Tuesday, October 4, 2011

Home » , » Tutorial Icon sebelah bloglist

Tutorial Icon sebelah bloglist

Salam.

Tutorial kali neh, adalah tentang bloglist.
Kalau kita tengok selalukan bloglist kita mempunyai icon yang tak sama kan?
So, now meh I ajar macam mana nak letak icon comel-comel sebelah bloglist korang yek!


Firstly, korang pergi dekat edit bloglist. Un-tick pada kotak icon tuh.


Dah siap. Lepas tuh pergi design >> edit html >> tick expand widget
Ctrl+F 
]]></b:skin>

Lepas tuh, copy coding kat bawah neh, paste kan ATAS ]]></b:skin>

sidebar ul li {background:url("URL GAMBAR ANDA") no-repeat 2px .25em;margin:0;padding:0 0 3px 16px;margin-bottom:2px;text-indent:7px;line-height:1.3em;}

Tukar URL GAMBAR ANDA tuh dengan url icon comel comel korang.
Boleh carik dekat sini  http://www.glitter-graphics.com/
Preview, then save!
Selamat mencuba! >.<"
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

10 Chumel(s) comment ヅ:

❥Lolita~Lampickaa❥ said... [Reply Here Bebeh!]

hai saya cari edit blog list tak jumpa la puas saya cari mcm mana ye??

SSsyAzwAni RahiMIn St0rY said... [Reply Here Bebeh!]

saye x jumpe porn edit blog list .
kat mane ?

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@SSsyAzwAni RahiMIn St0rY

Dashboard>>Design>>Page Element
Pastu,

pergi dekat gambar spanar dekat kotak yg tulis bloglist tu. Jumpa tak?

EsyaLalaLa said... [Reply Here Bebeh!]

akk,mcmane kalau kita nak buat bloglist ni dekat blogskin kita..sebab kalau dekat blogskin ni xde tempat design..mcmane ek?

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@EsyaLalaLa

itu akk tak sure la yunk, sebab akk tak pernah guna blogskin.
sorry ehh..

Are-da98 said... [Reply Here Bebeh!]

akak....
kan kalau dah remove navbar,nak tekan design kat mner?!
plizz..help me!

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Are-da98

tujuan kita nak remove navbar adalah utk letak button dashboard and follow mcm tumblr tu..kalau adik dah remove navbar, kena buka blog org lain yg ada button design, atau yg ada dashboard utk ke design. and cepat2 letak button dashboard ngan follow. :)

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™