Thursday, July 21, 2011

Home » , , , » Contest Loving Couple

Contest Loving Couple

Salam.

* Contest Loving Couple by Syieda Joy


Bila dapat tau ada contest yang macam ni, I terus tergerak hati nak join. Lebih-lebih lagi contest nih adik cayang I nih yang buat. So, ada lah semangat sikit nak menaip. Whatever la apa orang nak kata. Yela, blog Nurul neh suka story pasal pakwe dia je. Kalau pakwe dia tuh hensem macam Brad Pitt takpe gak. Ahh. Rubbish! Suka hati I lah kan nak story pasal apa. Tak nak baca, korang tak yah baca betul tak? HAHA!

Oke. Bercerita pasal pakwe, boyfriend, chenta hati, cayangkite, encik chenta, encik bobo, dan seantero dengannya. Semua adalah pasal seorang insan yang sama. Truly, when I start blogging, dia lah buah hati I. Takde yang lain. Even before this, memang I banyak ex-ex boyfriend yang lama. Tapi tu sebelum I start blogging. *kantoi_suda. HAHA! 

Pengalaman manis? Hmm. Terlalu banyak. Tak kurang hebatnya dengan pengalaman pahit. Banyak sangat. Tak tahu nak cerita yang mana. Even kami baru 3 tahun menjalani hidup sebagai *cikchenta-encikchenta, tapi dah banyak sangat pahit-manis, hitam-putih, suka-duka yang kitorang dah lalui. Tapi alhamdulillah, ianya dapat diharungi dengan tabah dan sabar. Berkat doa korang semua, yang sentiasa berada di sisi I bila kami ada masalah. Sampai lah terterbitnya blog ini. #http://nurulariefinlove.blogspot.com/


                                                   *sweet macam gula-gula!

I kenal dia since I study dekat Politeknik lagi. Korang bayanglah. Start dari first sem, dia usha I, tapi kitorang just kawan macam biasa jek. Bila I tanya dia, kenapa dari dulu tak bagitau awak suka dekat saya? Dia jawab apa tau. "Saya tak suka lah nak kacau awek orang.." Haaaa.. sadis ayat dia. Kan I dah cakap, memang dulu I ramai ex boyfriend. Tak terbilang banyaknya. Tapi start from 14th July 2008, semuanya dah berubah.....

Nak tahu macam mana mulanya cinta antara kami? ohh. nak cerita memang panjang. Tapi apa kata I pendekkan jek. Apa kata korang tengok video nih dulu. Confirm korang akan faham serba sedikit perjalanan cinta kami. 


Kisah cinta kitorang nih, memang boleh buat telenovela. Gila ah. Tak sangka I akan hidup sejiwang ini. Tapi bak kata orang tua-tua, jiwang tuh normal. Kan cinta itu buta. Tak kisah siapa orang tuh, di mana kita jumpa dia, yang paling penting, kalau dah sayang, macam mana teruk orang tuh, di mata kita dia adalah PERFECT! Jom baca novel cinta paling hot yang pernah I terbitkan sebelum ini. 

# Korang pernah tak rasa macam nak gila?
# Cinta Honda Tak Berbumbung
# Auwww! Sweetnya cinta kamu!

Oke. Enough. Pasal cinta nih tak boleh story lebih-lebih. Kang ada yang cakap Nurul nih gedik. Story pasal pakwe sampai tak hengat dunia. HAHA! Whatever lah. Yang penting, dalam cinta perlu ada kejujuran, percaya dan keikhlasan. Seagung mana pun cinta korang, tapi korang lupa pada yang esa, tak guna jugak kan? oke. Done kisah cinta kami. :)

Awal cinta adalah membiarkan orang yang anda cintai menjadi dirinya sendiri dan tidak mengubahnya menjadi gambaran yang diinginkan. Jika tidak, anda hanya mencintai pantulan diri sendiri yang ditemukan dalam dirinya. Hanya diperlukan waktu seminit untuk menafsir seseorang, sejam untuk menyukai seseorang dan sehari untuk mencintai seseorang tetapi diperlukan waktu seumur hidup untuk melupakan seseorang..

# Special dedicated to Syieda and Muncit. Semoga kalian tabah menghadapi rintangan sepanjang kisah cinta kalian. Love each and everyone of you is important. :)

Tag kawan-kawan tersayang!
* Emieysandra
* Shara Bunga
* Intanurulfateha
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

10 Chumel(s) comment ヅ:

syieda_joy said... [Reply Here Bebeh!]

wow note pink akk sgt bermakna..so sweet la akk bt clip tu..syieda suke!! ^_^

ok akk tima kasih joint..

smoga akk dgn cik abg akan ke jnjang pelamin secepat mungkin. amin

Pupel Liyana said... [Reply Here Bebeh!]

kantoi cerita cinta kawan sekolah :) hye.. saya dulu satu sek dengan bf awak tp tak lama ingat2 lupa sekali tu tengok muka dye saya rasa saya kenal.. tp dah lupa nama ehhehe :) nice story :) semoga sampai ke jinjang pelamin amin :)

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@syieda_joy

insyaAllah syg.
doakan yek!
bagi akak menang tau! :)

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Pupel Liyana

InsyaAllah.
tak sangka awak kenal bf saya.
maybe lepas ni kite leh jumpa?

Liyana Aziz said... [Reply Here Bebeh!]

auchhhhh!!! sweetnya... dah dapat result belum? baru baca ek?

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Liyana Aziz

belum lagi.
3 august baru tarikh tutup.
:)
wish me luck! =.=

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™