✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Friday, December 28, 2012

Next design done! | Premium Beautiful Azureen Azhan

Salam.

Hi! Dah lama I tak update kan? Ada ke yang rindu? Or, bila I tak update ada yang tak singgah blog pusaka I ni? Oke fine! Traffic pun dah jatuh merundum. Tergolek habes dah. HUHU. Never mind la. But thanks for those who still keep coming my blog even dah bersawang habes dah ni. Lepas ni I update banyak banyak banyak oke!! 

Anyway, ini blog yang paling latest I dah edit. Sorry untuk semua customers yang menunggu lebih sebulan gara gara mother board lappy yang dulu dah spoiled. Sedih woo! Tapi takpe la, I dah ada baby lappy yang baru. Comel jek. Lebih sesuai untuk I yang sentiasa mengupdate tak kira masa ni. 


Blog : Azureen Azhan
Description : Green Leaders Academy Malaysia - Business & Product Consultant
Theme : Simple, tidy.
Color Required : Pink, Purple

Oke, kalau berminat nak join business PB, just visit this blog. Check it out!
Click HERE to earn extra money!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, December 10, 2012

Selamat Pengantin Baru Manishah & Muhsin

Salam.

Hai korang! Lama kan I tak update blog? Mana tak nya, busy memanjang. Blog pun tak boleh nak update sangat sebab lappy ni rosak aritu. Tensen. Banyak blog yang pending. Sedih jugak la kan. Sebab customers dah bayar. So nak tak nak kena la accept. Alhamdulillah, tu semua rezeki Allah.

Semalam I attend one of my best friend's wedding. Alhamdulillah, semua nya dah selamat. Dan hadiah terbaik sekali untuk diri I ialah, demam pada hari ni. Maybe sebab I tak cukup tidur and drove for the whole day. Highway macam biasa la kan. Traffic jammed, pastu hujan pulak tu. Redah jela. Tapi I happy sangat sebab dapat jumpa kawan kawan lama. Ada yang dah kahwin, yang dah ada anak, happy sangat jumpa diorang! Oke, jom layan gambar.


Happily bride and groom! <3

Peneman sepanjang perjalanan. Thanks Cida!

Nice shoot. Thanks Bobo!

Newly hubby and wifey.. :))

Kami!

Wish both of you will happily married ever after!

Gambar atas pelamin. :P

Proses mengambil berkat pengantin. Hehe.. :)

Doakan lepas ni turn I pulak yek!

Click HERE to earn extra money!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, November 15, 2012

Next design done! | Homestay Kuala Lumpur Sentul

Salam.

Oke, my next design came from my repeated customer, Mr. Fairuz Ramli.
Here we go!


Blog : Homestay Kuala Lumpur Sentul
Description : Homestay Kuala Lumpur KL di Sentul. Di tengah Pusat Kuala Lumpur. Sewaan Homestay Apartment Mawar berdekatan LRT Sentul Timur 1 minit berjalan kaki. Dekat PWTC, Jalan TAR, Sogo, Menara TH Perdana, Maju Junction, Hospital Kuala Lumpur, Chow Kit, Titiwangsa, Istana Budaya, Hospital Tawakal, Hospital Pakar Pusrawi, Institut Jantung Negara IJN
Theme : Business, Simple
Color Required : Blue

Siapa siapa berminat untuk menyewa homestay ini, nanti kan pembukaannya pada awal tahun 2013. See ya! :')

Click HERE to earn extra money!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Noryn Aziz | Adore her so much!

Salam.

Lama tak update pasal hal hal personal. Tiba tiba hari ni ter-rajin pulak nak update. Selalunya update pasal blog blog yang I dah siap update, or pasal benda benda business ni je. HEHE! Nowadays I memang sangat busy. Mana dengan kerja, mana nak update blog, mana nak mencarik design. Fuhh, letih. Nasib baik la I ni single lagi. Belum kahwin. Kalau dah kahwin, memang susah la nak divide time dengan kerja and family.
Adoii. Apa la yang I menceceh ni kan. Oke, actually I nak share sikit pasal seorang artis ni. I sebenarnya bukan la peminat dia pada asalnya. Tapi sejak beliau checked in dekat hotel yang I kerja ni semalam, I tiba tiba macam ter-minat pulak dekat dia.

Actually I tak kenal pun dia masa dia buat reservation thru the phone the day before arrival tu. I kan kerja afternoon shift this week. So malam tu beliau ada call untuk buat reservation. I buatkan macam biasa la. I took all the particular needed but the reservation was done under name of Mr. Raja Kamarul Bahrin Shah. At first memang I didn't realize anything. Until they came to checked in to our hotel yesterday. 

I greet them as usual as we greet other guests. Masa tu lobby memang penuh dengan guests from Olympia Group which is a group from Australia. Noryn Aziz ni memang baik. Beliau datang and look at me. Maybe she saw my name tag and said, "Haaaa.. Nurul!".. Then I macam pelik sikit la kan. Bila dengar suara dia, and tengok dia macam familiar je dengan I, baru I teringat and I said, "Ohh, booking under Mr. Raja Kamarul Bahrin yea?". Then she just said yes. I ask for the IC and credit card for registration. Beliau senyum je then said, "..Yang tu kena tunggu dia.." Then I just suruh dia take a seat and wait for her husband.

5 minit lepas tu, husband dia sampai. I minta IC and credit card, lepas tu register macam biasa. Suddenly tour guide yang mengetuai Olympia Group tu tegur husband dia. "Eh, Raja Kamarul Bahrin! U remember me? I'm Suzy laa.. " Then tour guide tu pun bersembang sembang dengan husband beliau. Siap kenalkan dekat one of the tour leader. "Introduce to you, this is Raja Kamarul Bahrin. One of the famous architect in Malaysia.." Wah, dalam hati I. Patut la aku macam pernah tengok je muka dia. Muka wife dia ni pun macam familiar jek. 

I pun escort them to the room. They all memang sangat baik. Humble je. Tak rugi layan baik bila orang baik dengan kita kan? Supposedly they stay for one night only. But suddenly I heard from Ivy yang they all nak extend stay. Wah, I lagi happy. I lagi suka kalau guest yang baik, friendly macam ni stay lama lama dekat our hotel. Lepas escort tu, I terus google. Baru la I tau yang aku escort tu Noryn Aziz, wife to Raja Kamarul Bahrin Shah. Cis, macam mana la I boleh tak kenal. HAHA!

Tadi I tweet beliau dekat tweeter. Tak sangka beliau reply. Nasib baik I takde facebook beliau. Happy pulak make friend dengan beliau. Even pada asalnya I tak cam langsung beliau. Tapi dalam hati I memang adore her. Cantik sangat!

Comel kan?








Sweet kan? Humble. Artis macam ni la yang bagus. Tak bangga diri even dia popular. Cuma I ni je yang tak amek tau sangat pasal dunia hiburan ni. Sebab tu I tak aware sangat pasal beliau. Hihihi.. 

Anugerah Cinta by Noryn Aziz ft. Christian Bautista.

Oke la. Nak sambung edit blog. Layan video klip Noryn Aziz ni dulu oke! Lagu ni best jugak tau! Layan... :)

Click HERE to earn extra money!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, November 13, 2012

Next design done! | Fizazim Si Cantek Mula Berkarya

Salam.

Hulala. Lama tak I tak update? Nampak sangat memang komitmen I pada blog semakin menipis oleh sebab kekangan waktu. Tapi amanah wajib I tunaikan sebab tanggungjawab kan? Oke, next design ni datang dari blogger newbies jugak. Tapi banyak jugak la entry yang beliau dah hasilkan. Rajin jugak beliau update. :)

Full Templates

Banner

Blog : Fizazim
Description : Si Cantek Mula Berkarya
Theme : Cute, Simple, Kawaii
Color Required : Pink fusion with Green

Enjoy!

Click HERE to earn extra money!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, November 7, 2012

D'J Club Friendship Forever

Salam.


Susah kan nak jumpa kawan yang betul betul back up each other and sanggup berkorban untuk kepentingan kawan baik dia sendiri? Alhamdulillah, I hope mereka adalah kawan yang akan menjadi "sahabat" kepada I bukan hanya untuk sementara, tapi untuk selama-lamanya. :')

Click HERE to earn extra money!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, November 5, 2012

Next design done! | Blog Cik Mimi Oh Lala!

Salam.
Second blog for today is...
banner!

Blog : Cik Mimi Oh Lala
Url : http://stella0873.blogspot.com/
Description : Learn from yesterday, Live for today and Hope for tomorrow.
Theme : Simple, neat, tidy
Color Required : Green
Blog ni blog newbies. So jemput la datang melawat sambil berkenalan dengan si comel yang bernama Stella ni. Hope you enjoy it! 
Click HERE to earn extra money!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Next design done! | Header Selipar Buruk Junior

Salam.

Memang payah benar nak meng-update blog sekarang ni. Busy? Hurmm. Yaa. I memang sangat busy lately ni. Blog untuk di-edit makin bertimbun timbun. Nak reject booking macam tak sampai hati kan sebab itu kan rezeki. Macam tak bersyukur la pulak. Tak menang tangan. Sorry banyak banyak kepada customer yang dah lama menunggu. Ada yang nak dekat 2 minggu tunggu design siap. Sorry banyak banyak banyak tau korang!!

Oke, this one is my latest design and this is for my repeated customer I untuk blog beliau yang baru. Hope beliau suka design ni. Here we go!


Blog : Selipar Buruk Junior
Url : http://kucinggatal88.blogspot.com/
Description : Sebuah blog picisan seorang kekasih kepada Encik Suami
Theme : Simple, Vintage 
Color required : Light blue, not sea blue or turquoise.

Enjoy!

Click HERE to earn extra money!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, October 23, 2012

Next design done! | Premium Beautiful Azura Abd Rahman

Salam.

Blog : Premium Beautiful Azura Abd Rahman
Url : http://azura-abdrahman.blogspot.com/
Theme Required : Business Blog, Blog-shop
Color Required : Pink, White


Done another one blog. Got three more blog to go. Alahai.. Lambat betul nak menyiapkan. Rasa bersalah pulak. Thanks for still trust me and keep doing business with me. For any further inquiries, kindly drop me an email. I will reply as soon as possible. ᵔᴥᵔ

Click HERE to earn extra money!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, October 11, 2012

Next design done! | A Part Of My Life

Salam.

Dah lama kan I tak update? Ada yang rindu tak? HEHE! Oke, actually hari ni I free sebab offday. Minggu lepas lepas tu banyak betul aktiviti yang nak dibuat. So hari ni I sempat siapkan 1 blog. Kesian akak ni tunggu lama untuk I siapkan. Ni pun masih ada 3 lagi blog yang pending. Sorry korang. Hope korang faham kerja I yang paling busy ni. HEHE! Oke, here wo go!

Blog : A Part Of My Life
Url : http://nornasirnopal.blogspot.com/
Theme Required : Abstacts, Flowers, Simple
Color Required : Lite Purple


Siap satu blog, tapi ada lagi blog yang menunggu. HEHE! Thanks for having business with me. If korang yang lain pun ada hajat nak edit blog, tapi malas or tak tahu nak edit bagi comey, korang boleh hire me. Special discount I boleh bagi untuk repeated customer. Just drop your kind email at nurul.purplechumel@gmail.com untuk sebarang pertanyaan dan harga oke! 

Click HERE to earn extra money!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, October 1, 2012

Malacca Awesome Holiday! - Part 4 (last part)

Salam.

Fuhh. Malas sebenarnya nak menyambung. Tapi kalau tak sambung part ni, kang macam tergantung pulak dah cite I kan? Oke, don't worry. Ni last part. Panjang panjang ber-part part tapi hampeh. Macam la ada orang baca. Kui3!!

Oke, malam nya, kitorang pergi Jonker Walk atau Jonker Street. Tempat ni kira macam China Town la kat Melaka ni. Korang boleh shopping souvenir, baju, selipar blink blink, accessory rambut, senang cite macam macam la kat sini. Tapi most of the stall is belongs to Chinese people la. Tapi oke what? Kan 1 Malaysia! So kitorang jalan jalan area sini. Sebelum jalan jalan ni, kitorang pergi dinner dekat the best Asam Pedas Restaurant in Malacca, Asam Pedas Hajjah Mona la dekat Taman Kota Laksamana. Kebetulan tempat tu kan dah dekat je dengan Jonker Street, so kitorang tak payah nak memikir nak parking dekat mana dah. Kitorang jalan kaki je pergi Jonker. 


We alls!

Shaking sikit. Ahh, boleh la... :)

Balik dari Jonker Street tu, dah pun lewat malam. So they all decided nak balik rumah je terus. Lagipun semua dah keletihan, sehari suntuk berjalan. Nasib baik petangnya ada rest sekejap. Kalau tidak, semua collapse. Huhu.

Day 3

Hari terakhir. Sedih pulak rasanya. Yelah, dah 3 hari ber-holiday. Tiba tiba dah sampai hari terakhir. Menu breakfast pagi tu, Bihun goreng. Huda yang masak. Bagus betul, bangun pagi pagi memasak untuk kitorang. I? HEHE, memang tak la. Nak bangun pagi tu punya lah liat. 

Lepas breakfast, semua bersiap untuk ke destinasi terakhir kami, A' Famosa Resort. Kitorang nak bermandi manda di sana! Jauh sikit, tapi seronok. Last I pergi sana time darjah 3 kot. Dah lama sangat. Nasib baik tau jalan. :) 

Membeli tiket! 

Welcome!

Cuba teka, mana satu tangan I yang comel, and mana satu tangan bobo yang tembam?? Hikhik!

Weee... After makan!

Dekat A' Famosa Water World ni dah tak payah nak fikir pasal makan, sebab harga tiket dah termasuk sekali dengan makan. So, lepas dah puas bermandi manda, kitorang pun makan. Tapi yang tak berapa nak best tu, masa time mandi kan, kepala I tiba tiba sakit. Tiba tiba migrain menyerang. Maybe sebab penat sangat, or sebab tak cukup tidur, or sebab panas sangat time tu, or sebab dah terlampau excited main gelongsor air yang tinggi dan menyeramkan tu. Cis. Memang spoiled betul time tu. Tapi takpe. I tetap enjoy.

Memang sedih sikit la nak berpisah dengan diorang time tu. Tapi InsyaAllah, kami akan jumpa lagi. Kalau asek jumpa kang bosan, bila tak jumpa jadik rindu kan? kan? kan?? HEHE. Balik dari A' Famosa, I sedih sebab drive seorang diri dari Alor Gajah ke Bandar Melaka. Siap time drive mata dah berat jek. Siap nak tertido. Pening kepala memang takyah cakap la kan. Sangat, oke! Sampai sampai rumah, terus bamm! Collapse untuk kali kedua! Sedar sedar dah pukul 9 malam. Actually esok nya I kerja morning shift, terus I call my colleague, Azmil. I said I cannot make it tomorrow. I ajak dia tukar shift, biar I masuk afternoon shift. Alhamdulillah, dia memang nak kerja pagi. Hameeekkk. Tido sepuas hati sampai esok. Memang AWESOME!! kan trip kali ni?

So, ada siapa siapa yang buat trip lagi? Sila ajak I ye? So senang la I arrange time and senang la I collapse lagik. Kehkehkeh!! Chiao! :'))

Click HERE to earn extra money!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, September 28, 2012

Malacca Awesome Holiday! - Part 3

Salam.

Penat jugak buat entry part by part ni kan. Nak cite semua semua takut bosan pulak korang nak membaca. Chewah! Bajet kalau buat entry part by part ni ada orang nak baca la konon. HEHE! Oke dah. Meh sambung cite untuk hari kedua pulak. Sorry, entry kali ni banyak gambar. ;)

Day 2
Kitorang mulakan hari dengan bersarapan di homestay. Yang bagusnya dak Bobo ni, pagi pagi lagi dia dah pergi Duyong untuk beli nasi lemak yang best dekat sana. Memang agak jauh sikit, tapi oke la. Berbaloi. Mula mula dia ajak I pergi, tapi I malas nak bangun. HEHE. So dia pergi dengan member dia. 

Ni la homestay yang berjasa tu. Siap ada Astro Beyond, ada WiFi. Best!

Lepas dah breakfast, kitorang gerak ke Bandar Melaka dalam pukul 10 pagi macam tu. Pergi awal, dapat pergi banyak tempat. Nak parking pun tak susah sangat sebab masih awal. I dah faham sangat Melaka ni kalau weekends memang susah nak dapat parking oke. So Kitorang park dekat area Flor de La Mar (Kapal Besar) then kitorang jalan jalan area situ la. 

Teknik penyamaran yang sangat berkesan : Berlindung di sebalik Bobo!

Tiket untuk 9 orang. :)

Favorite photo of the day! Lagi satu teknik penyamaran berkesan! :P

Lama jugak la kitorang bersantai dalam perut kapal tu. Lepas tu kitorang gerak ke Menara Taming Sari. Tapi masa dalam menara tu, spoil mood betul. Ada anak cina ni menangis tak henti henti dari mula mula naik, sampai la dah turun. Tension gila tak dapat fokus apa orang tu cakap. Dengar budak tu menangis jela. 

Lepas tu kitorang pergi naik beca ke Stadhuys (Bangunan Merah) dan ke area Porta de Santiago. Time ni semua dah penat campur lapar. 

Tak sempat nak gunakan teknik penyamaran.

Gugurlz!

Love is in the air!! ~~ :)



Cun!

Lepas dah bersiar siar area ni, masing masing muka dah penat. Dah la panas terik. Semua dah lapar. So I bawak diorang kat warung tepi sungai yang I selalu makan tu. Masing masing dah kebuluran. HEHE!


Makan!

Jangan terkejut, lepas lunch dekat warung tepi sungai, kitorang pergi Klebang pulak untuk minum Klebang Coconut Shake. HEHE! Fresh! Tapi macam biasa la, tempat ni memang tak pernah tak ramai orang. 

Bila masing masing dah penat, kitorang pun balik ke homestay. Lepak betul diorang semua. Malam nya baru kitorang sambung jalan ke Jonker Walk. Esok la I sambung cite. Dah panjang sangat entry ni. HEHE!

..to be continued!
Click HERE to earn extra money!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™