Saturday, August 6, 2011

Home » , , , , » Mood ke laut.

Mood ke laut.

Salam.

Pejam celik-pejam celik, dah hari sabtu. Ada satu malam lagi untuk berjuang menamatkan over-night shift. Ahh. Shift yang paling I benci. Yang I suka, just allowance yang dia bagi tuh jela. Tuh pun bukan banyak sangat. Sighh....

Siyesly, I rasa macam takde mood sangat-sangat. Dengan tak cukup tidur nya, puasa, pastu sakit perut pulak tuh. Adooi. Apa lah yang I makan semalam sampai sakit perut nih. Setahu I, I just berbuka dengan air soya jek semalam. Takde selera punya pasal. Dah lah bergaduh dengan pakwe. huih! Benci betul!

Kenapa ye, bila kita takde mood macam nih, kita akan cepat rasa down, menyalahkan diri sendiri dan rasa fade up sangat? Kenapa yek?

Tengah hari tadi, masa I sedap-sedap tidur, I dapat call dari salah sebuah hotel nih. Last month I ada interview dekat situ. Orang tuh cakap, dia offer I position yang I mintak tuh. Basic salary dia lebih tinggi dari Avillion. Tapi point dia tak berapa nak best sangat. Sebab dekat Avillion, I dapat point yang lagi tinggi dari tuh. Macam mana nih, I nak amek ke nak reject offer tuh? Last three month, I dah reject Hotel Holiday Inn. Position boleh tahan, salary tinggi gila, tapi entah kenapa I reject. Dah la kerja tuh office hour. Memang best lah senang cite. Maybe I terpengaruh dengan cakap-cakap orang lain kot. huh..

Ya Allah, tension nya! tolong lah bagi semangat dekat I untuk terus berjuang mengharung liku-liku kehidupan ini. Now, I hanya mampu bersabar dan terus berdoa agar jiwa I semakin tenang. :'(

p/s : Lagi 2 jam nak berbuka puasa. Tapi mood ke laut. Rasa malas nak makan. Malas nak masak. Order Mc'D lah! =.='
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

5 Chumel(s) comment ヅ:

ninie_azriena said... [Reply Here Bebeh!]

dear..sabar ye..
mgkin tu dugaan untuk nurul di bulan ramadhan ni..
insyaallah, akan tiba satu tawaran di luar jangkaan nurul suatu hari nanti..=)

jom join bloglist ninie :) http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/08/ninie-azriena-ajak-join-bloglist-teruja.html

Zetty Selamat said... [Reply Here Bebeh!]

sayang,

1 - kenapa ne? saba ek. mebi nak bendera merah kot? tak pon u tak makan smlm, tuh yg saket pewot. menom air soya je kan? hurmm. takmo cedey2. :)


2 - i tak brani nak bg idea sbb i mmg zero psl ne. tapikan, knp tolak holiday inn dlu? ermm, mebi bukan rejeki kan? takpela, u pk elok3, skrg ne u tgk stress sgt2 kan? amek masa, da bek dgn bf nti, try diskus dgn dia offer tu oke ke tak. oke?




jangan stress2 k. kalau u stress, nanti u tak sehat, kalau u tak sehat, i susah, kenapa i susah? i susahla sbb u saket n stress, u tak dapat nak menumpukan sepenuh perhatian terhadap LIMA ASSIGNMENT i tuh. kan?



jadik, chill. muwahh kat dahi!














hahahaah!!! cepat wat assignment!!
lalalaalaa~

Zetty Selamat said... [Reply Here Bebeh!]

sayang,

1 - kenapa ne? saba ek. mebi nak bendera merah kot? tak pon u tak makan smlm, tuh yg saket pewot. menom air soya je kan? hurmm. takmo cedey2. :)


2 - i tak brani nak bg idea sbb i mmg zero psl ne. tapikan, knp tolak holiday inn dlu? ermm, mebi bukan rejeki kan? takpela, u pk elok3, skrg ne u tgk stress sgt2 kan? amek masa, da bek dgn bf nti, try diskus dgn dia offer tu oke ke tak. oke?




jangan stress2 k. kalau u stress, nanti u tak sehat, kalau u tak sehat, i susah, kenapa i susah? i susahla sbb u saket n stress, u tak dapat nak menumpukan sepenuh perhatian terhadap LIMA ASSIGNMENT i tuh. kan?



jadik, chill. muwahh kat dahi!














hahahaah!!! cepat wat assignment!!
lalalaalaa~

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Zetty Selamat

syg, thanks for ur spirit.

1) maybe yg bendera merah tuh betul kot. sebab kita dah dapat banyak batu-batuan kat muka neh! cis!

2)hmm.yg ni mmg kita failed! nak pkey tp kepala otak tetap serabut.

Assignment apa yg lima tuh?

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™