Sunday, July 24, 2011

Home » , , , , , , , » Kau kalau tak menyusahkan aku sehari, memang bukan kau lah kan?

Kau kalau tak menyusahkan aku sehari, memang bukan kau lah kan?

Salam.

Sorry korang. Tajuk entri I kali ni memang panjang. Entah la. Dekat siapa lagi I nak mengadu kalau bukan dalam blog? Actually, I takde lah marah sangat sebenarnya. Sebab I dah cool down. Kejadian nih terjadi actually dalam waktu kerja. Yes. Memang betul. Kita tak boleh nak campurkan hal peribadi dengan kerja. Tapi macam mana kita nak concern kerja, kalau attitude kita sering di perkatakan? Teruk sangat ke I nih?


Setiap orang, masing-masing ada attitude masing-masing. Tak perlu lah nak tegur orang lain, kalau diri tuh belum perfect lagi. Hey, mana ada orang yang perfect dalam dunia nih? Nabi Muhammad sendiri tak mengaku diri beliau perfect. Inikan kita, insan biasa. So, kalau dah tau diri tu pun ada kelemahan, tak payah lah nak eksen!

Bercakap pasal attitude. Kalau korang nak tahu, masa performance appraisal I tahun lepas, I telah di-label-kan sebagai seorang staff yang *bad attitude. Eh, sebelum tuh. Korang tau tak performance appraisal tuh apa benda? Oke. Yang tahu, takpe. Kepada yang tak tahu, performance appraisal tuh macam penilaian yang dibuat oleh majikan korang, untuk menilai sejauh mana prestasi kerja korang. Sama ada baik ke, teruk ke, sederhana ke, what so ever lah kan. Kalau baik, banyak lah gaji korang naik. Kalau teruk, ciput lah gaji korang. Macam tuh lah alkisahnya.

Macam mana I boleh di-label-kan sebagau staff yang *bad attitude? Hmm. Entahlah. Tapi bagi I, I tak salahkan orang lain, melainkan seorang staff tuh. I tak kira. I dah kenal sangat perangai dia. Attitude dia sebenarnya lagi teruk dari I. Suka bodek bos. Mentang-mentang lah dia paling senior, dia ingat dia boleh buat apa yang dia suka? Apa je yang kitorang buat, ada je salahnya. Orang yang macam ni lah yang selalu memecah-belahkan sesuatu kaum. Depan nampak baik. Pijak semut pun tak mati. Belakang, perangai macam hantu. Hantu pun kalah lah oi.

Bila kitorang mula bersuara, kitorang jugak yang dipersalahkan. Macam lah kitorang nih tak boleh bersuara. Dia sorang je yang boleh mengadu-ngadu dekat bos. Bos kena dengar cakap dia jek. Abis, where is our rights? 

Kalau nak cerita pasal benda nih, memang takkan habis. Tapi I memang bengang dengan perempuan tuh. Tak habis-habis nak menyusahkan hidup I. I datang kerja kadang-kadang tengah happy-happy nih, suddenly dia spoil mood I. Terus I bad mood sampai I balik. Hampas betul perangai. Tau lah kau tu dah ada anak, orang lain pun beranak jugak. Ada jugak family, ada masalah sendiri. Tapi jangan lah kerja nak buat orang moody jek. Pentingkan diri sendiri. Pandai pulak cakap, we all work as a team. Tapi kau yang melebih selfish mengalahkan orang lain. 

Ya Allah. Semoga orang yang maksudkan tuh akan sedar dengan kekhilafan yang dia dah lakukan. Kembalikan dia ke pangkal jalan. Bersihkan hati dia. Jangan lah penuhi hati dia dengan perasaan hasad dengki. Semoga dia akan berubah suatu hari nanti. Aminnnnnn.. ^__^
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

6 Chumel(s) comment ヅ:

Zetty Selamat said... [Reply Here Bebeh!]

saba ye nurul!
ade hikmahnye tuh.
biarla si mulot longkang tuh.
jangan d layan.

eh eh, bos i cakap i bad attitude gaks!
hahahah!
dia cakap i bgado dgn dia la.
tak respek dia la apela.

tapi i plik, knp nk burok2kan i, walhal keje dia sume setel even i ckp i tanak wat.

then, sorang staff unit kitorang lg hebat!
dalam seminggu, mesti ade 1 @ 2 hari tak dtg keje.

tapi itula yg paling dia sayang

wat the fish mennn!!!

hahaha!
ter emo laks



:P

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Zetty Selamat

tu la pasal.
kerja semua beres.
tp bising2 macam la kita tak reti wat keje.
kalau dapat satu mistake I, wah, 1 ofis dia canang. hampas tol!

Aida Azryn said... [Reply Here Bebeh!]

huhu.. sabo je la kan.. -___-

syieda_joy said... [Reply Here Bebeh!]

sabar tau akk..ini dugaan ni^_^

nti bulan posa lg lah akk kena sabar tau? tahan je, pekakkan telinga..nanti diam la org tu..

ingat cik abg syunk salu ^_^

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@syieda_joy

tgh sabar lah ni dik.
kalau tak sabar, dah lama dah berhenti dari situ. :(

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™