Monday, October 1, 2012

Home » , , , , » Malacca Awesome Holiday! - Part 4 (last part)

Malacca Awesome Holiday! - Part 4 (last part)

Salam.

Fuhh. Malas sebenarnya nak menyambung. Tapi kalau tak sambung part ni, kang macam tergantung pulak dah cite I kan? Oke, don't worry. Ni last part. Panjang panjang ber-part part tapi hampeh. Macam la ada orang baca. Kui3!!

Oke, malam nya, kitorang pergi Jonker Walk atau Jonker Street. Tempat ni kira macam China Town la kat Melaka ni. Korang boleh shopping souvenir, baju, selipar blink blink, accessory rambut, senang cite macam macam la kat sini. Tapi most of the stall is belongs to Chinese people la. Tapi oke what? Kan 1 Malaysia! So kitorang jalan jalan area sini. Sebelum jalan jalan ni, kitorang pergi dinner dekat the best Asam Pedas Restaurant in Malacca, Asam Pedas Hajjah Mona la dekat Taman Kota Laksamana. Kebetulan tempat tu kan dah dekat je dengan Jonker Street, so kitorang tak payah nak memikir nak parking dekat mana dah. Kitorang jalan kaki je pergi Jonker. 


We alls!

Shaking sikit. Ahh, boleh la... :)

Balik dari Jonker Street tu, dah pun lewat malam. So they all decided nak balik rumah je terus. Lagipun semua dah keletihan, sehari suntuk berjalan. Nasib baik petangnya ada rest sekejap. Kalau tidak, semua collapse. Huhu.

Day 3

Hari terakhir. Sedih pulak rasanya. Yelah, dah 3 hari ber-holiday. Tiba tiba dah sampai hari terakhir. Menu breakfast pagi tu, Bihun goreng. Huda yang masak. Bagus betul, bangun pagi pagi memasak untuk kitorang. I? HEHE, memang tak la. Nak bangun pagi tu punya lah liat. 

Lepas breakfast, semua bersiap untuk ke destinasi terakhir kami, A' Famosa Resort. Kitorang nak bermandi manda di sana! Jauh sikit, tapi seronok. Last I pergi sana time darjah 3 kot. Dah lama sangat. Nasib baik tau jalan. :) 

Membeli tiket! 

Welcome!

Cuba teka, mana satu tangan I yang comel, and mana satu tangan bobo yang tembam?? Hikhik!

Weee... After makan!

Dekat A' Famosa Water World ni dah tak payah nak fikir pasal makan, sebab harga tiket dah termasuk sekali dengan makan. So, lepas dah puas bermandi manda, kitorang pun makan. Tapi yang tak berapa nak best tu, masa time mandi kan, kepala I tiba tiba sakit. Tiba tiba migrain menyerang. Maybe sebab penat sangat, or sebab tak cukup tidur, or sebab panas sangat time tu, or sebab dah terlampau excited main gelongsor air yang tinggi dan menyeramkan tu. Cis. Memang spoiled betul time tu. Tapi takpe. I tetap enjoy.

Memang sedih sikit la nak berpisah dengan diorang time tu. Tapi InsyaAllah, kami akan jumpa lagi. Kalau asek jumpa kang bosan, bila tak jumpa jadik rindu kan? kan? kan?? HEHE. Balik dari A' Famosa, I sedih sebab drive seorang diri dari Alor Gajah ke Bandar Melaka. Siap time drive mata dah berat jek. Siap nak tertido. Pening kepala memang takyah cakap la kan. Sangat, oke! Sampai sampai rumah, terus bamm! Collapse untuk kali kedua! Sedar sedar dah pukul 9 malam. Actually esok nya I kerja morning shift, terus I call my colleague, Azmil. I said I cannot make it tomorrow. I ajak dia tukar shift, biar I masuk afternoon shift. Alhamdulillah, dia memang nak kerja pagi. Hameeekkk. Tido sepuas hati sampai esok. Memang AWESOME!! kan trip kali ni?

So, ada siapa siapa yang buat trip lagi? Sila ajak I ye? So senang la I arrange time and senang la I collapse lagik. Kehkehkeh!! Chiao! :'))

Click HERE to earn extra money!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

4 Chumel(s) comment ヅ:

Fendy said... [Reply Here Bebeh!]

melaka memg bes...hari tu pon pergi semua tempat...

haney said... [Reply Here Bebeh!]

jonkerwalk byk jual barang2 unik. :)

Cik Jannah said... [Reply Here Bebeh!]

lama dah tak gi melaka ! nanti lah. hehe

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™