Wednesday, September 26, 2012

Home » , , , , » Malacca Awesome Holiday! - Part 1

Malacca Awesome Holiday! - Part 1

Salam.

Haha! Post title tak boleh belah. Stay dekat Melaka, tapi nak holiday dekat Melaka jugak! Kan I dah kata, banyak benda yang I nak story, tapi tak tau nak start dari mana. Almaklumlah, mood blogging dah ke laut. Bukan tak mau update, tapi takde idea nak update. Ni I update pun sebab kesian blog ni macam dah terbengkalai. But I still wanna thanks to my loyal visitor sebab tak jemu jemu singgah blog I yang comot neh. :)
 
Last Friday sampai Sunday, I start jadik tour guide untuk kawan kawan dak Bobo. They all datang dari Shah Alam. Actually holiday ni dah dirancang 3 bulan lepas dah. Tapi tak sure jadi ke tak. Kan diorang dah semester akhir tahun ni. So, rasanya inilah waktu yang paling sesuai untuk ber-gathering dan berholiday bersama. Melaka dipilih sebab tak berapa jauh dan banyak tempat cun yang boleh dilawat. Bobo paling semangat sebab dia selaku organizer untuk program ni. Puas la dok memikir mana tempat yang kitorang nak bawak diorang ni. Banyak benda jugak la nak settle. Homestay, tentative program, tempat tempat makan, tempat berjimba. Tapi alhamdulillah, semuanya dah selesai dan berakhir dengan sempurna. 
 
Day 1
Diorang sampai Melaka dalam pukul 2 lebih kot. I balik kerja pukul 3. So lepas balik kerja, I terus pergi ke Homestay yang dak Bobo dah arranged untuk trip kali ni. Bertempat di Taman Tasik Utama, Ayer Keroh. Thanks Honey Villa Homestay! Homestay yang sangat awesome! 
Tempat pertama yang kitorang pergi ialah Perkampungan Ikan Bakar Terapung Umbai. Kitorang dinner dekat sini. Muka masing masing penat dan lapar. So, I bawak diorang ke sini.
 
Posing dulu sebelum makan.

Boboy!

Favorite photo of the day! 

Lepas makan, kitorang gerak pergi ke River Cruise. Adoiyai. Sebelah rumah kot river cruise ni. Layan jela. Yang tak boleh blah, dak Bobo pun tak pernah naik River Cruise rupanya. Oke, mari I ajar naik river cruise. HEHE! 
 
..to be continued!
Click HERE to earn extra money!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

0 Chumel(s) comment ヅ:

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™