Monday, December 5, 2011

Home » , , » Sekali sekala masak neh best jugak kan...

Sekali sekala masak neh best jugak kan...

Salam.

Kenyang nya! Alhamdulillah kerana dikurniakan rezeki yang mencukupi untuk hari ini. I baru je lepas makan. Tadi lepas balik kerja ada plan dengan Intan nak keluar tengok muvee. But since dia demam pastu mesti dia tak larat kan, mesti kepala dia berat. So, tak jadik nak keluar. I balik kerja, terus pergi tesco untuk beli bawang dengan garam jek. Motif pergi tesco just untuk beli dua barang jek? =.="

Dah sampai rumah, I keluarkan barang barang dari peti ais. Prepared barang nak masak. Dalam kepala otak memang takde idea nak masak apa. Masak nasi dulu, pastu rebus telur asin. Pastu masak punya masak, tiba tiba dah jadik camneh.....

#sesedap rasa! :P

Teh tarik tuh housemate I yang buat. Special sikit, sebab dia berpuasa hari neh. I masak telur asin rebus, telur rebus masak kicap, sayur bendi masak asam rebus, dan tauhu cina masak tiga rasa. Resepi simple orang orang bujang macam kami! :)

Now I kenyang gila sebab dah makan banyak. Esok rasa macam nak puasa sunat. Actually I nak puasa hari neh, tapi sebab tak terbangun sahur pastu I pun tak berapa nak sihat, asyik batuk jek tak baik baik, so I tak jadi nak puasa. Esok maybe I puasa sunat. Boleh masak lagik kalau rajin! :) Hmm. Korang rajin tak masak kat rumah? ngee.. :P
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

8 Chumel(s) comment ヅ:

shedameor said... [Reply Here Bebeh!]

best kan kalau pandai masak ? sheda tak pandai. hehe

chEntA said... [Reply Here Bebeh!]

rajinnya masak..kami ni org bujang jgk tp,teramat jarang nak ke dapur..nak serap sikit kerajinan saudari..hehehe..=)

Azhafizah[フィザ] said... [Reply Here Bebeh!]

fiza mmg prefer masak dirumah dari membeli..^_^ puas hati tentang kebersihan dan kesihatan >.<

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@chEntA

org pompuan kena rajin masak. baru bakal mak mertua syg, ehehe.. :)

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™