih sayang. Pink lambang wanita, yang sememangnya memang sinonim dengan kelembutan dan keayuan.

Now, korang tengok jelah blog I. Warna apa yek? ... :)
Sesungguhnya, kita takde hak untuk melanggar lumrah alam. Lumrah yang diciptakan tuhan untuk diri kita. Lumrah yang mengiyakan bahawa wanita itu memang hatinya lembut. Sekeras mana pun hati wanita tuh, seumpama bagai kerak nasi. Bila dicurah air berkali-kali, maka lembut lah ia. 


So, apa warna kegemaran korang pulak??? 
Tanya hati, jangan ikutkan perasaan. 
=.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

15 Chumel(s) comment ヅ:

Lissa said... [Reply Here Bebeh!]

heeee. lisa pun suke pink!:)

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@intanurulfateha

kakak chumel yg dah berjaya wat apam polka dot! kan best kalau ada warna pink! :)

Aida Azryn said... [Reply Here Bebeh!]

hehe. aida dulu pun xske pink but now ske. ;)

Sarah Naiema said... [Reply Here Bebeh!]

dulu sara minat red n oren..
skunk sejak da ad blog, pink paling comel..hehe

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Sarah Naiema

yeah! dulu I minat purple, skng I minat gila ngan pink! :)

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™