Tuesday, October 11, 2011

Home » , , » hai hai streamyx! bai bai maxis broadband!

hai hai streamyx! bai bai maxis broadband!

Salam.

♩ ♪ ♫ Senangnya dalam hati, rumah sewa ku dah ada WiFi! ♪ ♫ ♬ ♭

Bukan main girang lagi hati I. Excited gila bila dah dapat connected WiFi dekat dalam rumah sendiri. Lepas neh, takde lah I kepoh kepoh nak merungut bil maxis broadband selalu mahal sebab kena topup quota data. HAHA! Lepas neh I boleh online secara unlimited tanpa sebarang gangguan tidak munasabah!

Actually masa I sign up TM Streamyx hari tuh, staff TM cakap diorang akan datang pasang within 1 week. Tapi, semalam staff kontraktor TM dah call, buat appointment nak pasang bila. So, I cakap lah pasang hari neh. Sebab I ada kat rumah masa siang hari. Malam I kerja. 

So, tadi I tunggu punya tunggu, orang tuh tak sampai sampai pun. Memang berangin lah kan. Housemate I yang sorang neh memang naik hangin lah kan. Dia pun mintak lah no phone kontraktor TM tuh. Dia call orang tuh. Then orang tuh cakap nak pasang esok sebab hari neh dah tak sempat sebab dah petang. Member I sorang neh memang garang. Dia memang suka fight for our right. Dia cakap, "Mana boleh. U all kena datang jugak. Dah buat appointment, orang dah tunggu kat rumah, u all senang senang jek nak ammend appointment tuh. Kitorang semua kerja esok. I nak u all datang hari neh jugak!"

HAHA! Fussy gila kalau dapat customer macam housemate I neh. So nak tak nak, kontraktor tuh terpaksa la datang gak walaupun hari dah nak senja. Ala, bukan lama sangat pun dia pasang. Kejap jek dah dapat connected WiFi. Puas hati kitorang!

Lepas neh, korang akan nampak I akan sentiasa online. Yeeeha! Still dalam mood excited! :')
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

2 Chumel(s) comment ヅ:

Anonymous said... [Reply Here Bebeh!]

salam dari ping busok..haha

nak cite hal busok ttg stremyx ni..saya penah guna selama 3 thn then tpt saya selalu ada kecurian kabel semjak dua ni..then puas dah org tm reper..hilang balik last2 diorang give n wat dek jek tp bil jalan cam bese walo kita tk guna..dia ttp suh byr..dah rm 500..then baru dia adjustamount tu sbb dia dh computerized bil tu..tah pape..harap2 awk tk laui experience mcm saya..la ni saya pake maxis brodben..

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Anonymous

thanks for the info.
I akan lebih berhati2.
thanks yek.

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™