Thursday, February 9, 2012

Home » , , , , » Tragedi malang MCC9381

Tragedi malang MCC9381


Salam.

I hope, this is the first and the last jadik dekat MCC. I sayang gila. Maklum la, kereta pertama yang I beli hasil titik peluh I sendiri. Ceritanya macam ni....

I keluar dengan dating dengan Encik Bobo semalam. I tengah happy happy makan roti john dengan Encik Bobo, datang pulak lori mangkuk mana pergi langgar kereta I yang tengah duduk diam diam parking dekat tepi jalan. Lepas tuh ada hati pulak nak blah macam tuh jek. Kitorang terus bangun, menjerit panggil orang tuh. Suka hati jek dah langgar kereta orang, pastu nak blah.

Actually malas I nak story pasal kejadian menyakitkan hati neh. Semalaman I tak boleh tido semalam. Siyes. Menangis sepanjang malam. Lepas dah bertekak dengan pemandu lori tuh, I dengan encik bobo pergi IPD Melaka Tengah untuk buat report. Yang I paling kesian, selipar encik bobo sampai putus sebab kejar lori tuh. Nasib baik dapat snap plat number lori tuh. 

Hari neh, I amek emergency leave. I pergi settle kan pasal insurans dekat Perodua. Masih trauma dan dalam hati I, sedih nya bukan main main. Petang tadi, I dengan encik bobo jenuh menampal balik lampu belakang yang pecah tuh. Tampal pakai gam gajah jek. Sedih dan kelihatan MCC tuh sangat buruk. Dah la kemek. Sedih gila!







Pandangan mata orang memang benda ni nampak remeh. Benda kecik pun nak kecoh. Bukan teruk mana pun accident ni. Tapi jauh dalam hati I neh, I sendiri yang tanggung. I sendiri yang rasa. Betapa payah nya I simpan duit untuk beli benda ni sendiri. Kalau I ni anak orang berada, kaya raya, takpe jugak. I kerja pun cukup cukup makan jek. Baru bayar dua kali kereta ni. Tiba tiba dah kena macam ni. Ya Allah, tuhan saja yang tahu. :'(

Police Report

Buruk!

Thanks for helping me. That's why I need you in my life. 

Lepas dah gam, salotep. For temporary only. 

Now, I teringin sangat nak MCC I nampak macam dulu. Sama macam sebelum kena langgar. Hati I masih sayu. I hope this is for the first and the last. I tak nak jadik macam ni lagi. Cukup la dengan apa yang terjadi. Siang tadi ke hulu ke hilir settle kan semua benda. Sampai tak cukup tido. So, now I need to rest and sleep. 
:'(
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

16 Chumel(s) comment ヅ:

I said... [Reply Here Bebeh!]

sabar k. i can feel it too. hmmp memang sayu and sedih.. :( sabar k.

khuza hasan said... [Reply Here Bebeh!]

gile ah..
byk gak pakai duit nk make up balik tuh..
sikit bende..
calar balar kot..
akk phm sbb akk dah rase..semak otak kan..pk bende alah da xok..akk pon dok kumpul duit nk polish 'aswad'..die kena dera..ish :(

F.A.R.A.H. deeb said... [Reply Here Bebeh!]

Alaa de rezeki nanti cik abg ganti kete baruuu hehe... Akak dulu lagilah kes naya. Baru 2 hari amek kete dah keling mabuk langgar bolehhh? Itule kenangan hagak bangang... kite penat2 tgg berminggu g keje menapak g bus stand, pastu sampai umah mak kena lak amek teksi angkut anak kecik2... sekali 2 hari dapat pakai kete si bongok tu langgar pulak.. cesss...

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@khuza hasan

org yg dah pernah kena je paham apa yang kite rasa skrg ni. sedih gila!
menjajau carik spare part. nak tunggu claim insurance, mmg lembab gila!

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@F.A.R.A.H. deeb

eh sama la kak..kete kite pun kena langgar dengan keling mabuk jugak!
sakit ati! kete ni baru dua kali bayar, dah kemek! sedih sgt!

Pupel Liyana said... [Reply Here Bebeh!]

ala..sabar ye. keta baru ni memang kene jaga2 sikit sebab orang kata belum habis pantang. pupel dulu hari ke 10 kereta keluar exsident sampai tayar tercabut. bumper habis jatuh, pintu tak boleh buka. kalau difikir2 memang sedih gile.. tapi nasib baik hidup lagi.alhmadulilah

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Pupel Liyana

sedih nya..
kalau nurul tu dah meraung tuh!
yg sikit ni pun dah menangis mcm nak ape. huhu..

kata kila said... [Reply Here Bebeh!]

bby kete i pun pernah, kena langgar dan i terperasan esoknya, itu pun krol yang tanya, dan i macam "HUARGHHHHHH SAPA BERANI LANGGAR KERETA I" dan rasa nak menangis . lampu pecah dan calar teruk di bahagian belakang

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@kata kila

sedihnya! pastu u buat ape? kalau kite dah menangis kuat2 dah tyme tuh!

lily lotus said... [Reply Here Bebeh!]

aduhai sian u dear, sabar eh..semoga orang tu dapat balasan setimpalnya

Zahora Ahyan said... [Reply Here Bebeh!]

mtor rosak lagikan sedih nak mmpus. inikan pula kreta nurul..

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™