Wednesday, February 22, 2012

Home » , , » Tutorial meletakkan link dalam posting

Tutorial meletakkan link dalam posting

Salam.

Tutorial neh I baru terima dari adik Farisha Asmadi Fc. At first I tak faham tutorial apa yang beliau tanya. Lepas tu, beliau buat print screen dekat blog I as a example. Then baru I faham dia nak buat link dalam posting dia rupanya. Actually bila I jalan jalan blogwalking dekat blog newbies, masih ramai sebenarnya yang tak tahu nak letak link dalam posting. So, tutorial neh untuk newbies yang masih tak tahu nak apply link dalam blog juga ye. Hope dapat membantu.


Print screen from adik Farisha Asmadi Fc.

Make sure korang ikut step by step oke. 

 1) Open new post. Taip la apa jua perkataan yang korang nak link-kan macam dekat gambar di atas ni yek.

 2) After that, highlight kan perkataan yang korang nak link kan tuh.

3) Then klik dekat perkataan LINK dekat menu bar dia tuh.

4) Korang pergi dekat page or entry yang korang nak link kan tuh, then copy url link tersebut.

5) Paste kan terus dekat pop-up untuk edit link tuh. Refer gambar. 

6) Lastly, tekan OK. Dah siap link korang! Publish macam biasa, then you can see how it works! Selamat mencuba! :'))

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™