Monday, October 31, 2011

Home » , , , , , , » My Nuffnang Story

My Nuffnang Story

Salam.

Photobucket

Kalau cakap pasal Nuffnang, rasanya ada ke blogger yang tak tahu? Kalau ada yang tak tahu tuh, thats mean korang neh adalah seorang blogger yang ketinggalan jauh. Mana ada blogger yang tak letak advertisement dalam blog sekarang neh? Unless if blogger tuh saja saja tulis blog just for their own reads only. But nowadays boleh kata rata rata blogger kat luar sana dah pernah sign up akaun Nuffnang kan?  Even sekarang they all dah tak guna khidmat Nuffnang. Tapi tipu lah kan kalau asal usul traffic blog diorang tak dibantu oleh Nuffnang.

Story pasal Nuffnang neh kan, macam macam perkara pahit manis yang I dah lalui sejak bersama Nuffnang. Bila traffic blog jatuh merundum, buffered earning beratur berderet deret dalam blog, bila status glitterati I ditarik balik then terus tukar jadik ordinary. Semua tuh kenangan. Memang macam macam perkara boleh terjadi bila kita addicted dengan sesuatu benda tuh. Korang boleh baca balik entry entry lama I yang berkaitan dengan Nuffnang neh kat sini. << HERE >>

Bagi I, jadik blogger neh sangat mudah. Just sign up for free, dan korang dah jadik blogger! Tapi, komitmen yang korang nak bagi tuh yang payah. Komitmen apa? Erm, korang pikey lah sendirik. Status dalam Facebook pun kadang kadang boleh jadik tajuk entry. Kelakar kan? Tapi itulah hakikat. Sometimes, ada jugak I dengar desas desus yang artis artis neh tak suka sangat dengan blogger. Sebab blogger neh kan kena jadik kepochi. Pantang ada issue hot sikit, terus update. Padahal diorang tak tahu, semua tuh untuk pancing traffic readers jek, bukan untuk memalukan sesiapa. Tapi kalau dah memang story tuh betul, apa nak heran. Kata public figure. Mesti lah kena ada kait mengait dengan satu dua kontroversi. Barulah #retis!

Bila dapat earning berlambak lambak dari Nuffnang, I pun berkobar kobar nak terus blogging. Kawan kawan blogger I pun makin ramai. Join gathering INI, join gathering INI, makin ramai kawan kawan I. Sampai kitorang siap buat blog together-gather! Beautiful Little Monters. Tapi tak aktif sangat dah, sebab masing masing busy dengan blog masing masing. ngeee... :P

Bila Nuffnang bagi chance I tulis pasal perjalanan hidup I bersama Nuffnang neh, I memang teruja nak tulis. Mana tak nya, I kan memang suka bab-bab awards neh. I taip semua neh untuk Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 lah. Untung untung, boleh I pergi event gilang gemilang tuh. Boleh jumpa ramai #retis-retis yang famous famous! oke fine, berangan. I dapat email dari Nuffnang tadi, tuh yang cepat cepat taip entry neh.

Hope I dapat join event tuh. Korang nak join jugak? oke, click sini http://awards.nuffnang.com/2011/win-exclusive-invites/ then taip lah entry panjang lebar macam neh. InsyaAllah, kita akan jumpa di sana. Wish me luck! >.<"
Come 16 December 2011, 500 bloggers from around the Asia-Pacific region will flock to Kuala Lumpur, Malaysia for the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 in Putrajaya Marriott. The Awards aims to not only honour the region's best bloggers, but also to bring together blogger communities from across Asia-Pacific. The Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards is brought to you by Volkswagen Malaysia and Putrajaya Marriott.
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

3 Chumel(s) comment ヅ:

AzlanAyu said... [Reply Here Bebeh!]

AYU JUGA AKTIF KAN NUFFNANG...TP XBAPA PAHAM SGT NGAN NAFNANG NI..MKSD SY AGAK XPAHAM DGN KEHENDAKNYA...MCM MANA NK BG BYK EARNING KITA?PASTU APA YG PERLU KITA WAT NGAN NAFNANG NI SBNRNYA?PERLUKAN BANTUAN SESGT SGT :)

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@AzlanAyu

try google benefit nuffnang.
confirm ia byk membantu. :)

Chocolate said... [Reply Here Bebeh!]

jom join lucky draw ni!!

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2011/10/25-things-random-giveaway-by.html

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™