Friday, February 17, 2012

Home » , » Tutorial Remove Navbar

Tutorial Remove Navbar


Salam.

Hai korang! Ada ke yang rindu dengan tutorial I? Al-maklum lah, I dah lama gila tak buat tutorial. Bila dah hari hari dok meng-edit blog, mesti la kita kena tau pasal benda benda basic meng-edit kan? So untuk hari neh, I nak ajar korang camne nak remove navbar. 

Actually korang semua pun ramai yang dah tau kan? So, tutorial ni untuk orang yang tak tahu oke. Apa itu navbar? Meh sini I tunjuk navbar tuh macam mana. Tengok bawah neh.

Yezza! Itu lah navbar! 

Kedudukannya di atas kepala (header) blog korang. Dia memang akan ada. Dan akan terus berada di situ selagi korang tak remove. So, macam mana nak menghasilkan blog tanpa ada benda neh? oke jom belajar!

1) Dashboard >> Design >> Edit HTML
2) Tekan Ctrl+F untuk cari code ini.
/* Variable definitions
3) After that, korang copy code dekat bawah neh, dan paste kan di ATAS code no.2 tadi.
#navbar-iframe {
display: none !important;
}
4) Lepas tu SAVE!

Selamat mencuba!

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

0 Chumel(s) comment ヅ:

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™