✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Friday, March 30, 2012

Forevermore!


Salam.


However far away , I will always love you .
However long I stay , I will always love you .
Whatever words I say , I will always love you .
Love doesn't die because of the distance .
It dies because of doubt .


Dont forget to VOTE ME!

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, March 29, 2012

Lovestory313 1st Giveaway

Salam.

http://lovestory313.blogspot.com/2012/02/lovestory313-1st-giveaway.html

Ohh, sorry sangat adik Syieda sebab lambat join giveaway ni.
Tapi masih sempat kan?
Hopefully akak boleh menang! 


Done follow your blog!

Done LIKE your fan page!


Dan I tag SEMUA yang baca entry ini!

Hopefully boleh menang! :')

\'m'/
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Vote For Me on Blogger of the Year

Salam.

Sungguh julung julung kali nya I join contests or awards. Tapi once I dah joined, I really need your vote. I know I bersaing dengan ramai orang yang dah mempunyai fan tersendiri, but tak salah kan kalau I try my luck for this? So I mohon kerjasama korang semua, visitors my blog yang sangat I sanjungi semua untuk VOTE ME on this awards. 

I tak mintak banyak. Hanya sokongan kalian semua yang menaikkan semangat I untuk blogging. That's why I joined this awards. Terlalu tinggi harapan I. Tapi tak salah kalau I mencuba sedaya yang termampu. Thanks all! ILYSM! 

 
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, March 28, 2012

I-City Shah Alam dah baru!

Salam.

Dah lama I tak post entry pasal diri sendiri, family dan yang tersayang. I takut nanti kalau I asyik post pasal pakwe kang korang menyampah nak baca. Almaklumlah, I dah pernah kena sound pasal benda neh dulu. Ada kutuk macam macam lah. I tak kisah. I suka orang kutuk I. Best betul dapat pahala FREE. Hahah!

Oke, back to the story. Hari tu I ada pergi Shah Alam. Dah alang alang sampai sana, I pun terus contact adik adik I. Kebetulan memang diorang semua tengah free. So, kitorang jalan jalan la dekat area Shah Alam jek. Adik I ajak pergi I-City. I tengok memang banyak gila perubahan dekat situ. Dah macam theme park dah. Yang penting, nak masuk parking RM10 per entry. Masuk terus bayar pun takpe. Sebab boleh keluar anytime. 

Macam macam game ada dekat situ. Ada Marry-Go-Around, Giant Ferris Wheel, Spacewalk, Super Swing, Pirate Ship, Cross Country Bumper Car and macam macam lagi lah. Dah tak payah nak naik Genting Highlands dah. Korang boleh main macam macam game yang harga nya jauh lebih murah. Dalam tu pun ada Snow Walk. I tak masuk pun sebab confirm ramai time tuh.

Dulu masa I pergi sini, just ada lampu lampu dekat pokok, kedai pun tak banyak lagi yang dah buka. KFC tempat bergaduh tu pun takde lagi. HEHE! Now I tengok dah lain gila. Berbeza!

Me and my siblings. ^,^

posing laie!

♪ ♫ ♬ Marry-go-around sedang berputar. Same ngan kitorang sekali! ♪ ♫ ♬

Buah hati pengarang jantung! 

Memories! :')

Actually I teruja gila kot pergi situ. Sebab dapat tengok benda benda yang cantik dan berjimba dengan adik adik dan chenta hati I. Bila la nak melepak macam tu lagi yek? ermmm.. :'(
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, March 27, 2012

Tutorial Delete Subscribe to : Post Comments (ATOM)


Salam.

Tutorial kali neh adalah tutorial yang sangat mudah.
Korang boleh apply kalau korang nak delete benda tu masa korang tengah edit blog.
Benda ni selalu blogger akan remove sebab nampak semak dekat bawah footer blog tu.
Zoom in!


Itu contoh nya kat atas yek!

1) Dashboard >> Edit HTML >> Tick Expand Widget Templates
2) Ctrl+F, search this code.
<b:include name='feedLinks'/>
3) Dah jumpa? Now korang delete code tuh.
4) Save!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, March 26, 2012

Header baru untuk semangat baru!


Salam.

Selamat tinggal header lama yang sebenarnya tak berapa lama sangat.


Hai header baru! Semoga dengan kehadiran kamu, akan menambahkan lagi rezeki blog ini yek!

p/s : #wish me luck for the new job. :')
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Follower 2222 | Congrates lagi untuk anda dan saya!


Salam.


Thanks sekali lagi untuk anda, ye anda follower blog buruk I yang sangat bertuah pada malam ini. I dah cakap dah awal awal dulu. Siapa rajin singgah, mesti ada benefit yang korang dapat. Betul, followers juga memainkan peranan penting untuk blog kita. Kalau blog kita best camne pun, tapi takde orang nak follow pun tak best jugak kan? Teruk hilang semangat gitu! Tahun lepas, on 09th April 2011 I post entry regarding the lucky 1111th follower. Hari neh I post lucky 2222th follower pulak. Siapakah pula yang menjadi lucky 3333th follower? Tak sabar nak tahu sape!

I dapat mengumpulkan followers a.k.a buddies untuk blog I yang ke 2222 pada hari ini. Tak sangka. Tapi kalau Puan Elly ni tak ingatkan, mesti I pun dah terlepas pandang pada number yang cantik itu.


So, disebabkan Puan Elly neh dah berjaya menjadi follower I yang ke 2222, beliau berpeluang mendapat 'sesuatu' dari I. Puan Elly, anda dikehendaki email-kan Nama, Alamat Lengkap, No Telefon untuk tujuan penghantaran 'sesuatu' ke rumah anda. Kalau anda cepat, by next week 'sesuatu' tu akan tiba di rumah anda. Thanks for following my blog! Untuk yang lain, korang jangan kecik ati pulak yek. I neh memang suka buat surprise. Contest blog I pun simple simple jek. So, rajin rajin la datang, komen, dan follow yek. Adios! =.="
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, March 25, 2012

Next design done! | Premium Beautiful Saudah Salleh


Salam.

Blog : Premium Beautiful Saudah Salleh
Url : http://saudah-salleh.blogspot.com/
Tagline : Expedition of My Life
Description : Pakar dalam membantu anda mendapatkan SEXY BODY di samping menjana pendapatan sampingan dan FREE tips.


Satu lagi blog Premium Beautiful yang berjaya I edit! Jom terjah blog ni ramai ramai! :')
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Terima kasih di atas pemberian "Di Sebalik Wajah"


Salam.

Speechless. Seriously I tak pernah dapat novel or buku daripada mana mana lelaki sebelum ini. Tapi, last week Encik Bobo bagi I novel yang bertajuk "Di Sebalik Wajah". I tak tahu di mana keistimewaan novel itu. Tapi yang paling istimewa adalah keikhlasan si pemberi. Itu I pasti. 



I baru belek belek jek novel ni. Belum baca lagi pun. Baru baca sinopsis. Novel ni tak berapa tebal sangat, so I rasa dalam sehari pun dah boleh habis baca kot. Thanks a lot B, for the precious and lovely novel! 
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, March 24, 2012

Port Dickson - Putrajaya Trip 21 - 22 March 2012


Salam.

Memandangkan I ada masa lebih kurang seminggu lebih sementara menanti hari pertama di tempat kerja baru, last Wednesday I pergi ber-holiday! Holiday kali neh I pergi dengan member yang sama sama quit dengan I, Maybell Chai dan Rasidy.

Actually dah lama dah kitorang planning trip pergi PD neh. Tapi sentiasa jek takde masa yang sesuai. Cida dengan Baizura pun tak ikut sebab diorang kerja. Kitorang gerak dari Melaka dalam pukul 9 lebih. Sampai PD nak dekat pukul 11 pagi. Kitorang pergi survey hotel and resort yang ada dekat PD tuh. Nak matching dengan budget vacation kitorang neh. Lastly kitorang jumpa Cozzy Hotel. Kenapa kitorang pilih hotel tu? Hmm. Mesti la sebab that price was very reasonable, dekat dengan laut, ada FREE WiFi, ada swimming pool dan yang paling penting, hotel tu menepati semua facilities yang kitorang nak.

Dah alang alang I ada dekat PD, I pun terus contact adik I yang study dekat Politeknik PD tuh. Kitorang pilih dua bilik. Kalau tak, I tidur sorang sorang. So I ajak adik I teman. Sebenarnya nak suruh dia jadik camera-man jek. HAHA!


Harus la I yang paling vogue kan? HAHA!

Mamat mamat neh la yang menyertai rombongan Kak Mona ke PD! :'P



Kitorang lunch, then terus fetch my adik. Lepas amek dia, kitorang terus balik hotel. Bersiap siap untuk mandi manda! Time tu dah petang. So kitorang mandi pun tak lama. Lepas mandi manda dekat laut, kitorang terjun dekat swimming pool pulak. Syok gila. Huhu, even I sorang jek perempuan. Sobs!


Syok woo!

Bell - Sidy - Boolat

Kami!

Lepas mandi!


Memang syok stay dekat PD. Even only 01 nite. Takpe, lain kali boleh pergi lagi. Bawak semua yang tak pergi hari tu. :) The next day, kitorang pergi Putrajaya pulak. Actually plan asalnya just nak pergi Seremban jek. Tapi bila dah sampai bandar Seremban, kitorang macam blur. Tak tau nak pergi mana. Macam boring jek kan. So, I follow diorang jek. Tiba tiba dah masuk highway pergi Putrajaya. HEHE!

Macam tourist! :P

Background Masjid Putra :)

:)

Dah dah la tengok gambar. Kang kalau I upload banyak banyak kang korang muntah hijau pulak kan? HAHA! Banyak lagi sebenarnya gambar. Kalau nak upload memang tak habis. Rileks jek bergambar walaupun trip ini tidak ditemani DSLR. Yang penting, we will kept this memory till the ends. Next trip, nak pergi mana pulak yek? Any ideas? .... $$$

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, March 20, 2012

Hari terakhirku di Avillion Legacy Hotel Melaka! sobs!


Salam.

Actually, last day I adalah 18 March 2012. Tapi hari neh baru free. So, lambat la sikit nak update. Anyway, ini adalah entry bergambar, dan kandungan entry ini adalah penuh dengan gambar. So, sila tengok sampai muntah! 

Bersantai dan berfoya foya di Lounge!

Front Office girls.

Me and Ong.

Pacific Ballroom!

Guest Lift!

Chelsea!

At the Lobby!

Me and Abang Khizral!

At the Gymnasium!

Me and Rasidy!

Double Nurul!

Thinking!

My last drop money!

Me and Abang Sabri!

At the Fountain! 

Banyak kenangan pahit manis, masam tawar sepanjang I bekerja di sini. Tapi semua nya dah jadi kenangan yang bisa mematangkan I. Memang I banyak makan hati, sakit hati, terasa, kecewa, sentap, sedih bila berada di sini. Tapi bila terkenangkan suasana tuh, I rasa sayang nak tinggalkan tempat ni. Takpe lah. Hari hari I boleh tengok building ni dari jauh. Sebab hati I masih di sini. I will missing you Avillion Legacy Melaka! Seriously! >.<"
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™