Saturday, April 27, 2013

Home » , , , , , , , , » First experience with London Weight Management. Chewah!

First experience with London Weight Management. Chewah!

Salam.

Aiyo Nurul! Tak payah gedik sangat la nak cite pasal mende ni. Tapi I peduli hape. Experience kan. Cite jela. Mana la tau, ada yang obses nak kurus macam I ni yang terjebak dalam kegiatan macam yang I baru alami beberapa jam yang lepas ni kan. 

Oke fine. I memang sekarang tengah obses nak kurus. Supplement yang I makan memang berlambak. Dah bermacam macam produk yang I dah guna. Ada kesan, tapi belum mencapai tahap berat badan idaman kalbu lagi lah. Wah, bajet nak badan terus kurus kalah model lettew! Bluweekkk!

Oke oke. Direct to the point ea. Last two days, I just received a call from London Weight Management, which is kita semua tau yang London Weight Management (LWM) ni memang sangat popular. Dah kata "Pengukir Bentuk Badan Paling Berjenama" katanya. Yang call I tu actually from HQ LWM itself la yang based on KL. She said that I won this FREE treatment from them. 3 hours yang diperuntukkan adalah untuk 1 jam consulting session, dan lagi dua jam untuk treatment dia la.

Oke, bila dengar FREE, I pun excited la nak try. Ala, actually kalau tak dapat call tu pun, kita semua dah sedia maklum yang first trial kan memang LWM bagi free. Huh, so bila dia dah arranged kan untuk I, siap call apa semua bagai, I pun oke je la. Bukannya I yang datang terhegeh hegeh untuk menagih treatment secara percuma kan? I just kena bawak I/C pastu everything FOC. Disebabkan I stay dekat Melaka, I pergi ke cawangan Mahkota Parade jela. 

Reception

Consulting session room

My appointment was at 5pm. I sampai je they all greet dengan mesra. Wah, ramah tamah. Pijak semut pun tak mati hokey! They asked for my I/C then suruh I duduk dulu. Less than 5 minutes, one of the ladies suruh I masuk consulting room and dia start la tanya I kerja mana, dah kahwin ke belum, ada penyakit itu tak, ini tak, pastu tanya I selalu ambil breakfast apa, lunch apa, dinner apa. Banyak la dia tanya. Tapi bukan nya bagi petua camne nak turun kan badan or cara ber-diet dengan betul. Dia bagi pakej for further treatments. Oh, kat situ I dah mula rasa tak selesa. Yes I know, I am coming for the first timer. Tapi bagi la aku rasa treatment kau dulu, baru la nak promote ke hape kan. Hishh.

Oke lepas dia dah blah blah blah tu, seorang therapist yang bernama Yvonne bawak I timbang berat badan, pastu dia suruh la buka apa yang patut kan. Dia bagi satu loker untuk letak barang barang dan baju korang. Kasut pun dia suruh tukar, pakai selipar jepun diorang jugak. 

Firstly, korang kena masuk dalam steam room selama 10 minutes. Sangat panas hokey. Sorry takde gambar sebab kan semua barang kena simpan dalam loker. Dia bagi wet towel dan air mineral. So dalam tu, letak la wet towel tu dekat muka korang. Pastu bila dah peluh kuar banyak, sure la korang dehydrate pastu mesti la nak minum air. So minum la air yang dia bagi tadi tu. 

Lepas 10 minutes, dia suruh kering kan badan korang yang dah basah satu badan tu pastu dia suruh lay down atas katil. Dia sapu macam scrub ke ape tah, tapi nama benda tu ada perkataan aroma. Aroma apa tu I tak amek port. Lepas dia dah sapu satu badan, dia selimutkan dengan towel dalam dua lapis camtu pastu lapisan terakhir tu dengan selimut haba. Walaweh, panas gila! Dalam 20 minutes I dalam selimut panas tu. Peluh I, jangan cite la kan. Memang melimpah ruah. Bila habis je session tu, bila I bangun, plastik yang atas katil tu penuh dengan air peluh I je. Wah, memang haku ni gemuk air la. Patut la senang turun, senang naik berat badan ni. Dushhhk!

After that, dia suruh I mandi. Dah mandi baru lega. Mandi siap shampoo. Lega gila. Lepas mandi, siap keringkan rambut guna hair dryer, pastu masuk treatment room balik. Dia ukur pulak inch badan korang. Dah lepas ukur, dia sapu ampule. Ape mende menatang tu pun I tak tau. Yang I tahu, benda tu function dia untuk lembutkan lemak kita yang pejal pejal ni. Pastu baring atas katil, buat treatment guna infrared machine. Session kali ni best. Ada geli geli sikit sebab vibrate kan. Leh rasa lemak lemak kita bergerak gerak. Session ni dia buat 35 minutes. I sempat terlelap noks! Sebab terlalu comfortable sangat. Hihi!

Lepas habis 35 minutes tu, dia ukur inch lagi sekali. Memang fabulous, 2.5 kg I hilang within 2 hours! Memang perubahan drastik! Tapi sebenarnya kalau nak ikutkan, boleh je nak nampak perubahan ketara macam tu. I selalu pergi gym kan, selalu timbang sebelum dan selepas exercise pun memang ada turun pun berat badan. Sebab I ni gemuk air. Senang nak kurus. Syarat dia disiplin lebih la.



Itu dia FREE gifts yang I dapat. Siap dapat beg merah comel tu. Boleh la I letak barang mekap nanti. Kuikuikui! So far, this is my first experience mengikuti treatment di LWM. Memang sebenarnya I nak je buat further treatments, tapi memandangkan I ni bukan la dari golongan yang takde kesempitan wang, so I batalkan hasrat tu. Banyak lagi benda lain boleh buat dengan duit tu. Dah la by this end of this year I nak buat event besar. Ohh, so baik I simpan duit untuk itu kan? Hihi! Okebai!


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

9 Chumel(s) comment ヅ:

zulhilmi tempoyak said... [Reply Here Bebeh!]

kos brape ye.. heheh..

laki bleh jugak..?? ;p

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@zulhilmi tempoyak

boleh aje. diorg ada byk pakej. pilih aje la.. huhu.. mahal!

nuraliasaqinaMY said... [Reply Here Bebeh!]

memang mahal pon =_= tapi ramai yg kata first time pegi mmg diorang layan baik punya, tapi bila dah beli pakej diorang semua tu takde makna lah nak layan elok2 dah =..=

shuhaida saad said... [Reply Here Bebeh!]

wahhh pasni slim la kak nurul ni.. :) hehe

Rara Nasiha said... [Reply Here Bebeh!]

Kita pernah try Mayfair. Saje cuba sebab dapat voucher free. Amik pengalaman :)

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@nuraliasaqinaMY

mmg pun.. ala, time mula2 dtg je oke.. bila da buat treatment, xde maknanya. cakap pun cam nak xnk jew. huhu

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@shuhaida saad

alahai, buat sekali mana nak kurusnye yunk oii.. haha!!

Nurulchumel said... [Reply Here Bebeh!]

@Rara Nasiha

Mayfair pun prnah try gak.. sama la, sebab dpt free voucher.. pastu dia suh tmbh set tu la, set ni la. poning pale. tak kuase nak layan! haha

Cik Sakura said... [Reply Here Bebeh!]

LWM tu mmg same mcm Newyork skin care tu la..atie pun dpt call ofer cam tu..tp mmg serius ckp, treatment yg free tu mmg xbest lagsung la..tp free sample product die mmg bagus..sempat guna pek kecik tu tahan dalam 2mggu..mmg nmpak jerawat kecut n muka berseri skit..tp nk beli trus mentain pakai..xsanggup makkk!!!hihi

✿ Link for Blogwalking View ヅ

300 x 250
Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™