Saturday, March 24, 2012

Home » , , , , » Port Dickson - Putrajaya Trip 21 - 22 March 2012

Port Dickson - Putrajaya Trip 21 - 22 March 2012


Salam.

Memandangkan I ada masa lebih kurang seminggu lebih sementara menanti hari pertama di tempat kerja baru, last Wednesday I pergi ber-holiday! Holiday kali neh I pergi dengan member yang sama sama quit dengan I, Maybell Chai dan Rasidy.

Actually dah lama dah kitorang planning trip pergi PD neh. Tapi sentiasa jek takde masa yang sesuai. Cida dengan Baizura pun tak ikut sebab diorang kerja. Kitorang gerak dari Melaka dalam pukul 9 lebih. Sampai PD nak dekat pukul 11 pagi. Kitorang pergi survey hotel and resort yang ada dekat PD tuh. Nak matching dengan budget vacation kitorang neh. Lastly kitorang jumpa Cozzy Hotel. Kenapa kitorang pilih hotel tu? Hmm. Mesti la sebab that price was very reasonable, dekat dengan laut, ada FREE WiFi, ada swimming pool dan yang paling penting, hotel tu menepati semua facilities yang kitorang nak.

Dah alang alang I ada dekat PD, I pun terus contact adik I yang study dekat Politeknik PD tuh. Kitorang pilih dua bilik. Kalau tak, I tidur sorang sorang. So I ajak adik I teman. Sebenarnya nak suruh dia jadik camera-man jek. HAHA!


Harus la I yang paling vogue kan? HAHA!

Mamat mamat neh la yang menyertai rombongan Kak Mona ke PD! :'P



Kitorang lunch, then terus fetch my adik. Lepas amek dia, kitorang terus balik hotel. Bersiap siap untuk mandi manda! Time tu dah petang. So kitorang mandi pun tak lama. Lepas mandi manda dekat laut, kitorang terjun dekat swimming pool pulak. Syok gila. Huhu, even I sorang jek perempuan. Sobs!


Syok woo!

Bell - Sidy - Boolat

Kami!

Lepas mandi!


Memang syok stay dekat PD. Even only 01 nite. Takpe, lain kali boleh pergi lagi. Bawak semua yang tak pergi hari tu. :) The next day, kitorang pergi Putrajaya pulak. Actually plan asalnya just nak pergi Seremban jek. Tapi bila dah sampai bandar Seremban, kitorang macam blur. Tak tau nak pergi mana. Macam boring jek kan. So, I follow diorang jek. Tiba tiba dah masuk highway pergi Putrajaya. HEHE!

Macam tourist! :P

Background Masjid Putra :)

:)

Dah dah la tengok gambar. Kang kalau I upload banyak banyak kang korang muntah hijau pulak kan? HAHA! Banyak lagi sebenarnya gambar. Kalau nak upload memang tak habis. Rileks jek bergambar walaupun trip ini tidak ditemani DSLR. Yang penting, we will kept this memory till the ends. Next trip, nak pergi mana pulak yek? Any ideas? .... $$$

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

2 Chumel(s) comment ヅ:

Azhafizah[フィザ] said... [Reply Here Bebeh!]

best mandi manda di PD tu..sesekali berjalan jalan release tension sikit kan..btw,kalau shoot di putrajaya memang cantik kan..pemandangan indah.

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Azhafizah[フィザ]

btul tuh.
mmg syok sgt posing2 kat situ.
kalau ada DSLR lagi syok!
:)

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™