Monday, October 10, 2011

Home » , , » Almond Chocolate Chip Cookies dan Karipap Chenta Hatiku!

Almond Chocolate Chip Cookies dan Karipap Chenta Hatiku!

Salam.

Dua hari lepas, I buat cookies. Almond choc chip cookies. Macam tak percaya I buat cookies kat rumah sewa. Siap pinjam oven dekat makcik sebelah. Semangat nak buat cookies katanya. Bagi I, cookies neh adalah cookies yang sangat senang dan sedap. Kalah biskut Famous Amos tau! Siyes. Memang sedap. Puji diri sendiri tak leh blah.

I buat cookies neh atas bantuan kawan baik I, Mira. Dia neh memang pakar buat biskut, kek, masak masak. Dia lah paling rajin dalam rumah neh. Bab masak, pass jek dekat dia. 


Sesi memukul butter.

Wah. tadaa! dah siap cookies terbaek idaman malaya!

Semalam pulak, I buat karipap kentang. Pakwe I majuk oii sebab time dia ada kat sini, I tak buat pun karipap. HAHA! Nak buat macam mana, takde masa kan. :'P Malas sebenarnya. Sebab kena buat inti lah, buat doh nya lagi. Kena uli uli. Kena kelim. Tapi semalam tiba tiba plak I jadik rajin sebab teringin sangat nak makan. :)

Karipap chenta hatiku terbaek! :')

Siap post komen macam tuh kat fesbuk! ngee. >.<"

Yang best nya buat karipap kali neh, budak rumah I semua kata sedap. Tak tahu kenapa. Padahal banyak barang yang tak cukup tuh. Kulit luar dia, sampai ke hari neh rangup. HEHE! Ada lah tips nya. Tak rugi I tolong mama buat karipap hari hari lepas habes diploma dulu. Hasilnya boleh buat bisnes neh! Ka-Ching! $$$

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

8 Chumel(s) comment ヅ:

Eida Arina said... [Reply Here Bebeh!]

wah!!!!!!!!!!!!!!bestnya!!!!!!!!

follow kak...cantik la blog kak ni...dengki I...hihi :)

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Eida Arina

thanks.
jgn la dengki2. tak baek tau.
hehe... :)

ieda =.= said... [Reply Here Bebeh!]

bestnye akak..makin btambah syg la cik abg tu.. hikhik.. ade gurl2 yg pndai masak.. ^_^

biskut yg atas tu sedap x akak? nak mntak akak buatkan la..^_^

Lydia Shaizrina Shukri said... [Reply Here Bebeh!]

bestnye... nk join makan n wat .. ehhehe

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@ieda =.=

hehe.. mesti la sedap!
kalau tak, takleh masuk blog. malu!
hehe.. :)

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™