✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Wednesday, November 30, 2011

Attention for all design customer!

Salam.

Attention for all my design customer.
Untuk sementara waktu, segala tempahan terpaksa ditutup.
ehh. Bukan tutup terus tau.
Tutup untuk sementara waktu sampai I dah tak berapa nak busy.

For those customer yang dah booking, I still proceed your booking.
But might be take a bit time to finish up all the design.

Don't worry. Orang kata, biar kerja lambat, asalkan hasilnya memuaskan.
Betul tak?

So sorry for all inconvenience causes.
Anything problem, you can ask me by email at anytime.
I try to reply your email as soon as possible.

Thanks.
:)))
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, November 29, 2011

Selamat Pengantin Baru Ain dan Nazrul ❤

Salam.

Last week yang masa I tak online lama lama tuh kan I pergi Shah Alam. Tujuan asal nak pergi wedding member satu sekolah dulu. So, on 26th November 2011 tuh I pergi la wedding member I tuh. Tunggu member member lain dekat Petronas Seksyen 7 pastu konvoi ramai ramai. Majlis resepsi member I, Ain dan Nazrul berlangsung di Dewan Kiambang, Jalan Platinum 7/58, Seksyen 7 Shah Alam.

Ain dan Nazrul selamat dinikahkan di Masjid Shah Alam pada hari Jumaat (25 November 2011). Yang time nikah tuh I tak datang. I datang time majlis resepsi jek. I datang dengan Encik Bobo, adik I (Keyla) dan member seperjuangan (Noor). 

Warna tema hari tuh ialah hijau. Hijau terang yang sangat cantik. ❤❤❤ Jom lah tengok gambar. Tak banyak pun I dapat snap. Tapi boleh la buat ada ada. ngee.. :)))











Simple tapi meriah. Majlis macam ni lah yang I impikan. Tak payah nak grand grand sangat. Cukup sekadar apa yang ada. Overall sepanjang majlis tuh, I rasa happy sebab dapat jumpa kawan kawan lama. Maybe next Sunday I jumpa diorang lagi. Tapi kali neh I tak datang Shah Alam ke, KL ke, diorang yang turun Melaka. Sebab majlis perkahwinan tuh kat Melaka. :)))
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, November 28, 2011

Aku tak tahu apa dosa aku pada makhluk neh. Hina aku bukan main lagi!

Salam.

p/s: Entry neh entry lepas geram. So, kata ganti nama ditukar menjadi 'aku'. sorry.

Ini rentetan dari entry yang aku published tengah malam semalam. HAHA! Dah memang sah dia neh stalker terhebat blog aku. Kalau dia tak stalk blog aku, macam mana plak dia boleh tau aku published entry untuk dia? Bagus betul lah dia neh. Tak sangka ada orang amek port pasal aku dengan Encik Bobo. Siap curik gambar aku, pi edit edit pastu tampal kat entry dia. Tak malu nya!




Tengok, dia siap buat entry yang sangat sweet untuk aku dengan bobo. Bagus nya! Makin bertambah lah dosa engkau, makin happy lah aku sebab traffic blog aku makin naik. Terima kasih jela even follower blog ko baru sekor. Ini entry sweet yang dia penat penat taip untuk aku. http://misscocohoneyvanilla.blogspot.com/2011/11/couple-kapel.html. Thanks eh. 

Aku doakan semoga dia cepat cepat diberi hidayah. Percaya pada dosa dan pahala. Percaya bahawa Allah itu ada. Percaya pada ketentuan yang telah ditetapkan. InsyaAllah, ada pembalasan untuk dia. Amin. Ini doa orang yang dianiaya. 
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Apesal kau dengki sangat dengan aku? Aku ada kacau hidup kau ke??

Salam.

Dah dua hari I tak online. Banyak juga komen yang I approved. Semua komen I approved. Termasuklah komen menyakitkan hati. But, THANKS A LOT untuk si pemberi komen. Bagus. Korang nak tengok komen tu? Jap jap jap. I takkan delete oke komen cam tuh. I senyum jek tengok komen tuh. I suka!


Ayat "ngaku plak diri cumel" tuh takley blah. Suka hati I lah nak cakap I neh gemuk ke, debab ke, comel ke, chantek ke, apesal nak sakit hati? Ada haku kacau rumah tangga kau ke? Hah! Kalau meluat sangat, just leave my blog. I pun tak suka rubbish bersepah sepah kat dalam blog CHUMEL I neh. Jijik weh. Macam bangkai tikus. So, di harap kepada yang berkenaan, sila pergi jauh jauh yek. 

Ingat, dosa dengan Allah boleh mintak ampun. Dosa dengan manusia, takkan terampun selagi kau tak mintak maaf. Tuh pun kalau orang tuh nak maafkan lah kan. Jangan suka carik kesalahan orang lain. Cermin diri kita dulu. Perfect sangat ke kau tuh sampai kena wajib keji and menilai kesilapan orang sana sini. Tak payah kot. But thanks lah sebab sudi sumbang traffic kat blog I. Appreciated it! :))))
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, November 25, 2011

Doa Naik Kenderaan | Doakan I selamat sampai yek! >.<"

Salam.

Korang, I dah nak gerak neh.
Doakan I selamat sampai ke destinasi yang I nak tuju sekejap lagi yek.
Doakan juga I selamat pulang esok harinya!

Panjang umur, I update lagi yek!
>.<"

Malay
Maha Suci Tuhan yang telah memudahkan kenderaan ini untuk kami, sedang kami sebelum itu tidak terdaya menguasainya.
Dan sesungguhnya kepada Tuhan kamilah, kami akan kembali!

English
“Glory to Him Who has subjected these to our (use), for we could never have accomplished this (by ourselves),
And to our Lord, surely, must we turn back!”
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, November 24, 2011

Excited nak jumpa buah hati jantung paru paru kita!

Salam.

Malam neh malam last I kerja night shift untuk this month. So, ada riak berkobar-kobar dan excited di situ. Semangat gila nak habes kan malam neh. Esok I dah cuti. Esok gak I nak pergi Shah Alam. First point I nak pergi sana, sebab nak attend wedding member sekolah I, Ain. So, orang kata sambil menyelam minum air lah kan. Dah kebetulan kat Shah Alam, so jumpa lah encik pakwe I sekali. 

Rindu gila dekat dia. Dah nak dekat tiga minggu kot tak jumpa. Rinduuuuu......! Esok kena balik cepat cepat, tido kejap, pastu tengah hari sok boleh la gerak terus ke Shah Alam. Adik I pun ada kat sana, so boleh meronggeng kat sana sekali. :')

Maybe dalam masa dua tiga hari neh, I just update fesbuk jek kot. Nak update blog kompem tak sempat. InsyaAllah, lepas balik Shah Alam nanti I update pasal wedding member I and sweet date kitorang dekat Shah Alam pulak. hikhikhik! malu lah! >.<"

Doakan I selamat pergi dan selamat pulang yek korang! Nervous nya nak bawak MCC9381 jauh jauh for the first time! Alahai...sape MCC9381 tuh yek? hehe.. nanti la I update! malu lah! >.<'
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, November 23, 2011

Maen masak masak kat dapur rumah sendiri!

Salam.

Uit, rindu I tak? 
Tadi I maen masak masak tadi.
Semalam pun I maen masak masak jugak.




Sapa nak maen masak masak, datang lah rumah!
Hehe! :P
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, November 21, 2011

Next design done! | Header Blog Cik Awin

Salam.

Header : Cik Awin Punya Blog
Warna : Biru Turquoise (Tapi I masukkan sekali element pink, apple green supaya lebih meriah. :P)


Oke, jom usha!
http://sepisorangperindu.blogspot.com/
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

With all happiness, Happy Birthday Boss!

Salam.

Hari neh birthday boss I. So, kitorang satu department celebrated birthday beliau tadi.


Kek tuh sebenarnya cun. Tulisan nepal tuh yang buat tak cun.

Our beloved boss, Mr. David Wong!


Boss tengah buat wish!

Happy birthday boss! Jangan lupa celebrate birthday kitorang pulak.
Happy 38th years old! :')
Dah tua dah boss haku! ngeee.. jangan marah boss! (",)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, November 20, 2011

SMS mengorat masa zaman muda muda dulu

Salam.


Eh, dulu kan masa tengah muda muda remaja I selalu dapat SMS jiwang jiwang tau.
Siap boleh tukar tukar dengan member. Copy copy bagai.
Tak leh blah betul masa baru baru eksaited mengenal dunia dulu.

Korang ingat lagi tak SMS macam neh..

hari
terlalu
sibuk
jam
terlalu
singkat
tapi
saya
masih
ada
mase
untuk
berkata
()””’()    “sy sentiasa
( ‘o’, )      rindu
(“)*(“)     awak”

----------------------------------

Kdg2 I sms U..
Kdg2 tidak..
Kdg2 I reply..
Kdg2 I xde kdt..

Tapi jgn risau, brpe
byk kdg2 tue..
U tetap “TEMAN
ISTIMEWA” i

Bkn utk kdg2..
tapi utk
SELAMANYA(“,)

------------------------------------

Saya rindu dia..
(   ‘o   (>*<)
(,,)  )’  ( ö  )
,,l,,L,) (“)(“),,)

o,,,o sape?
( ‘o’)   (>*<)
(,,)  )  ( ö  )
,,l,,L,) (“)(“),,)

tu…tu yg baca
sms tu!

------------------------------

S-Seandainya
E-Engkau
L-Lebih kenal
A-Akan diriku
M-Maka aku
A-Akan
T-Tersenyum
M-Manis utkmu
A-Agar engkau
L-Lebih tahu
A-Aku sentiasa
M-Merinduimu

-----------------------------

()”‘¤()
( -o- )
(ö)(ö) BöSÄNnYa
TäPi..BiLa Sy
T’iNgÄt KÄt Awäk..

()”‘¤() TETiBE JE
( ‘o,’ ) SäYE
(ö)(ö) T’sEnYuM
HäRaP Äwak JüGÄ
BEGiTu!

-----------------------------

Sekarang neh, dah jarang dah dapat SMS macam neh.
Dulu mesej pakwe doplohpat jam.
Tapi bila dah kerja neh, nak mesej sehari pun payah.
Call jek lagi senang. Dapat dengan suara terus.
Tapi, perasaan nya tak se-eksaited dulu.
Bila dapat SMS, melompat sebatu!

Bestnya zaman muda muda dulu..
ngeee... ^__^"

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, November 19, 2011

Alhamdulillah for the 3, 4, and 5! ❤

Salam.

Adakala nya, cinta yang terjalin itu kita tak sedar.
Semakin hari, semakin lama.
Semakin hari, semakin cinta.


Thanks sayang, for this kind of love!
Happy 3 years, 4 months & 5 days love!

 U so much!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tutorial Samakan saiz imej dalam posting

Salam.

Oke, hari neh I nak buat tutorial pasal imej. Kadang kadang kita boleh tengok dalam posting kita yang imej atau gambar nya macam keluar dari kotak posting kan. Kalau yang kecik tuh memang takkan terkeluar lah. Tapi kalau yang besar saiznya tuh, kompem terkeluar kan? Tak paham? Oke, tengok gambar neh.


Tengok tuh, gambarnya dah terkeluar dari kotak posting. Mesti buruk kan kalau kita tak alter. So, I nak alter supaya gambar tuh boleh masuk ke dalam tanpa mengubah saiz nya. Jom tengok tutorial ini.

Mula mula, pergi bahagian Dashboard >> Design >> Edit HTML >> Tick Expand Widget
Jangan lupa back up dulu templates korang. Takut error kang, naya jek.

Pastu korang carik code ]]></b:skin>

Dah jumpa? Korang paste kan code di bawah ni SEBELUM code ]]></b:skin> tadi.

.post img { 
float: center; 
max-width: 460px;
 
line-height : 2em; 
margin: 0 auto 10px auto; 
clear: both; 
}

Code max-width tuh korang boleh alter la ikut kesesuaian saiz blog korang.
Preview dulu then kalau takde apa apa error, save terus.
Dan gambar korang akan jadi cun macam gambar ini...


Done! Selamat mencuba! >.<"
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, November 18, 2011

E-Belia Blog Contest

Salam.


Tadi masa jalan jalan blogwalking, I terjumpa link untuk join this contest. Rasa macam teruja pun ada untuk join this contest. Haruslah join. I kan masih muda-belia-remaja. Hahaha! Ada apa dengan contest ini?

Tujuan Contest?
Mempromosikan sistem pendaftaran profil e-belia yang digunakan oleh Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IPPBM). Tujuan e-belia diwujudkan adalah untuk menilai dan mengkaji kehendak dan keperluan belia di Malaysia khususnya generasi Y.

So, mari pakat ramai ramai join contest ini seterusnya daftar profil korang di e-belia. Tak rugi. Sebab semua ini untuk generasi kita juga. I sudah, korang pulak bila lagi??

Sertai kami di sini! <<HERE>>
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Next design done! | Blog Irnie Rinawaty

Salam.

Next edit.
Tema : Pink, Love


Jom usha blog ini pulak!
http://irnierinawaty.blogspot.com/

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, November 17, 2011

Review - Aku Bukan Tomboy

Salam.

Dah lama tak tengok wayang. Hari tu nak tengok wayang, tapi tak jadi sebab takde movie yang best. So, hari ni kebetulan I balik Batu Pahat sekejap, uruskan something dengan adik I. So dah lepas settled semua tuh dia ajak I pergi tengok wayang. Kebetulan pulak hari neh movie "Aku Bukan Tomboy" keluar panggung. So apa lagi, I pun tengok lah. Kitorang tengok berdua jek dekat BP Mall. 







Meh I story sikit sinopsis movie neh yek. Sebuah filem komedi romantik yang dibintangi oleh Scha Al-Yahya, Shaheizy Sam, Syamsul Yusof, Salina Saibi, Sheera Iskandar, Harun Salim Bachik dan ramai lagi. Mengisahkan perjalanan hidup seorang gadis yang beperwatakan kasar, Farisha (Scha Al-Yahya) yang bekerja sebagai budak penghantar pizza. Bersahabat baik dengan Herry (Shaheizy Sam). Biarpun Farisha mempunyai perwatakan yang seakan tomboy, tetapi pada zahirnya dia tetap seorang wanita. Farisha berkenalan dengan Burn (Syamsul Yusof) dan akhirnya jatuh cinta. Dalam masa yang sama, Herry juga mempunyai perasaan cinta pada Farisha. 

Bagaimana kisah selanjutnya? Haaa, apa lagi? Jom terjah pawagam yang berhampiran korang sekarang! Best. I sure korang mesti gelak habis lah tengok cerita neh. Lawak habes! Jom pakat tengok ramai ramai! :'P

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, November 16, 2011

Next design done! | Blog Irma-Marlina

Salam.

Next edit.
Tema : Pink, Simple.




Blog http://irma-marlina.blogspot.com/
Jom terjah! :)

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™