Thursday, September 22, 2011

Home » , » Interview, open house. Segalanya dalam sehari!

Interview, open house. Segalanya dalam sehari!

Salam.

Penatnya hari neh. Semua benda I buat dalam masa sehari. Gila ah. Hari neh I kerja morning shift. So, for sure lah I bangun awal gila kan. Pukul 5.45 pagi I dah bangun. Pergi kerja dengan muka toya dan mengantuk. Dah la siap berbaju kurung bagai. Almaklumlah, nak pergi interview terus lepas balik kerja. Interview lagi?? Haa. Mesti korang semua dah muak kan dengan cerita I dan segala bagai interview neh. Kan I dah cakap, I memang tak pernah jemu pergi interview

Kali neh, I try my luck to interview with Sudong Sdn Bhd. Sudong neh adalah sebuah syarikat telekomunikasi based in Singapore. Actually, my house mate lah yang suggested I kerja dekat sini. Lagipun, I tahu if I work with this company, I mempunyai peluang yang cerah untuk menambah pendapatan. Siyes, salary dekat Sudong neh memang masyukkkk... But, nak join this company bukan senang tau.

I sampai dekat Sudong Sdn Bhd dalam pukul 3.40 petang. Luckily I dah fill up form awal-awal and pass it to my colleague. So, datang datang jek tak payah fill up form, terus tunggu turn nak interview. Tapi tuh pun lama gila. Dah la office dia sejuk gila. Cis. Memang menggigil lah I kan. Keluar keluar carik toilet. HAHA!

Kali neh, interview dia agak mencabar. Banyak test yang I kena buat. Firstly, spelling test. Ada lima sentences yang sangat panjang dan jarang didengar yang I kena spell. Nasib baik I ada basic knowledge in English. Kalau tak, memang tak pass lah kan. Secondly, I dibawa untuk interview dengan Human Resource Executive. Totally in English. Selain dari berbual dalam bahasa Inggeris, I kena kemukakan opinion dan nyatakan ciri-ciri yang harus ada sebagai Customer Service Officer. Thirdly, I kena jawab soalan berdasarkan petikan yang diberi. Then, kena buat short essay tentang contact service provider. And lastly, listening test. I kena dengar betul betul perbualan telefon antara CSO dan Customer. 

Pergh. Memang tough lah kan syarat syarat untuk join this company. Nak salary sedap, memang lah macam tu kot. I nak sangat join this company sebab they all will move to Jalan Tun Sri Lanang on October. So, dekat sikit dengan rumah I. Jalan kaki pun tak kisah. 

Dah habis buat test test yang banyak tuh, jam pun dah pukul 6 petang. They all suruh I datang untuk second interview with team leader esok. Tapi, I cakap I kerja. Memang not suitable dengan masa kot. Esok I kerja pukul 11 pagi, then balik pukul 7 malam. So bila masa pulak I nak pergi? Then, they all kata never mind. They will process my data first, and will call me back for the second interview arrangement.

I keluar dari office Sudong tuh dalam pukul 6.15 petang. Then terus pecut balik rumah and terus shoot pergi Merlimau. Aunty kesayangan I buat open house lah pulak. So, I terus shoot pergi sana. Sampai sampai jek dah maghrib. So lepas solat, I pun melantak apa yang ada. Sebab sangat lapar. HAHA! Teruknya!

Banyak sangat aunty I masak tadi. Ada nasi himpit, rendang, kuah kacang, bihun sup, bubur chacha, haisyy.. macam macam lah. Nak sebut memang tak habis lah! Yang penting, I tengah kenyang sekarang neh. 

So, bila dah kenyang, I terus bungkus apa yang patut, and terus balik rumah sewa. Sampai rumah terus mandi and mengadap lappy terchenta! Then now, I rasa mengantuk. Nyte korang! Tido dulu! >.<"
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

7 Chumel(s) comment ヅ:

Sidiq said... [Reply Here Bebeh!]

dpt ker keja sudong tue???

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Sidiq

baru nak pegi second interview.
hope dapat. doakan la.

Doktor Cinta... said... [Reply Here Bebeh!]

awk dpt x keje tu?sush x intebiu tu

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Doktor Cinta...

interbiu sudong mmg susah.
tak pegi lagi second interbiu.

Alif Je said... [Reply Here Bebeh!]

Sy da kne 2nd iv tu.. Die pass form pd hr.. Hr ckp nnt die call.. Rsau x dpt ni

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™